Jump to content

Ima li neki stručnjak na forumu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam jedan od retkih koji je video posmrtne ostatke Alojzija Stepinca, hrvatskog blaženika, e sad me interesuje, kad je otvoren metalni sarkofag, bio je činimi se od olova, glava mu je bila iznad čela pretesterisana i izvađen mozak, zašto ????

Zašto bi neko vadio mozak, možda su povađeni još neki organi?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Bilo da je secen il ne secen o ovome Stepincu treba BOGU ostaviti da odradi svoje a istoriji da da svoj sud ! Ne treba ga ni blatiti previse nit ga blaziti ko u RKC jer samo BOG i on znaju sta je tu istina a sta ne ! Covek se nasao u teskom vremenu na teskom mestu i za svoj zivot samo BOGU odgovara

Подели на овим сајтовима

Кад се тело мумифицира извади се мозак и унутрашнји органи,али се не тестери глава већ се то ради криз нос!

Можда је неко желео да његово тело остане нераспаднуто,а били су у журби или нису знали како треба да се мумифицирање правилно одради,па су му тестерили по лобањи

Подели на овим сајтовима

Misliš da su hteli da ga mumificiraju?

Znaš da onaj tekstil na njemu neverovatno je bio očuvan, ali na lobanji tačno se video precizan rez iznad čela i nije imalo ni trunke nikože niti mišićnog tkiva.

Eskobar, ovo su jako edukativni razgovori nemoj molim te da si prozaičan i da nam smetaš.

Подели на овим сајтовима

Не знам,могуће да су хтели да га мумифицирају али тадашњи услови им нису ишли на руку!Зашто га нису сахранили у дрвеном ковчегу који је подложан трулењу ?

Каква му је била боја костију?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Misliš da su hteli da ga mumificiraju?

Znaš da onaj tekstil na njemu neverovatno je bio očuvan, ali na lobanji tačno se video precizan rez iznad čela i nije imalo ni trunke nikože niti mišićnog tkiva.

Eskobar, ovo su jako edukativni razgovori nemoj molim te da si prozaičan i da nam smetaš.

o Stepincu nema niceg edukativnog a ti brate zivis u Srbiji koliko sam shvatio pa sto se onda pored toliko mnogo RimoKatolickih blazenika i Svetitelja uhvati bas za ovoga ! Ako ga ti stujes to nek bude tvoja stvar
Подели на овим сајтовима

koliko sam imao prilike da cujem mosti kardinala Alojzija Stepinca su sacuvane u vidu kostiju i nalaze se usivene u platno koje je ispod vostane lutke obucene u kardinalsko odelo. Inace ovo je obicaj prisutan na zapadu

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Vidi ja sam od kostiju video lobanju, bila je tamno žuta, pazi nije braon a nije ni oker, kao boja voska nešto tamnija, ma krivo mi što nisam a mogao sam nabavio fotografije.

Bio je drveni sanduk i u njemu olovni, onda je olovni izvađen i otvoren, bukvalno leva strana je olovnog sanduka pocepana i u njemu je bilo potpuno sačuvana odeća, a lobanja je bila tako te boje i imala je pravilan rez.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...