Jump to content

SVE O PRIJEMNOM ZA BOGOSLOVSKI FAKULTET

Оцени ову тему

Препоручена порука

PS: Ja sam iz Borce koja pripada Banatskoj eparhiji sto je za mene veliki hendikep jer ako dobijem blagoslov od svog svestenika bicu primoran da radim u Banatu (sto najradije ne bih jer sam gradsko dete). Imam li neku alternativu?

Ово не разумем. Је л можеш да ми објасниш?

Koliko sam ja razumeo, iz koje eparhije dobijes blagoslov u njoj jedino mozes da budes rukopolozen. Posto sam ceo zivot u Beogradu prelazak u Banat (99% varosica/selo) mi ne bi nikako odgovaralo.

Ти брате ако због Цркве ниси спреман да одеш на Марс, онда боље немој ни да размишљаш о свештеничкој служби.

Za Hrista i Crkvu bi sve uradio. Samo se raspitujem i znam da zvucim kao neki gotovan. Najverovtnije cu pokusati kod svog pope koga licno poznajem.

I jos: da li moram da se ispisem sa svog fakulteta da bi mogao da polazem prijemni ili ne?

Па ако би све учинио онда ти Банат није никакав проблем. Иначе ако хоћеш Београд мораш да нађеш везу да будеш примљен тамо. Мада ти је слаба вајда, јер ако ниси Босанац слабо ћеш имати шансе да постанеш свештеник у граду. bendoff

Не мораш да се испсиујеш, ало не можеш да будеш на буџету.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome sto mi svestenik kaze da vladika ne bi dao blagoslov,ali ce prvo pitati sekretara. Nekoliko puta sam ga pitao sta je bilo,uvek mi kaze da nije stigao da pita. Ne znam sta da radim? Inace,moj svestenik je i staresina crkve.

Без благослова у Цркви ништа! Поготово не на силу. Немој се "играти" са тим стварима, јер свештенство и богословље није позив већ призив.

Подели на овим сајтовима

Meni je moj svestenik rekao da cemo zajedno ici kod vladike, on me mozda malo propitati i dati blagoslov... Ja nisam obaaavesten ekstra   bendoff

Тако је углавном код еп. Хризостома, мада је питање у каквом је он тренутно здравственом стању.

Подели на овим сајтовима

Ja se vodim na visoj skoli ali kao samofinansirajuci,znaci da mogu na Pbf-u ako uradim prijemni dobro,da udjem na budzet?

Gde je ta medicina rada,znam da je u Obrenovcu nema?

25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru.

Подели на овим сајтовима

Hahah, da, iz zicke eparhije sam ekstra Mislim da je u dobrom zdravstvenom stanju, hvala Bogu... Danas je sluzio liturgiju u crkvi svetogMarka u Uzicu  bendoff

Драго ми је што то чујем пошто имам тотално друге информације везане зе њега...

Подели на овим сајтовима

Ja se vodim na visoj skoli ali kao samofinansirajuci,znaci da mogu na Pbf-u ako uradim prijemni dobro,da udjem na budzet?

Gde je ta medicina rada,znam da je u Obrenovcu nema?

Медицина рада мора да постоји у сваком граду. Понекад је уз неке фабрике или сл. објекте. Уколико није при фабрикама и индустријским постројењима, онда је у Дому здравља. А ако Обреновац нема медицину рада, у шта сумњам, онда ти може издати лекар опште праксе.

Подели на овим сајтовима

Hvala.Pitacu kada odem kuci za medicinu rada.

Kakvi su generalno profesori,da li su jako strogi ili popustljivi?

25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru.

Подели на овим сајтовима

Ne bi svestenik trebao da kaze da nema vremena da pita za blagoslov,to vec nije u redu.Jedino da pitas nekoga drugoga svestenika u svojoj crkvi.

Подели на овим сајтовима

Pa i ja sam stariji,znaci ako je glavni svestenik u Obrenovcu isti kao tvoj,i meni nece dati,reci ce da je sve puno i da sam ja stariji!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...