Искушеник Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 @Искушеник Хвала брате! Богу хвала! "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Света Троица Рубљов http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Hvala puno Lave. Okači i tu drugu ako stigneš 0110_hahaha ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Свети мученици Јулита и Кирик - икона из ризнице манастира Хиландар Е баш овакву имам на зиду. Шта би ми без Лиона, главног ризничара форума. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Neznam kako da ti zahvalim na Svetoj Trojci, a posebno na Ikone Svetog Jovana. algabacaju 0202_238 dada dada dada http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 једна од најлепших тема заиста algabacaju клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Предраже, јел имаш још неку икону Свете Тројице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Св. Николај Мирликијски Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Мај 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 LJudi da li neko ima ikonu na kojoj Hristos pokriva usta Bogorodici rukom, ja sam mislio da se ta ikona zove Vratarka, ali sada ne znam... znam da su mi monasi pricali divnu pripovjest o neprestanom zastupnistvu Presvete Bogorodicaaaaaa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Св. Николај Мирликијски Имаш ли неку посебну да желиш, или нека по мом избору ? У којој величини би је радила ? Убоде у центар проблема... Видех једну икону Св. Николаја, стојећу, више дугачку него широку. Иза Светитеља море ... и ничег се више не сећам. Била ми скупа да је купим, не могу да је нађем на нету... Слично овој икони, али није та..., Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 http://www.4shared.com/photo/dTopRhK2/Sveta_Trojica__nekanonski_rad_.html Икона је лепа, али неправилно представља Свету Тројицу. Не може се Бог Отац иконописати на основу визије пророка Данила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 imam neko pitanje mozda neko uzme vremena ,kako dolazi do razlika u slikama svima razliciti lik ,izgled mislim ima razlicitih ikona istih samo likovi drugaciji ,od marije posebno ,svaka se zove posebno recimo lepavinska i tako dalje kako to dolazi da su izgledi razliciti ,malo vjerujem u bilo sta sto predstavlja nesto ,odkud isto razlicita pojava pojavljivanje iz pisanja na razlicitima mjestima ,kako to sve moze biti i kako u to je povjerovano zbog kojih razloga i kako znaju ti sto o pojavama pisu da to od Boga ,nikako to da razumijem i shvatim jel sam isus je rekao da sjedi zdesne strane Boga znaci za mene da on nije Bog onda po tome stoje rekao sam ali svi vjernici iz crkve tvrde da isus Bog, kako to sve onda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 imam neko pitanje mozda neko uzme vremena ,kako dolazi do razlika u slikama svima razliciti lik ,izgled mislim ima razlicitih ikona istih samo likovi drugaciji... Предање о цару Авгару Едеском. Овај цар Авгар, чувши о чудесним делима Исуса Христа, посла свог сликара Ананија у Палестину, да изреди портрет Христов. Кад Ананије дође, виде он Исуса у гомили народа и поче издалека да црта Његов лик на платну. Али без успеха. Јер таман је он почињао изнова слику, лице Исусово се променило. Он је почињао изнова, али опет је лице Исусово мењало изглед. И тако изнова и опет изнова, но без успеха. "Како да ти кажем, царе, причао је он после Авгару, "Христос нема један изглед, Он личи на сваког човека". Није, дакле, као човек него као Свечовек. Видевши труд Ананијев, Христос га призва к себи, узе од њега чисто платно, положи на своје лице и поврати му. На платну је остао јасан лик, који је обрадовани сликар однео своме господару. Тај лик је и сада познат. Он показује изразиту мушку лепоту и снагу. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 da mozda nije lose i nebi bilo da se premjesti ,dal su uobicajna pitanja neznam al to je interesantno ako bas ima odgovor za tako nesto obradovala bi se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 imam neko pitanje mozda neko uzme vremena ,kako dolazi do razlika u slikama svima razliciti lik ,izgled mislim ima razlicitih ikona istih samo likovi drugaciji... Предање о цару Авгару Едеском. Овај цар Авгар, чувши о чудесним делима Исуса Христа, посла свог сликара Ананија у Палестину, да изреди портрет Христов. Кад Ананије дође, виде он Исуса у гомили народа и поче издалека да црта Његов лик на платну. Али без успеха. Јер таман је он почињао изнова слику, лице Исусово се променило. Он је почињао изнова, али опет је лице Исусово мењало изглед. И тако изнова и опет изнова, но без успеха. "Како да ти кажем, царе, причао је он после Авгару, "Христос нема један изглед, Он личи на сваког човека". Није, дакле, као човек него као Свечовек. Видевши труд Ананијев, Христос га призва к себи, узе од њега чисто платно, положи на своје лице и поврати му. На платну је остао јасан лик, који је обрадовани сликар однео своме господару. Тај лик је и сада познат. Он показује изразиту мушку лепоту и снагу. interesantan je odgovor a kako znati razliku jel pise isto je kazano mnogo puta da demoni samo izgled mjenjaju kako to raspoznati ko mjenja isus ili demon u pjavljivanju ,moje licno misljenje sve stoje sveto se nepokaze u liku nemos da znas koje vec svesvetost se vidjeti moze samo,uh al brbljam dosadnomi danas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука