Jump to content

Граница између доброте и наивности

Препоручена порука

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Aljonka,

htela sam da kazem da je bolje ako mene neko povredi nego da ja povredim nekog i ogresim se.

Ali sam pisala kasno nocas ,pa je ispalo onako kako si ti razumela.

Pa ne znam, ali meni se i daje cini da se mozda ne razumemo dada

Sta recimo, ako povredjeni ne moze da oprosti, ili onaj koji je povredio se iskreno pokaje? Ko se tu `ogresio`, povredjeni ili onaj drugi?

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam, ali meni se i daje cini da se mozda ne razumemo :(

Sta recimo, ako povredjeni ne moze da oprosti, ili onaj koji je povredio se iskreno pokaje? Ko se tu `ogresio`, povredjeni ili onaj drugi?

Joj Aљонка ал' га слатко закомпликоваште   dada  dada

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Некад је дивно испасти наиван доброте ради, још боље ради јединога Доброга

Ал некад опет није
Naivnost ponekad ne proistice iz dobre namere...
То је главни проблем да ли је у основи богоугодништво или човекоугађање, дал је смирење ил притајена гордост
Подели на овим сајтовима

Некад је дивно испасти наиван доброте ради, још боље ради јединога Доброга

Ал некад опет није
Naivnost ponekad ne proistice iz dobre namere...
То је главни проблем да ли је у основи богоугодништво или човекоугађање, дал је смирење ил притајена гордост
E konacno da se sa nekim razumem! dada

Covek je cesto naivan jer je potpuno zaslepljen samim sobom i svojim ocekivanjima...

Подели на овим сајтовима

dada  Just_Cuz_19

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Мене је ово питање дуго мучило, а отац Агапије ме је инспирисао да отворим ову тему. Дакле, кад сигурно знам да служим као оруђе за испуњавање туђих циљева, да ли требам због љубави према ближњем да се правим луда, игноришем ту чињеницу и радим оно што се од мене очекује? Каква ви имате искуства, и шта радите када схватите да сте из добрих намјера изиграни, и да сте били јако наивни.

Ja se konkretno pravim luda, da bih sacuvala brak i poodicu na okupu.Progutam i isplacem iako sam svesna da time gazim po svojim osecanjima,ali kazem SLAVA BOGU i ponavljam sebi da treba voleti svoj krst.Tako mi je jer ako se pobunim bice samo gore i teze i onda mi je lakse odcutati i uraditi...
Подели на овим сајтовима

ali kazem SLAVA BOGU i ponavljam sebi da treba voleti svoj krst.

Јасно  си  ово  рекла  Марина,и  баш  је  тако.

Веруј, утеха  ће  доћи,неосетно  ћеш  заволети

оне  који су  отежали  тај  крст,и  помоћи  ћеш

им да се покају.

Не морају ти то никада рећи,сама ћеш видети. dada

Подели на овим сајтовима

Po mome mišljenju biti "dobar" nema nikakvu zajedničku crtu sa naivnošću. Svakako naivan čovek može da bude dobar, i često je tako.... ali naivan može i mnogo gore stvari da uradi....

Dobar čovek, svesno dobar čovek, koji se trudi u dobroti, to je muka živa - hrabrost i istrajnost - podvig....

Jer lakše je ne biti dobar i još se uz to sakriti iza naivnosti.....

Možda bi bolje bilo reći: Razlika između dobrote i bezazlenosti.... To bi nas dovelo na Hristološki put....

Jer vremenski trud u dobroti, može dovesti do bezazlenosti kao nagradi za dobrotu čoveka (bezazlenot kao psihološka kategorija ima veoma malu cenu u životu) .....

Svakako nema ni jednog svetitelja koji je bio naivan, čak šta više.... a svi su bili dobri  dada .....

Moj zaključak na početno postavljeno pitanje: Iz truda u dobru zadobijamo ljubav - iz koje se raađa bezazlenost kao vrhunski ideal odnosa među ljudima (ljubav se učvršćuje) - iz bezazlenosti sleduje prava hrišćanska bratska, ničim uslovljena ljubav kojoj nema granica .... A tu već nema nikakvog pomena o naivnosti  :0104cheesy: ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...