PACTKO Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Турци су криви за СВЕ!!! И онај ТРУЛИ ЗАПАД што цару Душану није послао помоћ да их отера са врата!!! А после, кад су дошли и до њихових, куку леле! Долазите Срби да нам браните државе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 prosto je neverovatno (a , meni i žao) da neko tako inteligentan kao Željko može toliko da bude izmanipulisan ! Kada te slušam , Željko , k'o da sam uključio RTS u Slobino vreme ! Tačno mogu da predvidim šta ćeš reći ... znam tvoju priču napamet ! I teško te je razuveriti ... To ti je k'o neka vera ! (ili sekta , ako više voliš tako) Nema svrhe ubedjivati te da si zastranio ... Колико још треба да прође деценија па да за садашњу ситуацију не буде више крив Милошевић него неспособност актуелне власти? Да ли знаш да је задужење наше државе данас три пута веће него у време Милошевића? Шта мислиш када ћемо изаћи из тог дужничког ропства? To što ni ovi , koji su danas na vlasti , ne valjaju - ne oslobadja Miloševića odgovornosti za ono što je uradio (ili nije uradio)! A , sigurno je da ćemo se još dugo vaditi iz g..... u kojima nas je ON ostavio ! Уопште ми твоја теза о Милошевићевој кривици није јасна. За шта га конкретно оптужујеш? За рат? За избеглице? За кризу? За шта? ZA SVE TO !!! Čekaj ... jel' toliko čudno da se on smatra za GLAVNOG krivca ? A , imao ja TOTALNU vlast ? Naravno , imao je saradnike (Tudjman , Alija ...) Ali , mi pričamo o nama, a , oni ... ma , njihova stvar ! Рата би било и без Милошевића, избеглица самим тим би било, мртвих такође јер је логично да у сваком рату има мртвих сем у бајкама, сиромаштво је неминовни пратилац распада једне земље и рата . Tako izgleda sada , kad je BILO Miloševića ... Ali , i da jeste tako - onda bi taj neko drugi bio odgovoran ! Ovako je Sloba ... A , da Sloba nije podržavao Srbe u Krajini , da li bi oni ušli u rat sa Hrvatima ? Ovako ih je iskoristio i bacio ... Дакле зашто мислиш да Хрвати не би били усташе и да није било Милошевића, зашто мислиш да Муслимани у Босни не би хтели унитарну државу и да није било Милошевића, зашто мислиш да се Шиптари на Косову не би борили за независност и да није било Милошевића ? Treba da me pitaš da li nešto mislim ili ne mislim ... Ovako se služiš jeftinim trikovima ! Al' , aj da odgovorim : ON im je pomogao u ostvarivanju njihovih planova ! Istovremeno je pomogao sebi u držanju vlasti toliko godina ! Oni su imali koristi od njega , on od njih ... lepo su se slagali ! Мислиш били би блажи у клању Срба па би нако полако клали Србе а не брзо као сад кад је било Милошевића. mani me sa tim fazonima ... možeš da me pitaš da li nešto mislim ili ne ... zašto mi turaš u usta ono što nisam rekao , pa posle ismevaš to "moje" mišljenje ! Није сметао Милошевић њима зато што је он Србе пљачкао и договарао се са Алијом и Туђманом , него зато што је био српски председник и само зато. Али зашто ваме смета, то ми није јасно. Ја разумем да га оптужиш да није био довољно патриота и да је повукао многе погрешне потезе у рату, да је мимо народа договарао поделу Босне и пад Крајине , да се сетила мајка при гузици Ранка-Косова тек кад су му Руси показали мапу са распоредом УЧК-оваца по Косову, разуемо бих и да кажеш опљачкао је народ он и она баба Јула , узели су брдо пара , инсталирали су Мишковића и Бека и друге тајкуне који и данас дрмају Србијом па се актуелна власт уопште не оптерећује што су они Слобини пулени и што су се обогатили на рачун народне несреће и кризе, него напротив саверемена антимилошевићевска демократија итекако нема ништа против када ти исти тајкуни туткају паре у њихове страначке џепиће. pitanje : Da li je Milošević prvo ohrabrivao Srbe van Srbije da udju u rat , a , posle ih ostavio ? Ослободите се ваших предрасуда и прогледаћете ! Престаните да понављате флоскуле са медија као своје сопствено мишљење , јер имам утисак да полемишем са странком а не са људима ! Pa , uze mi reči iz usta .. he he .. Ja , k'o da polemišem sa starim RTS-om ... ponavljam : Milošević je imao totalnu vlast u vreme srozavanja države Srbije ! On je vodio državu kao loš šahista ... Uvek je igrao iznudjene poteze ! Nije hteo da da žrtvu , a da posle dobije partiju (šahovski se izražavam) Za poteze koje je vukao , dobijao je aplauz , a to mu je i bio cilj - ostajanje na vlasti što duže (on je mislio večno ... he he ...) Samo što je uvek bilo i boljih poteza , koje je on ranije propustio da povuče ! Zato što u tom trenutku nisu bili popularni , te to za njegovu karijeru ne bi bilo dobro ! Kada je pomagao Srbe u Bosni - imao je odobravanje kada im je udario sankcije na Drini - isto kada je počeo rat protiv NATO -isto kada je potpisao kapitulaciju - isto al' nije moglo večno ... na sreću ! da nije bilo lopovluka na izborima , i ranije bi ga smo se oslobodili Šta reći za Jezdu i Dafinu ? On , kao bankar , nije znao kako funkcionišu piramidalne banke ? Za šta su Srbi u Hrvatskoj ratovali ? Šta su dobili ? Da li bi običan čovek , Srbin iz Hrvatske , izabrao da ostane na svome da mu ostane kuća i imanje , a da mu se država zove Hrvatska , ili bi izabrao da srbuje po Srbiji ... od jednog izbegličkog kampa do drugog ? DA NE POMINJEMO MRTVE , OSAKAĆENE , OŽALOŠĆENE ... ... !!!!!!!!! I Srbe na Kosovu je isfolirao da može da ih odbrani , pošto su mu bili korisni ... Ma , Sloba bi bio odličan predsednik ... Amerike ! Ali , da vodi politiku velike sile , a da je pri tome predsednik male i nebitne države - to ne biva ! U stvari , biva , al' mnogo košta ... narod i državu ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 prosto je neverovatno (a , meni i žao) da neko tako inteligentan kao Željko može toliko da bude izmanipulisan ! Kada te slušam , Željko , k'o da sam uključio RTS u Slobino vreme ! Tačno mogu da predvidim šta ćeš reći ... znam tvoju priču napamet ! I teško te je razuveriti ... To ti je k'o neka vera ! (ili sekta , ako više voliš tako) Nema svrhe ubedjivati te da si zastranio ... Пази кад ништа не разумем шта говориш ! идемо даље... Колико још треба да прође деценија па да за садашњу ситуацију не буде више крив Милошевић него неспособност актуелне власти? Да ли знаш да је задужење наше државе данас три пута веће него у време Милошевића? Шта мислиш када ћемо изаћи из тог дужничког ропства? To što ni ovi , koji su danas na vlasti , ne valjaju - ne oslobadja Miloševića odgovornosti za ono što je uradio (ili nije uradio)! A , sigurno je da ćemo se još dugo vaditi iz g..... u kojima nas je ON ostavio ! Да ли нас је само ОН оставио у том стању или су за то ипак заслужни и они који су га инсталирали на власт, они који га нису рушили са власти док није одрадио Словенију, Босну и Хрватску, чији је био ученик када је био банкар, итд. Дакле да ли си 100% сигуран да је једном лику као што је он било могуће да се из потпуне анонимности дочепа власти и држи је малтене непомућено 10 година да није имао помоћ управо те Америке која га је и срушила? А пази , знам поуздано да су га могли срушити и раније ( да су хтели...). Уопште ми твоја теза о Милошевићевој кривици није јасна. За шта га конкретно оптужујеш? За рат? За избеглице? За кризу? За шта? ZA SVE TO !!! Čekaj ... jel' toliko čudno da se on smatra za GLAVNOG krivca ? A , imao ja TOTALNU vlast ? Naravno , imao je saradnike (Tudjman , Alija ...) Ali , mi pričamo o nama, a , oni ... ma , njihova stvar ! Ти упростиш где ти одговара а искомпликујеш где ти одговара. Не можеш на једном месту да везујеш све њих заједно а на другом да их раздвојиш ко да су са различитих планета . Сви су подједнако одговорни. И није Слоба главни кривац, главни кривац је запад. Рата би било и без Милошевића, избеглица самим тим би било, мртвих такође јер је логично да у сваком рату има мртвих сем у бајкама, сиромаштво је неминовни пратилац распада једне земље и рата . Tako izgleda sada , kad je BILO Miloševića ... Ali , i da jeste tako - onda bi taj neko drugi bio odgovoran ! Ovako je Sloba ... A , da Sloba nije podržavao Srbe u Krajini , da li bi oni ušli u rat sa Hrvatima ? Ovako ih je iskoristio i bacio ... Тешко је то питање, то око подршке Србима пречанима. Питање је како би и Ђинђић поступио у том тренутку, јер требало би да знаш и он је тада био за подршку Србима пречанима па је чак и Босни имао и своју паравојну формацију. Дакле Срби су тада били везани за идеју Југославије која је почела да се распада по свим шавовима, и као народ који је створио ту државу било је логично да очекује и да има право на своју некакву државу која пак не би била држава Обреновићска , него легитимно Карађорђевићска, значи са тековинама првог светског ослободилачког рата, то што у то време није било али буквално ни једног паметног српског политичара да укапира да са западом неће бити никаквих преговора на ту тему, то је генерално наша грешка као народа и то плаћамо сви сада. Али је заиста посебно питање како би се у том тренутку понео било ко да је био на власти. Дакле зашто мислиш да Хрвати не би били усташе и да није било Милошевића, зашто мислиш да Муслимани у Босни не би хтели унитарну државу и да није било Милошевића, зашто мислиш да се Шиптари на Косову не би борили за независност и да није било Милошевића ? Treba da me pitaš da li nešto mislim ili ne mislim ... Ovako se služiš jeftinim trikovima ! Al' , aj da odgovorim : ON im je pomogao u ostvarivanju njihovih planova ! Istovremeno je pomogao sebi u držanju vlasti toliko godina ! Oni su imali koristi od njega , on od njih ... lepo su se slagali ! Не служим се триковима него следим логику твог става по питању Слобе, јер ако је он главни и једини кривац, онда то аутоматски ослобађа ове друге од њихове кривице. што се тиче овог другог дела пасуса твога, слажем се. Мислиш били би блажи у клању Срба па би нако полако клали Србе а не брзо као сад кад је било Милошевића. mani me sa tim fazonima ... možeš da me pitaš da li nešto mislim ili ne ... zašto mi turaš u usta ono što nisam rekao , pa posle ismevaš to "moje" mišljenje ! Мани се ти мене јефтине пропаганде јер ти ја то још нисам урадио, а кад урадим онда се жали... Такође горе сам одговоио и на овај пасус, логичан след твојих мисли о Слоби као главном и једином кривцу за рат и страдања... Није сметао Милошевић њима зато што је он Србе пљачкао и договарао се са Алијом и Туђманом , него зато што је био српски председник и само зато. Али зашто ваме смета, то ми није јасно. Ја разумем да га оптужиш да није био довољно патриота и да је повукао многе погрешне потезе у рату, да је мимо народа договарао поделу Босне и пад Крајине , да се сетила мајка при гузици Ранка-Косова тек кад су му Руси показали мапу са распоредом УЧК-оваца по Косову, разуемо бих и да кажеш опљачкао је народ он и она баба Јула , узели су брдо пара , инсталирали су Мишковића и Бека и друге тајкуне који и данас дрмају Србијом па се актуелна власт уопште не оптерећује што су они Слобини пулени и што су се обогатили на рачун народне несреће и кризе, него напротив саверемена антимилошевићевска демократија итекако нема ништа против када ти исти тајкуни туткају паре у њихове страначке џепиће. pitanje :Da li je Milošević prvo ohrabrivao Srbe van Srbije da udju u rat , a , posle ih ostavio ? То опет не оправдава оне друге и самим тим опет није Слоба једини и главни кривац за рат и страдања. Ослободите се ваших предрасуда и прогледаћете ! Престаните да понављате флоскуле са медија као своје сопствено мишљење , јер имам утисак да полемишем са странком а не са људима ! Pa , uze mi reči iz usta .. he he .. Ja , k'o da polemišem sa starim RTS-om ... Имаш гадне трауме од старог РТС-а , само нећеш веровати и ја их имам... ponavljam : Milošević je imao totalnu vlast u vreme srozavanja države Srbije ! On je vodio državu kao loš šahista ... Uvek je igrao iznudjene poteze ! Nije hteo da da žrtvu , a da posle dobije partiju (šahovski se izražavam) Za poteze koje je vukao , dobijao je aplauz , a to mu je i bio cilj - ostajanje na vlasti što duže (on je mislio večno ... he he ...) Samo što je uvek bilo i boljih poteza , koje je on ranije propustio da povuče ! Zato što u tom trenutku nisu bili popularni , te to za njegovu karijeru ne bi bilo dobro ! Kada je pomagao Srbe u Bosni - imao je odobravanje kada im je udario sankcije na Drini - isto kada je počeo rat protiv NATO -isto kada je potpisao kapitulaciju - isto al' nije moglo večno ... na sreću ! da nije bilo lopovluka na izborima , i ranije bi ga smo se oslobodili Šta reći za Jezdu i Dafinu ? On , kao bankar , nije znao kako funkcionišu piramidalne banke ? Za šta su Srbi u Hrvatskoj ratovali ? Šta su dobili ? Da li bi običan čovek , Srbin iz Hrvatske , izabrao da ostane na svome da mu ostane kuća i imanje , a da mu se država zove Hrvatska , ili bi izabrao da srbuje po Srbiji ... od jednog izbegličkog kampa do drugog ? DA NE POMINJEMO MRTVE , OSAKAĆENE , OŽALOŠĆENE ... ... !!!!!!!!! I Srbe na Kosovu je isfolirao da može da ih odbrani , pošto su mu bili korisni ... Ma , Sloba bi bio odličan predsednik ... Amerike ! Ali , da vodi politiku velike sile , a da je pri tome predsednik male i nebitne države - to ne biva ! U stvari , biva , al' mnogo košta ... narod i državu ! Пази кад се са овом твојом последњом констатацијом слажем скоро 100 % , само и даље тврдим СЛОБА НИЈЕ ЈЕИНИ И НАЈВЕЋИ КРИВАЦ. Криваца има више, и ми сви имамо одговорности у свему томе, и за издају Срба пречана , и за растурање државе и предају државе у руке лоповима који су се представљали као патриоте ( а заправо већина их је радила за стране државе) , и за економску пропаст и за све друго. Кривац је и западна Европа што је дала подршку растурању Југославије. Кривац је и Америка која је видела у растурању Срба свој геополитички интерес понукан њеним великим страхом од Руса. Најзад крива је и Русија која није прстом мрднула на то наше разбијање иако су знали да нас управо због њих разбијају и черече. То је суштина ове приче. Јасно је да су и Срби и Хрвати и Муслимани остали мали народи бивше Југославије били само монета за поткусуривање великих сила и ништа друго и јасно је да је овде на неки начин било огледно поље великим силама да манифестују своју моћ односно немоћ преко својих католика, својих муслимана и својих православаца. Али опет кажем није СЛОБА једини и главни кривац, то је једна англосаксонска пропаганда којом се заправо они сами желе опрати од своје умешаности у крвави балкански рат у Југославији. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Да се вратите у прошлост, да ли би сте убили српског председника Милошевића ?!!! Uf brate, ovo je mega originalno u poredjenju sa cuvenim "Hitler" pitanjem. Hitlera ne bih, mnogo mi je dalek, ali ovog crvenog maga, uh, velika je dilema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Има негдје на форуму она тема о жртвовању, а зарад добра осталих, има и филм кад отац жртвује живот свог сина зарад живота људи који су у возу, некако ме је и ова тема подсјетила на то (тј. низ тема 245245245). Зашто па приближно је, да ли бисте жртвовали себе, и све оно у шта вјерујете свјесно зарад неког свеопштег добра. Убити нема смисла, јер из тога никад не излази добро. Зашто да га убијем? Мислим Милошевића? Јесте да је један његов потпис утицао на то да останем без своје имовине, али не бих га убила због тога. Ко сам ја да га убијам? Нисам му ја дала живот. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 napisao sam ogroman post i ... obrisao ga ! samo kratko : Nije SAMO Sloba odgovoran , naravno ... napisao sam to više puta ! Znam da mi ne vidimo ni 1% od onoga što se kuva u "svetskom loncu" , zato je i smešno kada obični ljudi bistre politiku ! Sloba je odgovoran za ono što je radio , ili ono što nije uradio (a , mogao je) i ... ne može ga ništa oprati ! (ovde se prisećam Z4 plana , na primer ...) Ali , najveći "krivac" je narod , koji je i proizveo Slobu ! Da nije njega bilo , već bi našli neku zamenu ... Muka mi je od politike , pa odustajem od daljeg natezanja ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 SAMO DA NAPOMENEM DA JA NISAM OTVORIO OVU TEMU ! BILA JE TEMA O HITLERU , ALI JA SAM POMENUO MILOŠEVIĆA , PA SU POSTAVILI TAJ MOJ POST KAO UVODNI ... OVDE !!!! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Значи шта? Нећемо убивати покојног Милошевића, доста му је што је једном умро ! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Значи шта? Нећемо убивати покојног Милошевића, доста му је што је једном умро ! 0110_hahaha Ma , kada bih se vratio u 1987-mu , ili tamo negde ... ne bih odoleo da ga ne koknem u vrat ! Sa nadom da bih tako spasao mnoge ljudske živote ... (u zamenu za njegov !) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Ulicni, pogodio si sve u centar! Zeljko, naravno da je bio "njihov" covek, pa vise mu je sedeo Holbruk na kanabetu nego bilo koji domaci politicar (ukljucujuci i Mirka Marjanovica 0110_hahaha ), ali to nije "olaksavajuca" okolnost - naprotiv, bas zato je jos vise kriv: Kaze vl. Atanasije da su oni ovde imali jednog slugu mnogo veceg i korisnijeg nego bilo koga od "njihovih" koga su navodili gde im se htelo crvenom krpom kao vola u koridi. I naravno nije jedini ali jeste NAJVECI krivac. Zasto? Pa zato sto je osim svih elemenata zla koje je delio sa inim "kolegama" u chorbu stavio i element izdaje sopstvenog naroda, bratoubistva, cedomorstva, nazovi kako hoces. Ne znam tebi ali meni je gore kada nekom coveku rodjeni brat zabije noz u ledja nego kada tog istog coveka strelja vojnik iz vojske stranog okupatora koji je osvojio selo. I jedno i drugo je mega-zlo ali zna se valjda koje je "gore". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Све у вези 90 је било братоубилаштво. И рат међу истојезичним народом три различите вере, и сукоби унутар једне државе између позиције и опозиције са разним атентатима, и сукоби на релацији држава мафија, све се то одигравало у тих 10 година и све је било братоубилаштво. Опет кажем није највећи кривац. Сви су зезнули свој народ, ако ћемо реално највише је свој народ зезно Алија Изетбеговић јер му је у Лисабону пре почетка сукоба нуђено исто оно што је добио на крају рата , али он није хтео, хтео је рат из кога је изашао са десеткованим својим народом. Сам је на крају рекао да пре подне дели Босну са Србима на пола а после подне ону другу половину дели са Хрватима. Међутим одмазда коју је пртрпео његов народ и од православних и од римокатолика је била превелика цена за тако један мали народ. На крају и Срби и Хрвати су имали државе које су стајале иза њих и где су могли главу склонити , а Турци у Босној су имали само Босну, коју је Алија довео до тоталног разарања. Убедљиво најгора могућа логика је водила овог бившег робијаша. На крају постоје инсинуације да су га пре могућег испоручења Хагу рокнули Англосаксонци како се не би замерали исламском свету због некаквог суђења једном лидеру муслимана на Балкану, а да при том ти исти англи нису ништа учинили да се зауставе Српска и Хрваткса војска која је десетковала Алијине шехиде. П.С. ова тема боље да се зове ратне деведесете него ово за Слобу... Шта кажете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 сви ратови су братубилачки, јер су сви људи браћа. Франсоа Фенелон (1651–1715) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Никад се мисам слагао са Милошевићевом политиком, али га исто никада не бих убио, нити бих то икада пожелео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Опет кажем није највећи кривац. A ja opet pitam: Po cemu nije? Okej, Alija, ali ne zaboravi da oni nikada u istoriji nisu imali drzavu do 95. (koju im je, uzgred, potpisao Slobodan Milosevic). Tako da kada se to uzme u obzir, i te kako su dobili. To sto im je lider bio retard kakav je bio to je druga prica, ali bar je posle njega ostalo nesto a pre njega nije bilo nista. I sto je jos bitnije, Alija nije bio ni blizu poguban po srpski narod u meri u kojoj je to bio Sloba (naravno ne zato sto je Alija tako hteo nego zato sto jednostavno nije mogao). Posto ti bosanske muslimane vidis kao vece gubitnike od Srba iako su dobili drzavu i fiktivnu, izmisljenu narodnost, ko je jos, osim Srbije, ostao kao gubitnik za vreme svih izgubljenih ratova Slobodana Milosevica? Covek je izgubio svaki rat u koji je usao zavrsno sa gradjanskim ratom koji je on izgubio 2000. a koji su zapoceli njegovi komunisti 1942. U istoriji je bilo mnogo diktatora koji su bili pogubni za sopstveni narod, ali jedino je Sloba nas i bas zato je meni najkrivlji i najgori. Sigurno mi nije "krivlji" Idi Amin ili Homeini. Stavise, nesto se ne secam da smo se mi preterano "brinuli" tokom rata Irak-Iran o jadnom narodu koje izrabljuju diktatori, naprotiv, menjali smo kanal kad dodje na red standardni smor od izvestaja odozdo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Опет кажем није највећи кривац. A ja opet pitam: Po cemu nije? Okej, Alija, ali ne zaboravi da oni nikada u istoriji nisu imali drzavu do 95. (koju im je, uzgred, potpisao Slobodan Milosevic). Tako da kada se to uzme u obzir, i te kako su dobili. To sto im je lider bio retard kakav je bio to je druga prica, ali bar je posle njega ostalo nesto a pre njega nije bilo nista. I sto je jos bitnije, Alija nije bio ni blizu poguban po srpski narod u meri u kojoj je to bio Sloba (naravno ne zato sto je Alija tako hteo nego zato sto jednostavno nije mogao). Posto ti bosanske muslimane vidis kao vece gubitnike od Srba iako su dobili drzavu i fiktivnu, izmisljenu narodnost, ko je jos, osim Srbije, ostao kao gubitnik za vreme svih izgubljenih ratova Slobodana Milosevica? Covek je izgubio svaki rat u koji je usao zavrsno sa gradjanskim ratom koji je on izgubio 2000. a koji su zapoceli njegovi komunisti 1942. U istoriji je bilo mnogo diktatora koji su bili pogubni za sopstveni narod, ali jedino je Sloba nas i bas zato je meni najkrivlji i najgori. Sigurno mi nije "krivlji" Idi Amin ili Homeini. Stavise, nesto se ne secam da smo se mi preterano "brinuli" tokom rata Irak-Iran o jadnom narodu koje izrabljuju diktatori, naprotiv, menjali smo kanal kad dodje na red standardni smor od izvestaja odozdo. По Лисабонском споразуму који Алија није хтео да прихвати исто му је нуђена и држава и нација , па нацију су му признали још на комунистичком пленуму, то није уопште било потребно поново признавати. Значи ништа ново није добио , и границе унутар Босне су отприлике биле такве, чак шта више и боље за муслимане него ове сада. Али он ништа није прихватио и хтео је рат. Дакле немојте да брзате , ако је било будала било их је и тамо и амо. Друго када један оће рат , онај други може да га не жели колико огд оће али бранити се мора. Значи потпуно бесмислено је Алија ушао у рат , јер је хтео унитарну Босну а из рата је изашао са конфедералном Босном онаквом каква му је нуђена на почетку рата, с тим што је његов народ ионако мали десеткован јер је ратовао са два конститутивна народа Босанска. Ево шта Ненад Кецмановић каже за Алију: Својевремено сам питао Изетбеговића зашто је напустио за Муслимане спасоносну еквидистанцу према Србима и Хрватима и да ли заиста верује да га ови потоњи више воле( или мање мрзе ) од оних првих. Рекао ми је : "Ни говора , ви сте нам ближи и историјски и културно и менталитетом , а и сам сам се лично и породично раније декларисао као Србин . Али , нама више одговара слабији партнер . Ја са Фрањом могу лако изаћи на крај преко Бона и Вашингтона , док са оним тамо вашим ( мисли се на Милошевића) не би ни Алах Пегамбер ..." " Па нудио вам је да будеш ти први предсједник заједничке државе ! " , кажем . "Јес' , нудио је , нудио , па би онда и међу нама нашао неког Сејду Бајрамовића ...", рече . Изгледа да се Алија преварио и у Туђмана и у Милошевића, а Момчило Крајишник му је још у вријеме одбијања "Београдске иницијативе" прорекао да ће се муслимани једног дана горко кајати што су одбили српску понуду . Тешко је да ће се таква понуда више поновити ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука