Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Одличан је пример и за ове садашње "артемите"... "Папинац" какву јерес ти "артемити" исповедају? Лазаре, нећу те више опомињати за епитете ове врсте, следећи пут иде опомена. Милане а њему је дозвољено?Нећеш ме заплашити 4chsmu1не морам да те плашим, ја ти обећавам.разлика је што је њему је први пут, а теби последњи. дакле, он има шансе и да научи, а ти си већ претерао ... разлика је велика "артемиди" су као правослани док "папинац" је римокатолик... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 не морам да те плашим, ја ти обећавам. разлика је што је њему је први пут, а теби последњи. дакле, он има шансе и да научи, а ти си већ претерао ... Јел то зато што сам ЦРН? 4chsmu1 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Одличан је пример и за ове садашње "артемите"... "Папинац" какву јерес ти "артемити" исповедају? А ово "папинац" се ваљда односи на мене? ЛазареД, вероватно знате за оно правило да "лепљење етикета" увек више говори о ономе ко их "прилепљује" него о ономе коме су исте "прилепљене." Зашто сам ја "папинац" - ако је то због тога што у +Артемију не видим светог Максима Исповедника (кога је владика, до душе на баш увек најпрецизније, својевремено преводио) или због тога што у "три лица" Симеона рукумијског видим "папинско" тројство (које јасно имплицира Савелијеву јерес), а не православну Тројицу "јединосуштну и неразделиву" - дакле, ако су ово разлози да се буде "папинац" онда ваљда и јесам. Али ипак, ако дозволите да појасним, мени се чини (и нека да Бог да грешим) да "артемити" полако формирају групу чија је јерес пре свега еклисиолошка (ако не знате шта ова реч значи, заиста нема потребе да се "замарате" богословским темама) - и ту је практична, а наравно не и догматска сличност, са аријанцима о којој сам говорио. Желим Вам свако добро од Господа 0409_feel Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Одличан је пример и за ове садашње "артемите"... "Папинац" какву јерес ти "артемити" исповедају? Лазаре, нећу те више опомињати за епитете ове врсте, следећи пут иде опомена. Шта је брутални Меда хтео да каже??? 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 мени се чини (и нека да Бог да грешим) да "артемити" полако формирају групу чија је јерес пре свега еклисиолошка (ако не знате шта ова реч значи, заиста нема потребе да се "замарате" богословским темама) - 0409_feel паметно речено! 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Одличан је пример и за ове садашње "артемите"... "Папинац" какву јерес ти "артемити" исповедају? Лазаре, нећу те више опомињати за епитете ове врсте, следећи пут иде опомена. Шта је брутални Меда хтео да каже??? 89898989898989 Ваљда за овај епитет "папинац" - али, не мари, сам сам крив, пошто први рекох "артемити." Грех је, дакле, мој, апелујем на браћу из администрације да не прекоревају брата лазараД који се, изгледа, осетио лично погођен овим епитетом који сам, у недостатку бољег, употребио за расколствујућу групу (и молим да се обрати пажња да нисам употребио придев "расколничку" него партицип који обележава процес који је у настанку, а не коначан). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 употребио за расколствујућу групу (и молим да се обрати пажња да нисам употребио придев "расколничку" него партицип који обележава процес који је у настанку, а не коначан). 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha добро ти је ово ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Све је то оче научено и "покрадено" од много паметнијих од мене. Да парафразирам Хајдегера "Мислимо мисао!"... Много олако понекад празнословимо, уместо да мислимо мисао-или, можда тихујемо мисао? 0110_hahaha Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 гледај пре неко вече домаћи филм Лавиринт http://sr.wikipedia....Лавиринт_(филм) који говори о аријевој "цркви" и погубности њиховог учења филм погледајте овде http://www.youtube.com/watch?v=5cHi04bCyiU Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Одлична тема за Раселовце. А ко су они? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Koja su učenja Arija? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Koja su učenja Arija? Ucio je da Isus nije Bog vec stvorenje, tj. da "bese vreme kad Sina ne bese". Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 znam da se u filmu Lavirint koji sam postavio na predhodnoj str. pojavljuje upravo njihov hram kao lavirint sentralni deo hrama ikona Hrista i po jedna sveca sa obe strane ikone da li su zasita tako izgledali hramovi arijevaca? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука