Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ja ne bih imala nista protiv ni da budem zaposlena majka, ni majka-domacica. Ni jedno od to dvoje nije lakse ili teze. Cak verujem da bi zaposlena majka mogla biti odlican primer svojoj deci, posebno zenskoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Sve zavisi od zene do zene. Nismo sve iste.Ja sam se udala tek sa 29 godina,prvo dete rodila sa 31,drugo sa 33 i padam u krize,moram da priznam.Navikal sam da radim sta hocu kad hocu,da citam,da putujem,naravno na svoj racun,zavrsila sam fakultet i radim,a sada odjednom kuca,deca,sudovi,ves,nekad se pitam d ali sam to zaista zelela,lomim se svakodnevno,meni je vecina kucnih poslova obicno zaglupljivanje i zatupljivanje(npr. pranje sudova,nemam masinu za sudove).Uvece kad deca legnu,ja bih nesto procitala,ali ne mogu,ceka me gomila vesa za peglanje,masina pere svakodnevno.I tako...A neka za drugo ne zna i dobro joj...Mislim da sto se ranije devojka uda,lakse ce joj gubitak slobode pasti,a sto vreme odmice,sve je teze...Valja lomiti svoj ego i navike menjati,a staro drvo se teze savija.Mozda ovo nekom zvuci kao svetogrdje,ali samim tim sto je neko rodjen kao zensko,automatski ne znaci da mora da se uda,da radja decu i da rinta po kuci.Hvala Bogu,muz mi dosta pomaze,nije mamin sin koji ne zna jaje da isprzi i gde mu stoje gace,tako da mi olaksava mnogo.A licno mislim da u dubini duse nisam ni htela da se udam gledajuci brak svojih roditelja pre svega.Ali,kako sam se nadala...Hvala Bogu.Inace,od povratka na posao strepim jer obdaniste za dete ne mogu da dobijem(ko mi je kriv,udata sam,nisam samohrana,zavrsila sam fakultet,pa mi 400 evra plate preko proseka),sta cemo i kako cemo sa decom od septembra,videcemo...A gde je trece dete,a cetvrto,ako Bog da... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ja ne mogu da prezalim sto sam pocela da radim kada je Dimitrije imao samo 10 meseci.Mislim da je to tada bio moj beg od prosirene porodice,svekar,svekrva,zaova,dever...Sada kada smo sami,ne pada mi na pamet da idem na posao.Lepo mi je sa mojom decicom Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 i jedno i drugo a ako ne moze onda samo sa decom jer ni to nije lako a otac da bude pravi stub kako ekonomski tako i u pozrtvovanom smislu...neke stvari se podrazumevaju... 0110_hahaha http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Мој друг који живи у Лондону, кад је ово чуо каже СРБИЈА ЈЕ МАААЈКА, долазимо да правимо треће дете хехехехехехехе..., 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ја сам за то да мајка неради док дете НЕОДРАСТЕ , а после одгајања деце - по договору са Мужем може да ради ако то може и жели што да не. Ипак Мала деца су везана за мајке и зато неби требале да раде! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 i jedno i drugo a ako ne moze onda samo sa decom jer ni to nije lako a otac da bude pravi stub kako ekonomski tako i u pozrtvovanom smislu...neke stvari se podrazumevaju... 4chsmu1 Potpuno se slazem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 i jedno i drugo a ako ne moze onda samo sa decom jer ni to nije lako a otac da bude pravi stub kako ekonomski tako i u pozrtvovanom smislu...neke stvari se podrazumevaju... 8086.gif Ne da nije lako,nego tezeg posla nema od odgajanja dece.A kad cujem neke oceve kad se majka samo malo pozali STA,TI KAO DA SI JEDINA RODILA,pa jos ako je dete dobro,to je muska zasluga,a ako nije,kriva je majka po sluzbenoj duznosti...Vecina muskaraca jednostavno ne razume,ne ceni i ne zeli sve to ,podrazumeva da je zensko po "difoltu" dato za sve te stvari,ali nije to tako.Da ne treba i musko i zensko,zene bi mogle same da se razmnozavaju.Koliko unistenih mladih zivota zbog takvog odnosa oca prema deci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 i jedno i drugo a ako ne moze onda samo sa decom jer ni to nije lako a otac da bude pravi stub kako ekonomski tako i u pozrtvovanom smislu...neke stvari se podrazumevaju... 8086.gif Ne da nije lako,nego tezeg posla nema od odgajanja dece.A kad cujem neke oceve kad se majka samo malo pozali STA,TI KAO DA SI JEDINA RODILA,pa jos ako je dete dobro,to je muska zasluga,a ako nije,kriva je majka po sluzbenoj duznosti...Vecina muskaraca jednostavno ne razume,ne ceni i ne zeli sve to ,podrazumeva da je zensko po "difoltu" dato za sve te stvari,ali nije to tako.Da ne treba i musko i zensko,zene bi mogle same da se razmnozavaju.Koliko unistenih mladih zivota zbog takvog odnosa oca prema deci. Da, ali kad je tako onda neke stvari moraju da se menjaju. Nije lako gajiti decu, bez obzira da li zena radi ili ne radi. Ni posao u kuci nije lak, definitivno. Ali ako je mucan onda nesto treba menjati. Bar zauzeti drugaciji stav. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6437.msg177327.html#msg177327 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Na zalost, vecina nasih zena kada zauzme drugaciji stav,zavrsi u sigurnoj kuci "sa sve" decom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Na zalost, vecina nasih zena kada zauzme drugaciji stav,zavrsi u sigurnoj kuci "sa sve" decom. 8086.gif dada buuuuuuu buuuuuuu Pa ne znam... ja bih u tom slucaju razmisljala koje zlo je manje i za mene i za moju decu... Da trpim necije izivljavanje ili da zavrsim u toj "sigurnoj" kuci. Ja sam tu vrlo iskljuciva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Sve zavisi od zene do zene. Nismo sve iste.Ja sam se udala tek sa 29 godina,prvo dete rodila sa 31,drugo sa 33 i padam u krize,moram da priznam.Navikal sam da radim sta hocu kad hocu,da citam,da putujem,naravno na svoj racun,zavrsila sam fakultet i radim,a sada odjednom kuca,deca,sudovi,ves,nekad se pitam d ali sam to zaista zelela,lomim se svakodnevno,meni je vecina kucnih poslova obicno zaglupljivanje i zatupljivanje(npr. pranje sudova,nemam masinu za sudove).Uvece kad deca legnu,ja bih nesto procitala,ali ne mogu,ceka me gomila vesa za peglanje,masina pere svakodnevno.I tako...A neka za drugo ne zna i dobro joj...Mislim da sto se ranije devojka uda,lakse ce joj gubitak slobode pasti,a sto vreme odmice,sve je teze...Valja lomiti svoj ego i navike menjati,a staro drvo se teze savija.Mozda ovo nekom zvuci kao svetogrdje,ali samim tim sto je neko rodjen kao zensko,automatski ne znaci da mora da se uda,da radja decu i da rinta po kuci.Hvala Bogu,muz mi dosta pomaze,nije mamin sin koji ne zna jaje da isprzi i gde mu stoje gace,tako da mi olaksava mnogo.A licno mislim da u dubini duse nisam ni htela da se udam gledajuci brak svojih roditelja pre svega.Ali,kako sam se nadala...Hvala Bogu.Inace,od povratka na posao strepim jer obdaniste za dete ne mogu da dobijem(ko mi je kriv,udata sam,nisam samohrana,zavrsila sam fakultet,pa mi 400 evra plate preko proseka),sta cemo i kako cemo sa decom od septembra,videcemo...A gde je trece dete,a cetvrto,ako Bog da... Слична ситуација! Мада, ја радим у школи, имам највише 5 часова и дођем кући. А код куће...судови, веш (прљав, опран, неопеглан, опеглан...), опет судови...припрема за часове (греше они који мисле да просветни радник ради само по неколико сати). И где је ту квалитетно проведено време са дететом?! Мада, како рече Јадранка1, све зависи од жене до жене. Мени мама пуно помаже (сачека Растка из забавишта, скува ручак, среди кухињу и оде својој кући (а све време посвети Растку)), а кад оде настане хаос. ЈА САМ КРИВА. НЕ ЗНАМ ДА СЕ ОРГАНИЗУЈЕМ! Иако смо нас троје сами и муж ми много помаже, једноставно не знам да се организујем.А и лења сам по питању свакодневних кућних послова. Које губљење времена! Да ли је у питању то што волим да "угађам" себи? Ево, рецимо сад, седим ту и куцкам, лутам по форуму, а машина је опрала веш, гомилетина чека на пеглање (или бар склапање) кухиња је у хапсу после ручка (срећа па је издвојена!), играчке на све стране, неки извештај за школу чека да га напишем... Све би било у реду да ме не гризе савест.Каква сам ја домаћица! Једино ме не гризе кад са Растком проводим време. А да ли је боље да мајка ради или да буде са децом?Било би добро да свака може да изабере шта хоће. Ја бих изабрала да будем код куће. Већ сам "зрела" за пензију! dada.gif' class='bbc_emoticon' alt='8086.gif' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Na zalost, vecina nasih zena kada zauzme drugaciji stav,zavrsi u sigurnoj kuci "sa sve" decom. To je jedan od razloga zasto mislim da mozda i nije lose da majke rade, jer i svojim cerkama mogu dati dobar primer. Na zalost, nisu vremena ono sto su nekad bila. Svaka zena bi trebala biti spremna na to da u svakom trenutku moze ostati potpuno sama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Sve zavisi od zene do zene. Nismo sve iste.Ja sam se udala tek sa 29 godina,prvo dete rodila sa 31,drugo sa 33 i padam u krize,moram da priznam.Navikal sam da radim sta hocu kad hocu,da citam,da putujem,naravno na svoj racun,zavrsila sam fakultet i radim,a sada odjednom kuca,deca,sudovi,ves,nekad se pitam d ali sam to zaista zelela,lomim se svakodnevno,meni je vecina kucnih poslova obicno zaglupljivanje i zatupljivanje(npr. pranje sudova,nemam masinu za sudove).Uvece kad deca legnu,ja bih nesto procitala,ali ne mogu,ceka me gomila vesa za peglanje,masina pere svakodnevno.I tako...A neka za drugo ne zna i dobro joj...Mislim da sto se ranije devojka uda,lakse ce joj gubitak slobode pasti,a sto vreme odmice,sve je teze...Valja lomiti svoj ego i navike menjati,a staro drvo se teze savija.Mozda ovo nekom zvuci kao svetogrdje,ali samim tim sto je neko rodjen kao zensko,automatski ne znaci da mora da se uda,da radja decu i da rinta po kuci.Hvala Bogu,muz mi dosta pomaze,nije mamin sin koji ne zna jaje da isprzi i gde mu stoje gace,tako da mi olaksava mnogo.A licno mislim da u dubini duse nisam ni htela da se udam gledajuci brak svojih roditelja pre svega.Ali,kako sam se nadala...Hvala Bogu.Inace,od povratka na posao strepim jer obdaniste za dete ne mogu da dobijem(ko mi je kriv,udata sam,nisam samohrana,zavrsila sam fakultet,pa mi 400 evra plate preko proseka),sta cemo i kako cemo sa decom od septembra,videcemo...A gde je trece dete,a cetvrto,ako Bog da... Слична ситуација! Мада, ја радим у школи, имам највише 5 часова и дођем кући. А код куће...судови, веш (прљав, опран, неопеглан, опеглан...), опет судови...припрема за часове (греше они који мисле да просветни радник ради само по неколико сати). И где је ту квалитетно проведено време са дететом?! Мада, како рече Јадранка1, све зависи од жене до жене. Мени мама пуно помаже (сачека Растка из забавишта, скува ручак, среди кухињу и оде својој кући (а све време посвети Растку)), а кад оде настане хаос. ЈА САМ КРИВА. НЕ ЗНАМ ДА СЕ ОРГАНИЗУЈЕМ! Иако смо нас троје сами и муж ми много помаже, једноставно не знам да се организујем.А и лења сам по питању свакодневних кућних послова. Које губљење времена! Да ли је у питању то што волим да "угађам" себи? Ево, рецимо сад, седим ту и куцкам, лутам по форуму, а машина је опрала веш, гомилетина чека на пеглање (или бар склапање) кухиња је у хапсу после ручка (срећа па је издвојена!), играчке на све стране, неки извештај за школу чека да га напишем... Све би било у реду да ме не гризе савест.Каква сам ја домаћица! Једино ме не гризе кад са Растком проводим време. А да ли је боље да мајка ради или да буде са децом?Било би добро да свака може да изабере шта хоће. Ја бих изабрала да будем код куће. Већ сам "зрела" за пензију! buuuuuuu.gif' class='bbc_emoticon' alt='8086.gif' /> Zene, dale ste mi sjajnu ideju dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука