Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Ajde da na nekoj od tema iznabrajamo sve grehove, pa ko se najmanje bude pronasao u svima njima da mu damo neki orden ili nesto. Da bi bar imalo neku poentu nabrajanje tudjih grehova... bolje ne otvarajte - ima da vas sve pobedim ! ништа ми брате нисмо мање штрокави од тебе, немој то да те буни 319.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Јесте грех али не на нивоу морала већ на нивоу постојања ако неко толико положи свој идентитет у коцку да даље од те опсесије не види. То би наликовало човеку који оде на Литургију а мисли само на добитак у кладионици па на Божије присуство заборави. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 kada sam se ja bavio time , to mi je bio kao posao ! uzmem liste iz nekoliko kladionica , gledam gde su bolje kvote , izaberem šta ću da igram , idem da uplatim ... pos'o ko pos'o ... jednom sam za vikend odigrao celih 100 singlova ! ne odjednom , nego od petka uveče ... pa postepeno od dobitnih listića posle uplaćujem zarada je bila konstantna ... 10-12 % od uplate , tako da , ako okrenem 1000dm za vikend , mogao sam biti "dobar" 100-120 dm jedino tako može da se zaradi ! velika uplata , na puno singlova , a zarada mala , ali konstantna ! i , ja sam igrao tek drugi deo sezone , da bi se videlo ko je ko ! a , najbolje je bilo u poslednjih 3-4 kola , jer svi koji su u sredini tabele gube ... a , protiv slabih , koji se bore da ne ispadnu su bile dobre kvote , pa mi je dovoljno bilo da svaku treću pogodim , da nisam u minusu (a , preko toga je dobitak) na kraju su mi , u nekim kladionicama , ograničavali uplatu . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 17, 2010 Пријави Подели Написано Јун 17, 2010 Не волим та коцкања ... никаква ... ни греб-греб ... ни лото... ни шта год ... бесмислено бацање пара, ако се гледа световно... ако се гелда народски - нико ти не даје паре за џабе и тек тако ... ако се гледа духовно ... грех ... Мада не осуђујем... имам ја и својих грехова. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јун 17, 2010 Пријави Подели Написано Јун 17, 2010 Има једна изрека,мислим да је јеврејска: "Будала је ко не уплати ни једном а будала је и ко уплати више него једном." Вероватно се односи на наградне игре, лото и тако то. Што се тиче клађења т. коцкања... Јеванђеље каже да ни позајмице не дајемо са каматом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јун 17, 2010 Пријави Подели Написано Јун 17, 2010 Коцка није добра... Најбоља је свака пара која се заради сопственим трудом и знојем. Паре које брзо дођу, оне још брже и оду(потрошимо их на непотребне глупости). И после од тога немаш ништа.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Али ако не говоримо о коцкању као пороку, односно нечему што нас обузме у потпуности, већ о кладионици уз буквално минимално уложена средства, да ли је то грех? Ево нпр ја, волим да одиграм "тикет" на фудбал, при томе уложим максимално 50 динара (најчешће 30), веома ретко добијам, и то такође симболичне суме, око хиљаду-две, и тако ми буде занимљивије да пратим утакмице. То није нешто без чега не бих могао, али једноставно једна разонода. И да ли је сад то грех, и ако јесте, волео бих да ми неко одговори зашто јесте? При томе, они одговори тако се почиње и сл. не важе. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 боље да си дао у милостињу те паре, него их бацио на тај начин. није грех сам по себи, него што је промашено улагање које ником није користило, ни на спасење ни на задовољство. IgorEr је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Klađenje... Kako je dolazilo do toga kod mene? Neko od prijatelja, kolega, rodbine, komšiluka... se pohvali kako je odigrao tiket i dobio neku super lovu. Ja se polakomim, odigram tiket i izgubim. Onda sam miran nekad i po godinu dana ili par meseci, dok ne čujem opet neku sličnu priču. Prosto me ne privlači. Kaže jedan brat da njemu klađenje čini da sa više žara gleda utakmicu. Meni ne. Meni onda prosto gledanje utakmice postaje noćna mora. Ima tako naiđe mi jednom u par godina, obično u periodu kada mi zbog nečeg treba malo veća lova...pa jedno par nedelja igram sve živo. Uplaćujem loto, kupujem srećke, odigram kladionicu, bingo.. Ode po par hiljdarki za te dve sedmice. Ne dobijem ništa ili dobijem uglavnom samo uloge. Shvatim da sam lakom i željan lake love, i tako... Opet razmišljam. Ja sa svojom redovnom platom i svim svojim zanatima i znanjima koje posedujem i koje unovčavam, ne mogu nikad zaraditi toliko da mogu da uložim u neki veliki biznis s kojim bih mogao da obrćem lovu. Mogu eventualno da živim zaista solidno, da otplaćujem kredite i sl. ali da budem boss ne mogu. Za tako nešto bi mi zaista trebala neka 7-ica na LOTO-u. (I to se desilo jednom mome prikanu). On je pametno uložio. Prvo je napustio svoj redovni posao, kupio neke lokale, uložio u biznis i posle je samo kupio kajmak. Klađenje nije neka velika lova, čak i oni najveći dobicu su koliko znam ograničeni u kladionicama, na par hiljada evra (ispravite me ako grešim) što je eto lepo za neki dernek i možda neka dobra kola, ali za biznis ne. Da je greh, jeste greh i ne treba bežati od toga i reći kako je to zarad viših ciljeva. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Klađenje nije neka velika lova, čak i oni najveći dobicu su koliko znam ograničeni u kladionicama, na par hiljada evra (ispravite me ako grešim) što je eto lepo za neki dernek i možda neka dobra kola, ali za biznis ne. Ја сам 6 година радио за једну од кладионица. Јесте, добитак је ограничен. Не знам да ли је нека кладионица изузетак, али максимум који може да се добије је био 500 000 динара по тикету. Моја посао је био сакупљање пара по завршетку радног времена, па знам колико су људи бацали пара. Једно време смо имали рулете и остале апарате. Људи су губили станове, куће, локале, кола и све што може да се замени, само да би пробали да се "изваде". Наравно, никоме није успело... Бар за тих 6 година колико сам ја радио. Александар С је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 "Не куне мајка сина кад иде да се коцка, већ кад иде да се "вади"..." Silence , Срђан Шијакињић, Срђан Ранђеловић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 НЕМА ХЛЕБА БЕЗ МОТИКЕ ... Олимпијакос- Паок 0:0 not_i Биљана, Срђан Шијакињић and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 шта мислите? А видео игрице ? Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 НЕМА ХЛЕБА БЕЗ МОТИКЕ Нема, нема Али ипак ми је жао Зосима је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 шта мислите? Коцка је ђавоља работа! Да ли знате да је збир свих бројева у рулету 666!!!!!!!??? keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука