Милан Меденица :) Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. и досадни су до бола, загадили су сваку тему и ништа не може да остане тема о овоме или ономе него је неминовно уподобљавају идеологији. 4chsmu1елем. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Knjiga oca Serafima Rouza o postanku je odlična i u potpunosti sukladna pravoslavnom duhu. Nije istina da je Serafim učio u školi kreacionizam. Učio je sto postotni evolucionizam i bio zakleti evolucionista prije preobraćenja. Baš sam se o ocu Serafimu "raspisao" na forumu verujem jedno 2 stranice posta, i tamo je bio baš maxwall koji sad opet tvrdi da je otac Serafim učio kreacionizam. Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. Covece ne pricaj kojesta. Serafim Rouze se rodio 1934 i umro 1982. U americi je od 1925. do 1987. kreacionizam bio skoro 100% prodominatna u svim skolama. Tako da je on o evoluciji mogoa da zna samo ono sto su mu kreacionisticki lazovi pricali o evoluciji. On se nikad nije upoznao sa naucnim cinjenicama evolucije. Jel mnogo smetamo? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. и досадни су до бола, загадили су сваку тему и ништа не може да остане тема о овоме или ономе него је неминовно уподобљавају идеологији. 4chsmu1елем. Vi ste takodje dosadni do bola sa tvrdoglavoscu i ponavljanjem odavno unistenih argumenata pa nikom nista. A ako ovo sto si postavio ne ide u prilog evolucije onda ne znam sta ide. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Jel mnogo smetamo? 4chsmu1Cekaj da ti Mioroljub dodje na vlast na sledecim izborima.Tesko tebi. :291291291: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Jel mnogo smetamo? greengrinCekaj da ti Mioroljub dodje na vlast na sledecim izborima.Tesko tebi. greengrin Pa rekao je sta ce "Isto kao kad bi mi hteli da kamenujemo nekog dilera droge ili nastavnika evolucionistu, i jedan i drugi truju decu. Odmah bi dosla policija da nas hapsi." 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zivkov Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Znam da je otac Serafim u školi 100% učio evolucionizam. Tih godina je i bila poznata evolucionistička manifestacija kao "trijumf" evolucionizma. Učio se u školama evolucionizam, kreacionizam je počeo da isplovljava na površinu tek oko 1970 i neke godine. We few, we happy few, we band of brothers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Znam da je otac Serafim u školi 100% učio evolucionizam. Tih godina je i bila poznata evolucionistička manifestacija kao "trijumf" evolucionizma. Učio se u školama evolucionizam, kreacionizam je počeo da isplovljava na površinu tek oko 1970 i neke godine. Kao prvo ne postoji evolucionizam. Jer to "izam" (komunizam, nacizam, fasizam) ide samo uz ideologije a nacuna teorija nema nikakve veze sa ideologijama. Tada, 1970 i neke je poceo, "naucni" pokret kreacionista ali to ne menja cinjenicu da se teorija evolucije nije ucila od 1925. u skolama. Pogledaj Scopes Trial ili Monkey Trial na guglu pa vidi i sam. Tek 1987 je vrhovni sud u americi doneo odluku po kojoj je ucenje kreacioznima protivustavno. Dakle nije ucio teoriju evolucije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Pravoslavna crkva će od mene imati respekt i manje napadanja tek kad se i sama očisti od duhovnika koji propagiraju ovakve sektaške ideje (kao i onih koji su propagirali nasilje, podržavali ratne zločince...) ili se barem javno ogradi od takvih i osudi takva ponašanja... To je zaista nešto oko čega crkva mora ozbiljno da se pozabavi jer joj takvi stavovi veoma štete i siguran sam da ima ljudi koji će se odaljiti zbog crkve upravo zbog kontakta sa takvim ljudima. Iako bi u mom sebičnom smislu "bogoborstva" to možda i bilo dobro - više bi mi smetao taj jedan koji postane takav sektaški mračnjak - nego što bih bio srećan zbog 10 koji otpadnu od crkve... Ovo što tražiš je veoma nerelano i krajnje nerazumno.Prvo i ne treba da poznaješ nešto posebno pojam Crkve koja nije organizacija ili firma,već živa zajednica koja svoj identitet ima u Hristu Vaskrslom čije je srce sveta Liturgija-blagodarnost, da bi shvatio da mi ne treba nikome da sudimo jer pravde nema izvan krsta Hristovog.Crkva nije neki informbiro koja će traži i čisti crkvu od ovakvih ili onakvih duhovnika.Crkva je ljubav,gdje i oni najgori imaju prilike da se isprave iako u jednom trenutku njihovi stavovi odudraju od pravoslavnog duha.Samim svojim postojanjem Pravoslavna Crkva bi trebala da ima rispekt sa tvoje strane,a duhovnika će uvjek biti ovakvih ili onakvih,tumačićemo ih u skladu sa onolikom dozom ljubavi koju imamo.A ljubav je Hristos. Inače,ovdje konkretno Jeromonah Serafim Rouz.Već sam napomenuo da je on rastao na zapadu,rođen je 1934 godine u San Diegu kao tipičan Amerikanac do ulaska u pravoslavje je prošao dosta toga,čak je i studirao kineski jezik jer je bio zadivljen orijentalnom kulturom i duhovnošću.Bio je i izuzetan đak i imao je vrlo dobar analitički način razmišljenja.Preokret se desio u ruskom pravosalvnom hramu u San Francisku gdje je upoznao tadašnjeg Episkopa sv.Jovana Šangajskog.Inače njegov okret ka Hristu je bio izuzetno ozbiljan i iskren.Ne možemo njegove gornje zaključke da dovodimo u vezi sa sektašenjem jer bi to bilo jedno neozbiljno pristupanje njegovoj ličnosti,prije svega kao pravoslavnog hrišćanina i monaha.Treba uzeti u kotekst mrtvi zapad koji ne poznaje pravoslavje,uzeti u kontekst vrijeme u kojem je on rastao i u kojem se obrazovao i kad se sve to spakuje nema ničeg nebičnog u njegovom mišljenju.Osim ET-a,koji sumnjam da je Serafim i pogledao jer je živio u pustinji bez struje i vode,a kamoli TV-a i tih kompjuterskih zvjeri 666 - ostalo je sve manje više na mjesto.On je tumačio kulturu zapadnog čovjeka koji je postao egoman u svim nivoima njegovog postanja,pa kada kaže novi spasitelj iz svemira za E.T. - koliko tih spasitelja je haralo amerikom predstavljajući se za jedino pravo hrišćanstvo?...a to je ono što je strano Čovjekoljublju Hristovom...Pazite šta on kaže: "Samo pogledaj u svet oko sebe: sta je u novinama, kakvi se filmovi prikazuju, sta se pusta na TV-u, sta je to sto ljudi smatraju interesantnim i zabavnim, cemu se smeju; to je totalno suludo." "TV - u kucama gde se nema dovoljno hrabrosti da se izbaci kroz prozor - mora biti strogo kontrolisan i pod nadzorom da se izbegnu otrovni uticaji ove masine koja je postala vodeci ucitelj anti-Hriscanskih stavova i ideja, u samoj kuci, posebno kod mladih." "Zapitajmo se, stoga ovde: kako mi mozemo hraniti i podrzati nase Pravoslavno shvatanje u svakodnevnom zivotu? Prvi i najocigledniji put, je da se bude u stalnom kontaktu sa izvorima Hriscanske “hrane”, sa svim onim sto nam Crkva pruza za nase prosvecivanje i spasenje; Bozanstvene sluzbe i Svete Tajne, Sveto Pismo, Zitija Svetih, Dela Svetih Otaca. Naravno, svako treba da cita knjige koje su na njegovom nivou razumevanja; i da primenjuje ucenje Crkve na sopstvene uslove zivota; onda ce ti izvori biti plodonosni u nasem vodjenju i menjanju na nasem Hriscanskom putu. Ali, cesto ovi osnovni Hriscanski izvori nemaju pun efekat, ili ne uticu u potpunosti na nas, jer mi nemamo pravi stav prema njima i prema Hriscanskom zivotu koji bi trebalo da inspirisu." "Spoljasnje clanstvo jednostavno nije dovoljno; nesto mora da se pokrene u nama, nesto sto ce nas ciniti razlicitim od sveta oko nas, cak i ako se taj svet naziva “Hriscanski” ili cak i “Pravoslavni”. Cuvajmo i hranimo ove kvalitete istinskog Pravoslavnog shvatanja sveta koji sam pominjao ranije: zivotni, normalan stav, pun ljubavi i prastajuci, ne egocentricni, cuvajuci nasu nevinost i ne-svetovnost, cak i sa potpunim i smirenim poznanjem nase gresnosti i moci iskusenja sveta oko nas. Ako istinski zivimo na ovaj nacin, nasa Vera ce preziveti udare pred nama i bice izvor nadahnuca i spasenja za one koji ce jos uvek traziti Hrista, cak i usred sloma i propasti ljudskosti koja je vec pocela danas." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. и досадни су до бола, загадили су сваку тему и ништа не може да остане тема о овоме или ономе него је неминовно уподобљавају идеологији. 0110_hahahaелем. Vi ste takodje dosadni do bola sa tvrdoglavoscu i ponavljanjem odavno unistenih argumenata pa nikom nista.A ako ovo sto si postavio ne ide u prilog evolucije onda ne znam sta ide. извини, који ''ми''? 0110_hahahaпитаћу 100 пута ока треба исто док не видим неког смисла иза одговора, па теби то сметало или не. 4chsmu1 ти све видиш кроз призму еволуције и теби је потребан неко наспраман да би могао да дођеш до изражаја, а мене подједнако брига за твоју еволуциону идеологију као и за креационистичку. знаш, оба ова детета су у праву, али обојица виде само делимично слику - има воде, иако је искључена да истиче, и нема воде а омогућиће је у пролеће да тече. само се не разумеју јер мисле да су потпуно у праву. ја раздвајам теологију од науке и прихватам ствари (теолошке и научне), ма колико ми се не свиђале. то исто важи и за биологију и за сваку другу науку, а то никако да укапираш. то што наука тврди нешто, не мора ни да значи да је тачно, а гомлиу пута сам био сведок да једна призма посматрања не види целу слику никако, поготово кад се гледа из призме једне гране науке а коси се са другом и крене Богу да кроји шта је Он радио или није, пошто ни не знамо шта заиста Јесте. да ли ме то чини еволуционим или креационим идеологом? не, задржавам право да променим мишљење колико год пута је потребно док не откријем истину. покушао сам већ 10 пута најмање да ти објасним да је мени Књига Стварања подједнако велика да ми стану и еволуција и креација заједно и да ми не сметају (под условом да имају смисла), али поларизације и понижавања које долазе од тебе ми далеко више сметају него идеологија коју проповедаш на сав глас. јесте, сматрам да је то идеологија код тебе у питању, нема везе са Богом и науком, све нек је и тачно. што је још луђе, мени то ни не смета код тебе (као личности), гледам на то као пролазно лудило и ништа ми мање ниси брат због тога 0212_rolleyes а моје незнање око тога? откуд знам, можда ме буде и било брига да се бавим њиме јер га не схватам важним за спасење. а да ли сам оно поставио као ''аргумент''? нисам, хтедох да вратим тему у нормалну колотечину, на славу Божју и чуда Његова. ал не вреди 4chsmu1 ај поново да покушам: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 Mimic Octopus клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 29, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2011 имате овде каталог цвећа у другим (невидљивим) спектрима: http://www.naturfotograf.com/UV_flowers_list.html кликните само на име цвећа и добићете овако нешто: видљиво светло ултраљубичасто светло клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Фебруар 14, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2011 Knjiga oca Serafima Rouza o postanku je odlična i u potpunosti sukladna pravoslavnom duhu. Nije istina da je Serafim učio u školi kreacionizam. Učio je sto postotni evolucionizam i bio zakleti evolucionista prije preobraćenja. Baš sam se o ocu Serafimu "raspisao" na forumu verujem jedno 2 stranice posta, i tamo je bio baš maxwall koji sad opet tvrdi da je otac Serafim učio kreacionizam. Vidim da su na ŽRU isti zastupnici evolucionizma kao i na forumu verujem još fali aurelius. Слажем се у потпуности са овим. Отац Серафим Роуз је своје тврдње утемељио на дугогодишњем изучавању писања светих отаца. Такође је имао непосредни извор Светог Предања увек уз себе, чудотворца последњих времена, светог Јована Шангајског и Сан Францисканског. Видим да овде припадници вере адвоката Чарлса Лајла (измислио распоред геолошких периода - отац модерне геологије и инспиратор Чарлса Дарвина и теорије еволуције) омаловажавају свете оце, а у људско безумништво не допуштају ни да се сумња. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zivkov Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Evo dokaza da je otac Serafim učio evolucionizam u školi: Интелектуални миље у којем се формирао о. Серафим Роуз Током 50тих година, када је о. Серафим (тада Евгеније, Јуџин) Роуз похађао средњу школу и колеџ у Калифорнији, теорија еволуције била је на врхунцу свог угледа. Њена превласт над свим осталим становиштима о пореклу живота и васионе кулминирала је на великој прослави Дарвинове стогодишњице на Чикашком универзитету, 1959. године. Том приликом је обележено објављивање Порекла врста Чарлса Дарвина, које се појавило пре сто година. Са свих страна пристигли су научници да би учествовали у тријумфу не само једне научне теорије него и целокупног погледа на свет. Филип Е. Џонсон пише: "Учесници Дарвиновог јубилеја били су, сасвим разумљиво, обузети победничким расположењем. Наука никада раније није уживала толики углед. Вакцина је победила дечју парализу; чинило се да ће атомска снага обезбедити неисцрпну, јефтину енергију; наслућивала су се свемирска путовања. Поред ових технолошких достигнућа, чинило се да је наука утврдила да је бесциљни процес еволуције наш истински творац и на тај начин је збацила с престола библијског Бога. Религиозни значај ове интелектуалне револуције снажно је нагласио и најистакнутији говорник на овој годишњици, британски биолог, философ и политичар сер Џулијан Хаксли." "Џулијан Хаксли је унук Томаса Хенрија Хакслија, својевремено познатог по надимку Дарвинов адвокат', будући да је био најважнији међу раним поборницима Дарвинове теорије. Т. X. Хаксли је, осим тога, изумео и реч "агностик", којом је описао своја сопствена религиозна гледишта. Зоолог Џулијан Хаксли један је од научних утемељивача неодарвинистичке синтезе, модерне верзије Дарвинове теорије. Поред тога, био је заговорник натуралистичке религије, назване еволуциони хуманизам, и један од првих генералних секретара UNESCO-а, организације Уједињених нација за образовање, науку и културу. Укратко, средином 20. века Џулијан Хаксли је био један од најутицајнијих интелектуалаца, а 1959. година означила је врхунац његовог утицаја. Доносимо одломке из неких Хакслијевих запажања на овој годишњици: "Будући историчари вероватно ће ову Седмицу стогодишњице разматрати као сажетак (суму) важног критичког периода у историји ове наше земље - периода када је процес еволуције, оличен у истраживачу, уистину почео да бива свестан самога себе... Ово је једна од првих јавних прилика у којима је отворено предочено да су сви аспекти реалности подложни еволуцији, од атома и звезда до риба и цветова, од риба и цветова до људских друштава и вредности - да је целокупна реалност уистину један процес еволуције. Године 1859. Дарвин је отворио пролаз који је водио ка новом психосоцијалном нивоу, са новим обрасцем идеолошке организације, у којој су мишљење и веровање усредсређени на еволуцију. У еволуционом обрасцу мишљења нема више ни потребе ни места за натприродно. Земља није створена, она је еволуирала. Исто се може рећи и за животиње и биљке које је настањују, укључујући ту и наше људске индивидуе, наш дух и душу, као и мозак и тело. То исто важи и за религију. Човек еволуције није више у могућности да из своје усамљености побегне у наручје обоготворене очинске фигуре. Он више не може избећи одговорност за доношење одлука тако што ће пронаћи уточиште под кишобраном Божанског Ауторитета, нити ће се уздањем у вољу Свезнајућег, али на жалост недокучивог Промисла, ослободити тешког задатка сучељавања са присутним проблемима и планирања будућности. Коначно, еволуциона визија омогућује нам да разликујемо, мада непотпуно, особености нове религије која ће се, у то можемо бити сигурни, појавити да би служила потребама наступајућег доба." "Укратко, тријумф дарвинизма је подразумевао смрт Бога и постављање позорнице за замену библијске религије новом вером, заснованом на еволуционом натурализму. Требало би да та нова вера постане темељ не само за науку него и за владу, закон и морал. Требало би да то буде званична религиозна философија модерног доба." Неки од најистакнутијих светских научника - почев од Ричарда Овена и Луја Агасиза у 60-тим годинама 19. века до Ричарда Голдшмита и Отоа Шиндеволфа у 40-тим годинама 20. века - указивали су научним круговима на збуњујуће тешкоће оне теорије која је била уведена на Дарвиновој стогодишњици. Међутим, ови научници су били исмејани а њихове основане примедбе одбијене. Као додатак овим гласним критичарима постојала је и нема група научника која се није слагала са теоријом еволуције, али су се плашили да оспоре доминантни поглед на свет. Постојање ове групе научника потврђено је на Дарвиновој стогодишњици од стране палеонтолога Еверет Клер Олсона са Калифорнијског универзитета, који је тада рекао: "Тешко је судити о величини и саставу овог немог сегмента, али нема сумње да је њихов број занемарљив." Без обзира на то да ли су они били ућуткани или су сами изабрали да ћуте, америчка јавност није била у прилици да чује бројне научнике који су доводили у питање Дарвинову теорију. Према томе, када је током 50 - тих година о. Серафим започео са научним образовањем у средњој школи, учили су га да је еволуција целокупног живота из прасупе несумњива и неоспорна чињеница, подједнако поуздана (према речима Џулијана Хакслија) као и чињеница да се Земља окреће око Сунца. Tekst preuzet iz knjige: Postanje, stvaranje i rani čovek We few, we happy few, we band of brothers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zivkov Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Nuka o Postanku ("kreacionizam") nastao je nakon objavljivanja knjige Biblijski Potop (Potop prema Knjizi Postanja) koju su 1960. godine napisali dr Henri Moris i dr Džon Vajtkomb (godinu dana nakon Darvinove stogodišnjice (o kojoj piše u prijašnjem postu)). We few, we happy few, we band of brothers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 :bla: :bla: facenew22222222 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Nisam znao da je Serafim Rouz pohadjao Cikaski univerzitet niti da je ucio biologiju na akademskom i post akademskom nivou. Ovo je stvarno novi podatak. 0304_smile4 U osnovni i srednjim skolama je kreacionizam aka bukvalno shvatanje knjige postanja prodomiantno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука