marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Da li je neko proveravao da li na fakultetu ima zbirka zadataka odnosno prijemnih iz proslih godina? Тога никада није било, а и нема сврхе да постоји... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 A,molba treba da bude pismena? To nisam znao. Samo sam mu rekao da bih hteo da upisem fakultet,i da mi treba blagoslov episkopa. Rekao mi je da sam ja prestario za to i da odustanem jer mi vladika nece dozvoliti,a i puno je. Mada ce ipak pitati sekretara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 A,molba treba da bude pismena? To nisam znao. Samo sam mu rekao da bih hteo da upisem fakultet,i da mi treba blagoslov episkopa. Rekao mi je da sam ja prestario za to i da odustanem jer mi vladika nece dozvoliti,a i puno je. Mada ce ipak pitati sekretara. Писмена је наравно. Излажеш укратко свој живот и образлажеш жељу о упису. Отприлике на једној куцаној страни. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dule79bg Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jel mora nova krstenica da se izvadi ili moze krstenica stara par godina? Verovatno je i uslov,da slavis slavu. 25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jel mora nova krstenica da se izvadi ili moze krstenica stara par godina? Verovatno je i uslov,da slavis slavu. Мислим да би требала нова и да се плати црквена такса. То о слављењу славе се наводи као један од аргумената који углавном наводи свештеник, јер је то један од разлога да свештеник долази у кућу и познаје парохијанина који намерава да упише факултет. У молби кандидата се само наводи која је слава у питању, а свештеник пише подробније. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Свако би требао да се запита који су разлози уписа ПБФ-а. Може се бити изузетан верник и сведочити Јеванђеље и без богословског образовања. Штавише може се бити продорнији и ефектнији, јер људи природно имају предразумевање и предрасуде спрам клира, а када лаик сведочи онда је то фантастично. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miloshM Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Proces dobijanja blagoslova: Upoznavanje sa lokalnim svestenikom>prisustvovanje sluzbama>pisanje molbe>molba ide namesniku>on nosi episkopu>on odobri ili ne>molba se vraca namesniku>zatim popu>i blagoslov je u vasim rukama ako je episkop odobrio. Da li sam nesto propustio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Proces dobijanja blagoslova: Upoznavanje sa lokalnim svestenikom>prisustvovanje sluzbama>pisanje molbe>molba ide namesniku>on nosi episkopu>on odobri ili ne>molba se vraca namesniku>zatim popu>i blagoslov je u vasim rukama ako je episkop odobrio. Da li sam nesto propustio? Јеси - молба иде надлежном свештенику, а он је даје намеснику, осим ако намесник није надлежни свештеник. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miloshM Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jos jedanput da pitam: da li kandidat ide zajedno sa molbom kod episkopa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Proces dobijanja blagoslova: Upoznavanje sa lokalnim svestenikom>prisustvovanje sluzbama>pisanje molbe>molba ide namesniku>on nosi episkopu>on odobri ili ne>molba se vraca namesniku>zatim popu>i blagoslov je u vasim rukama ako je episkop odobrio. Da li sam nesto propustio? Мада, ако се до сада ниси упознао са свештенством и присуствовао богослужењима онда немој ни покушавати да добијеш благослов, јер тешко да ћеш успети да прођеш ове "кораке" за месец, два... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jos jedanput da pitam: da li kandidat ide zajedno sa molbom kod episkopa? Не, нипошто! Осим ако свештеник, тј. намесник не одлучи да те води са собом. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dule79bg Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja slavim 3 godine slavu,ranije nisam dok mi je otac bio ziv,posle njegove smrti ali ne odmah,uzeo sam njegovu slavu.zivim privatno i kada sam pre 3 godine bio kod svestenika da mu objasnim da sam poceo da slavim slavu,i da treba da dodje kod mene u stan da osvesta,rekao mi je da posto zivim privatno da netreba da dolazi da osvesta stan dok ne budem imao svoje. 25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja slavim 3 godine slavu,ranije nisam dok mi je otac bio ziv,posle njegove smrti ali ne odmah,uzeo sam njegovu slavu.zivim privatno i kada sam pre 3 godine bio kod svestenika da mu objasnim da sam poceo da slavim slavu,i da treba da dodje kod mene u stan da osvesta,rekao mi je da posto zivim privatno da netreba da dolazi da osvesta stan dok ne budem imao svoje. Не треба да освешта стан, али ваљда долази да освешта водицу за славу и Васкрс? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dule79bg Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 ne dolazi,ja sam rekao da slavim i da zivim sam,rekao je da dodjem ujutru kada je slava na liturgiju,i da sa svestenikom prelomim kolac,i da ponesem i zito u crkvu jer nemam sa kim da presecem kolac.A i cesto se selim po gradu.Svestenik sigurno dolazi kod gazde ispod mene,sigurno.Pitacu ga za blagoslov,pa kako bude,bice. 25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 ne dolazi,ja sam rekao da slavim i da zivim sam,rekao je da dodjem ujutru kada je slava na liturgiju,i da sa svestenikom prelomim kolac,i da ponesem i zito u crkvu jer nemam sa kim da presecem kolac.A i cesto se selim po gradu.Svestenik sigurno dolazi kod gazde ispod mene,sigurno.Pitacu ga za blagoslov,pa kako bude,bice. Па добро... То је свакако специфична ситуација. У сваком случају, најбоље је да се обратиш том свештенику који ти је дао такво упутство. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука