мирођија Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Не дај Боже да вам се догоди, али, ако се догоди, како себи помоћи? Може ли се заиста преко тога прећи зарад свога мира, или рана остаје да пече, све док душа ка небу вапи и моли да се Вишњи смилује да залечи ожиљке? Помози heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Јес вала таке ране најдуже крваре.То је један, ипак тежак Крст. Данас сам ето чуо, да се једном нашем човеку показао лик оца на поду стана , који је убијен пре 45 година и растао без њега . И брзо је отишао кући. А имо је зашта. Три и по године није био. Као да га је звао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Шта се подразумева под ИЗДАЈОМ? Ја под издајом видим само предају неког на суд! Волале бих да чујем шта се све подразумева под издајством најближих??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Pa za mene je izdaja odbacivanje drugog, gaženje preko svega što je činilo jedan odnos. Kada neko zbog sitnog zadovoljstva prekine dugogodišnji odnos. Za mene je izdaja, klasičan nož u leđa. Kako se boriti? Meni izuzetno teško. Jako dugo bolujem, a kad odbolujem, onda povratka nema, ne svetim se oprostim, ali izgubim povjerenje. I stavim tačku na takvu priču. Mislim da to nije uvijek dobra solucija. Voljela bih da mogu da to promijenim kod sebe. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Драга Милева исти смо! crvenilo Тако и ја поступам. Одболијем недељу дана тај трагични, по мени, прекид - што и други примете, али на жалост не може да буде после исто оно што је некада било. Не зато што ја тако желим, сачувај Боже, али зато што сам раније превише пута био повређиван, где сам се истински трудио и улагао у однос и везу и где сам готово увек испадао наиван, али и преварен. Сада ми се готово природно наметнуо механизам да се више не враћам на старо, просто да одбраним себе од ситуације која би се опет неславно десила. Враћања више нема. Увек носим тугу и жалост за прекинутим односом али се трудим да никада не осуђујем или оговарам. То просто носим у себи са тугом и жалом. Јер сам просто навикао да када се некоме дајем, то чиним безусловно са 100% отворености и искрености. Е сада, одрасли смо људи и ко то не уме да цени или да уживао у једном таквом заједничком односу, већ прокоцка и изневери за рад неког детињастог хира онда и заиста не мора да се дружимо....Можемо да се видимо на улици, цркви итд....и да питамо за здравље, али за нешто више од тога - заиста не бих више да ризикујем јер ми се превише пута обило о главу. Е сад, неко би можда рекао да то није православно, хришћански и сл. Пази, праштаи-увек и то под императивом али не заборављати! (патр. Павле) Међутим, ту се мешају често две ствари. Људи поистовећују наивност са добротом па тако и доживљавају и ствари у духовном животу. Али доброта је доброта, а наивност неможе никада да буде добр(от)а. Господ врло јасно каже : "Будите доброћудни као голубови и мудри као змије". такође ап. Павле саветује : "Клоните се рђавог друштва" и "Лоше друштво квари добре навике". Мислим да смо и као народ доста пропатили због наивности... Свако добро Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Kako pomoci sebi? Ne patetisati previse... Shvatiti to kao lekciju da se u ljude ne treba previse uzdati, cak ni u najprece i najrodjenije.... sto opet ne vodi ni tome da treba biti suvise zatvoren prema drugima, niti da coveka ne treba voleti. Pokusati da razumemo i tog drugog - svi smo ljudi, slabi smo i gresimo. Odsecati od sebe posesivnost u odnosima - niko nam ne pripada, niko nije "nas" i svako ima prava na svoju slobodu. PRASTATI! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јун 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Nema izdaje od najrodjenih nego ima izdaje onog koji se deklarise kao vernik !Ako si vernik tu izdaju ces hrabro i da podneses a vecinom koliko vidim ovde se svodi na vernicko kukanje ! zivi ti bre zivot jer zivot je ipak samo jedan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 ... ja ne razumem te tacke stavljene na ljude. Ja to ne umem da uradim. Svaki covek uvek zasluzuje novu sansu, ako ima pokajanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Шта се подразумева под ИЗДАЈОМ? Ја под издајом видим само предају неког на суд! Волале бих да чујем шта се све подразумева под издајством најближих??? Meni se cini da je to najcesce neispunjavanje ocekivanog... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Драга Милева исти смо! Е сад, неко би можда рекао да то није православно, хришћански и сл. Пази, праштаи-увек и то под императивом али не заборављати! (патр. Павле) Међутим, ту се мешају често две ствари. Људи поистовећују наивност са добротом па тако и доживљавају и ствари у духовном животу. Али доброта је доброта, а наивност неможе никада да буде добр(от)а. Господ врло јасно каже : "Будите доброћудни као голубови и мудри као змије". такође ап. Павле саветује : "Клоните се рђавог друштва" и "Лоше друштво квари добре навике". Мислим да смо и као народ доста пропатили због наивности... Свако добро Баш сте лијепо објаснили разлику између наивности и доброте - хвала! Па тачку никада не стављам кад се јави први, него стопрви проблем. Не отписујем ја људе због једне грешке, него због тога што су оне постале толико честе, да се просто више не могу толерисати, лудост је оправдана само уколико се "лудирамо" за Христа. Прелажење преко свега заиста може да има далекосежније посљедице неголи прекидање одређеног односа. А кад то кажем мислим на проблем типа - муж жену млати, а она му се враћа јер га воли? 291291291 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 Meni se cini da je to najcesce neispunjavanje ocekivanog...A da li je neisunjavanje očekivanog, uistinu izdajstvo!Meni se čini da i Gospodin traži od nas da ne očekujemo od drugih! Mislim da on želi da raskine navezanosti, ove naše ljudske i da nas nauči da se uzdamo samo u njega! Ograničavamo slobodu onome od koga očekujemo!!! Čovek je čoveku neprijtelj, a Gospodin nas uči kako možemo kroz njega da postanemo prijatelji! Ja ne bi nazvala izdajnikom onog koji ne ispunjuje moja očekivanja, jer ko sam ja da što god očekujem od drugog! Volja Božija je pre svega da ljubimo jedni druge kao sebe sama! Šta sam kriva ako ne mogu da ispunim nečija očekivanja, pa što bih to tražila i od drugih za sebe!!! 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јун 13, 2010 Пријави Подели Написано Јун 13, 2010 А кад то кажем мислим на проблем типа - муж жену млати, а она му се враћа јер га воли? 291291291Da li takva žena treba da izvede na sud svoga muža??? Da li bi bila izdajnik??? 89898989898989Mislim da Gospodin od nas ne traži takve žrtve i treba ga tužiti, za njegovo dobro, bolje je i sprečiti da ne učini još veće zlo, jer ovako ima šanse za obraćenje!!! U njemu sigurno nema Boga, a možda, uz podršku sveštenika, pa i u zatvoru, ugleda Hrista! 170fs799081 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 14, 2010 Пријави Подели Написано Јун 14, 2010 Meni se cini da je to najcesce neispunjavanje ocekivanog...A da li je neisunjavanje očekivanog, uistinu izdajstvo!Meni se čini da i Gospodin traži od nas da ne očekujemo od drugih! Mislim da on želi da raskine navezanosti, ove naše ljudske i da nas nauči da se uzdamo samo u njega! Ograničavamo slobodu onome od koga očekujemo!!! Čovek je čoveku neprijtelj, a Gospodin nas uči kako možemo kroz njega da postanemo prijatelji! Ja ne bi nazvala izdajnikom onog koji ne ispunjuje moja očekivanja, jer ko sam ja da što god očekujem od drugog! Volja Božija je pre svega da ljubimo jedni druge kao sebe sama! Šta sam kriva ako ne mogu da ispunim nečija očekivanja, pa što bih to tražila i od drugih za sebe!!! 89898989898989 NAravno da to nije izdaja. I slazem se sa tobom, nesto slicno sam vec rekla u svom postu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Јес да је ужасно болно и да су потребне године и године да се мало ублажи рана, мислим да је то искуство, наравно по Божијем допуштењу, јако добро за даљи поглед на свет, људе, живот. Нема опуштања, мислим да је то поента. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Svaki covek uvek zasluzuje novu sansu, ako ima pokajanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука