Danijela Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 Бујица је кренула из Официрског дома и запљуснула двор Обреновића, означивши крај једне Србије... Вече тог 28. маја 1903. године било је прилично уобичајено за Београд. Пријатно топло, људи га проводе што у шетњи, што у кафанама. На двору је приређена вечера, па концерт. И сва свратишта по центру, поготово од двора ка Славији, била су пуна. А у њима неуобичајено много официра. Друштванца су седела за столовима, а онда, нешто пре један сат после поноћи, устала као по команди. Групе официра сливале су се ка Официрском дому. Толике да су убрзо напуниле и башту и салу. Певало се, играло коло, пило на велико. Они који су седели упадали су у жучне расправе. Чак ни полицијским агентима, који би повремено свратили, ништа није било сумњиво. А сваку сумњу отклонила су бесомучна наручивања „Кола краљице Драге”. На прве тактове пола сале би устало и оплело коло. Када би окончали игру, дизали су чаше и наздрављали краљу и краљици. Наоко, најоданији официри на свету. Оно што агенти нису приметили било је необично понашање двојице официра, капетана Драгутина Димитријевића Аписа и поручника Антонија Антића... https://www.facebook.com/15481474654/photos/a.136174024654.107064.15481474654/10156373396824655/?type=3&theater "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука