И.стојковић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Цитат Ne postoji granica - svako ko je "dobar" nije drugo do naivni magarac koga i treba jahati... Магарац, као животиња ниске свести, зна да ће због ношења људи или робе, добити нешто што му прија: храну, смештај, тимарење.... Православни хришћанин, Бога моли да му да снаге да осим себе и многе друге "носи" ка Богу. "Јахач", који у свом узаном уму, има сазнање да је његов циљ само да јаше оне који хоће да га носе, има мању свест, чак и од првонаведеног, магарца... Наивни су они, који мисле да су добри-добри, зато што су наивни 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ja samo znam da kad god je neka ženska za mene rekla da sam doooooobaaaaar sa tim obaveznim otezanjem samoglasnika i umilnom bojom glasa sve moje šanse da kod nja nešto uradim bile su sahranjene zajedno s tim rečima. Svi su nešto mnogo dobri i fini i naivni a nisu nego samo čekaju šansu da i sami ispadnu loši. imam ortaka, stalno kad vidi nešto što mu se sviđa kaže j.... te robijo. Znači svašta bi uradio da ga za to ne otewraju u zatvor. A kao dobar je. Niko nije dobar a mnogi nisu ni naivni zato je to sve tako. A ženske to za razliku od nas bar znaju “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Mislim da nije ovde reč o toj "vrsti" dobrote i naivnosti - odnos između žene i muškarca. To je već druga tema.... Ovde se misli na suštinsku dobrotu ljudi i "naivnost" koja iz toga proizilazi - na odnos među ljudima... A ovo što si gore napisao da ljude treba jahati ako su dobri - to kao da ti je Mićun šapnuo 4chsmu1 .... .... (Sad će da me skalpiraju što sam ovo rekao 4chsmu1) .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Niko na svetu nas ne moze naterati da uradimo nesto sta ne zelimo...Ja konkretno uradim neke stvari koje mi bas nisu po volji ali mozda zato sto cu time udovoljiti nekome koga ipak volim ili smatram da je to ipak dobro delo i da ce me na neki nacin ispuniti, iako taj neko koji od mene to trazi, mozda nece to ceniti.S druge strane, ako treba da upadam u svadju ako to ne uradim, pa onda je bolje da odcutim i uradim nego da trujem svoju dusu ljutnjom i nekim mislima koje nisu Bogu ugodne.Za sve kazem i trazim 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат Niko na svetu nas ne moze naterati da uradimo nesto sta ne zelimo...Ja konkretno uradim neke stvari koje mi bas nisu po volji ali mozda zato sto cu time udovoljiti nekome koga ipak volim ili smatram da je to ipak dobro delo i da ce me na neki nacin ispuniti, iako taj neko koji od mene to trazi, mozda nece to ceniti.S druge strane, ako treba da upadam u svadju ako to ne uradim, pa onda je bolje da odcutim i uradim nego da trujem svoju dusu ljutnjom i nekim mislima koje nisu Bogu ugodne.Za sve kazem i trazim Лијепо речено Марина klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Meni je ovaj forum dosta pomogao da promenim svoje stavove, kada vidim kako neki ljudi razmisljaju zao mi je sto u svojoj neposrednoj okolini nemam takvih prijatelja koji razmisjaju kao vecina ljudi sa foruma klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovano-Jovanke Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Марина је све лијепо рекла sHa_sarcasticlol Доброта може изгледати као наивност у очима оних који гледају површно, живе од данас до сутра без вјере и љубави. И ако ћу својом "наивношћу" некоме учинити услугу и помоћи, прихватам да будем наивна, па и више пута. А Онај који треба да види, видјеће. sHa_sarcasticlol Али, шта ако својом добротом храним нечију злобу и пакост? Е тада морам реаговати, морам одбити. Насједајући више пута на исте лажи и преваре од истих људи постајем наивна. Е тад се стварно љутим на себе. Не на њих, јер они су такви и жао ми их је, али ја сам наивна, а не бих смјела бити, требала бих бити мудра! Што год ткаш, везуј конце за Небо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат Meni je ovaj forum dosta pomogao da promenim svoje stavove, kada vidim kako neki ljudi razmisljaju zao mi je sto u svojoj neposrednoj okolini nemam takvih prijatelja koji razmisjaju kao vecina ljudi sa foruma sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Iskreno, imam i ja isti problem... Moje okruženje (mislim na prijatelje) slabo, baš slabo pokazuju interesovanje za veru. Tu i tamo, sporadično, ali u globali ni 10% sHa_sarcasticlol .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ti si Jakove u prednosti, čak 10%, za mene je to cifra ihihi. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Pa dobro, možda sam i ja malo preuveličao sHa_sarcasticlol ... Što je tužno u stvari .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат Pa dobro, možda sam i ja malo preuveličao klapklap ... Što je tužno u stvari .... Зато смо овде смо нашли живе речи утехе. Овде се осећамо као "свој на своме". sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Него, нешто све околишемо. Шта, нпр. ако позајмиш неком последње паре, мало повеће, (на недељу дана), а он те "завлачи" две године? Ти, у међувремену, упадаш у дугове, банкама плаћаш камате, због дугова си у прилици и у сталном страху да "изгубиш образ", због "образа" губиш полако и здравље, због здравља упадаш у још веће дугове јер идеш да се лечиш... а њега се то не тиче. klapklap Шта си тад; добар, наиван, овца за шишање, магарац за тегљење, сујетан јер те погађа твоја наивност...? sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 A možda taj drugi nema para da ti vrati? 291291291 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат A možda taj drugi nema para da ti vrati? 291291291 Да је хтео, сакупио би за две године! Него, питала сам за границу-шта си тад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Dobar 4chsmu1 .... - moje mišljenje, al' da alališ od srca, što se ono kaže 4chsmu1 .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука