marina Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 људи, па што радите то себи ем се преједете, ем све исповраћате, иако нисте сварили и тако гладујете, изглађујете и малтретирате организам, себе, своју душу, а после неког времена и оне око вас ... капирам да вам не вреди причати и да треба решити проблем у глави, а не у руци која дражи стомак да поврати ... немојте да дозволите себи да будете део ове приче Соломунове ... Као што се пас повраћа на своју бљувотину, тако безумник понавља своје безумље. Naravno da si u pravu, ali mi svi na zalost svakodnevno radimo neke stvari zbog drugih, da bi nas vise voleli ili da bi bolje bili prihvaceni.Tako je i sa ovim problemom, da nas buce mozda okolina ne osudjuje ili da imamo nekog uz sebe kome to zaista nece smetati, cak u smislu da se neki STIDE sto u kuci imaju tako ne estetsko bice, mozda bi i nama bilo lakse. Ja se polako cupam i smatram da pred Bogom sam ovakva kakva sam i da ce ON gledati moju dusu i da niji najbitniji izgled jer je samo Njegova ljubav sigurna i zato negujem svoju dusu i ne obracam paznju da li mi je tu i tamo iskocila neka kiflica... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Не бих ни у лудилу намерно повраћала поједену храну. Али не сматрам да неко треба да ми доказује своју љубав тако што ће волети и моје сало, кога се и сама гадим. Бог ме такву није створио, створио ме лепу и без масних наслага. Оне су последица мог стомакоугађања, моје лењости и одсуства трошења тих силних унетих калорија. Пошто не волим саму себе овакву каква сам сада, не могу да тражим ни да ме воле они који су ме другачију упознали. И не треба ми само Божија љубав, човек сам, нисам анђео, треба ми и љубав човека, емотивна, физичка. Стога, ја сам већ на програму нутриционисте, прија ми, не осећам глад, осећам како се топим и док не постигнем свој циљ, нећу се предати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 људи, па што радите то себи 0442_feel ем се преједете, ем све исповраћате, иако нисте сварили и тако гладујете, изглађујете и малтретирате организам, себе, своју душу, а после неког времена и оне око вас ... капирам да вам не вреди причати и да треба решити проблем у глави, а не у руци која дражи стомак да поврати ... немојте да дозволите себи да будете део ове приче Соломунове ... Као што се пас повраћа на своју бљувотину, тако безумник понавља своје безумље. Naravno da si u pravu, ali mi svi na zalost svakodnevno radimo neke stvari zbog drugih, da bi nas vise voleli ili da bi bolje bili prihvaceni.Tako je i sa ovim problemom, da nas buce mozda okolina ne osudjuje ili da imamo nekog uz sebe kome to zaista nece smetati, cak u smislu da se neki STIDE sto u kuci imaju tako ne estetsko bice, mozda bi i nama bilo lakse. Ja se polako cupam i smatram da pred Bogom sam ovakva kakva sam i da ce ON gledati moju dusu i da niji najbitniji izgled jer je samo Njegova ljubav sigurna i zato negujem svoju dusu i ne obracam paznju da li mi je tu i tamo iskocila neka kiflica...то је ужасно, радити то ради уподобљавања некоме или неком идеалу лепоте ...не треба човеку да се уподобљавамо и оку, које нам је свима искварено, већ Богу. маша има поприлично здрав однос према својој тежини - не свиђа ми се и мењам то. ако ти се свиђа или се осећаш нормално у некој разумној тежини, онда то има смисла, а не због естетике или таквих неких климавих и развучених дефиниција лепоте тела, душе ... још колико пре пар деценија су жене иле пожељније а ла ''боље да љуља него да жуља'', а овај нови изглед испошћених, отупелих, наружених и премршавих девојака су увели хомо(сексуални) креатори и назвали га heroin look. баш поучан назив. 0442_feel па, ако то није понижење (мржња чак?) према женском телу, онда не знам шта је. дакле, не подлегните у својој слабости овој палој пропаганди против жене, већ нађите своју меру, па је и усталите. уосталом, Богу требају живи, снажни вољом, људи који свесно праве изборе које праве. ми ионако снагу добијемо кад се уперимо КА Богу. дакле, прво научите да једете и цените себе, па тек онда средите и тежину. ајде, Бог да вам помогне у вашим изборима :group111: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Знаш како кажу: ''Цару царево, Богу Божије''. То се не односи само на плаћање рачуна држави :group111: Значи, брига о телу + брига о души = љубав према себи Без једног од ова два, мрка је капа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 http://www.google.at/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla:de:official&channel=s&hl=de&q=dickste%20mensch%20der%20welt&um=1&ie=UTF-8&tbo=u&tbs=vid:1&source=og&sa=N&tab=iv ovo sam skoro na tw gledala uzasno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Знаш како кажу: ''Цару царево, Богу Божије''. То се не односи само на плаћање рачуна држави 8086.gif Значи, брига о телу + брига о души = љубав према себи Без једног од ова два, мрка је капа. слажем се, приде и васкрсавамо са телом, тако да не треба себи правити поганост нешто што је Бог освештао лепотом и васкрсењем. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Весна Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 [30. 12. 2010. 15:35h | net.hr Umrla ambasadorka anoreksije Francuskinja Izabela Karo, najpoznatija po posterima s kojih je upozoravala na opasnost anoreksije, umrla je od posledica poremećaja ishrane u 28. godini. Telo Izabele Karo osvanulo je na posterima sa kojih je upozoravala na to šta anoreksija može učiniti sa ženskim telom, tokom Nedelje mode u Milanu 2007. godine. Mediji navode da je umrla u Japanu još sredinom decembra, nakon dvonedeljne hospitalizacije zbog infekcije pluća. U jednom intervjuu 2007. Karo je pričala o svojoj borbi sa anoreksijom i činjenici da je crtala pege po licu: "Ako gledaju u moje oči... ne gledaju u ostatak mog tela." Zbog poremećaja u ishrani Karo je bila i u komi, a imala je samo 22 kilograma. Karo je, u emisiji Džesike Simpson ''The Price Of Beauty'' objasnila je da je sve započelo kad je, kao tinejdžerka poželela da radi kao model, a agent joj je rekao da bi trebala da smrša. Za nemački magazin ''Stern'' svojevremeno je izjavila da se oseća kao ''ambasadorka anoreksije'', što je doslovno i postala. http://www.vesti-online.com/Scena/Soubiznis/107201/Umrla-ambasadorka-anoreksije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Naravno da sve ide iz glave, ali i okolina ima veliki uticaj.Ja sam buca od rodjenja i nikada nisam uspela da smrsam i pored velikih obaveza u skoli i bavljenja aktivno sportom...uvek sam bila okrugla.Mozda to meni ne bi smetalo, da mi skoro svi nisu poceli da prebacuju zbog viska kilograma, cak i ukucani.Kao zbog zdravlja, ali to su bile svakodnevne price.Isto je i sada kada sam se udala i onda je pocela da me grize savest ma sta da pojedem i onda povracam.Onda je zeludac poceo sve manje i manje da mi prima hranu, sta god pojedem posle 10 min mi je muka.Onda sam rekla STOJ!!!Neces vise tako.Sada sam i dalje buca, jedem koliko mislim da mi je dovoljno,postim post i radujem se sto me je Bog stvorio razlicitu i kroz mene iskazao jedan vid svoje lepote i blagodati Lepo svedocanstvo. Nazalost nisu svi na istom nivou kao ti da pravilno rasude stvari. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Mozda nisam ni ja jos uvek, ali se trudima da u tome istrajem i stalno sebi ponavljam. Zavoleti nekog znaci zavoleti sve njegove MANE...zasto se svi malo ne okrenemo SEBI i Bogu, a ne udovoljavanju gresnim, ljudskim zeljama.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Stvar je u glavi..bez psihijatra, teško se ispravljaju takvi problemi ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ima i onih koji neće nikad da se obrate psihijatru,svešteniku,pa ni prijatelju za pomoć. Lakše je prepoznati anoreksiju.Bulimija se često ne vidi toliko jasno,zato što čovek može biti normalne telesne težine,dobro socijalizovan,bez simptoma depresije,relativno uspešan u početku.Možda čak i zadovoljan zato što jede i ne goji se. Ali vermenom njegova duša sigurno umire,ostaju samo nagoni za unošenjem hrane i povraćanjem iste.Nestaje svaka zdrava ambicija i ostaje samo bolesna želja da se bude fit. Treba skupiti hrabrosti i otići psihijatru.Ništa ne boli.Malo popričate o životu,i sklopite savez kako pa prevazidjete problem. U medjuvremenu počni da primenjuješ metod rad,rad i molitva...Bog sve vidi,prašta i pomaže... Možeš da postiš,da bi promenio navike i ojačao volju.Čitaj,slikaj,gledaj filmove,nadji neki hobi,neka ljubav prema tim aktivnostima pobedi ovo svirepo zlo . 0909_sport 0705_read 8084.gif slikanje I nikad ne odustaj,KO IZDRŽI DO KRAJA,SPASIĆE SE. YOKA, Tristatri, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Slažem se.. Ali nije jednostavno..kad u glavi zacrtaš da ne smiješ jesti i da ti se sve gadi ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Naravno da nije jednostavno kad si duboko u problemu.Tad i da hoćeš ne možeš. Ali ako neko ponavlja epizode prejedanja i povraćanja na dobrom je putu da potone. Ne može da preduzme odgovornost za svoje postupke. Ja to ovako vidim,ako jedem gojim se,ako ne jedem mršavim,a ako želim da smršam moram da pobedim glad i da vežbam,trčim,plivam...čistim stan....,a to nije ni malo lako.Tu je valjda problem jer treba treba nešto žrtvovati. Suština je biti umeren.Ničega previše,ničega premalo. I post moze nekog da odvede u anoreksiju,naravno ako ta osoba od posta zeli da dobije novu figuru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 30, 2013 Пријави Подели Написано Март 30, 2013 Slažem se.. Samo nije anoreksija uvijek vezana sa kilogramima i mršavljenjem.. Postoje i drugi razlozi, koje je teže izbiti iz glave nego želju da budeš mršav. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 30, 2013 Пријави Подели Написано Март 30, 2013 Tačno.Postoji onoliko vrsta anoreksija koliko i ljudi obolelih od nje. Ne kaže se bez razloga koliko ljudi,toliko ćudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука