stole Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Помаже Бог, да ли неко од вас може да окачи на нет књигу John McKenzie Библијска теологија Старог и Новог Завета у издању Кршћанске садашњости из 1993. Конкретно интересује ме део Старозаветна теологија. Ткође сам у потрази за књигом Аделберта Ребић Пророк,човек Божји. унапре захвалан Стојан Секлин п.с. Ако неко услиши моје молбе молим вас да ме обавести приватном поруком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Да ли неко може и хоће да ми позајми Осмогласник? Вратила бих га за месец дана (у јуну)!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Маро, најсигурније је да замолиш некога из твоје Цркве, свештеника да ти позајми осмогласник. У Цркви то има. Можда имају више комада. У сваком случају, можда има неко на форуму који је из БГ-а. Еј, дај она мп3 предавања Дејану- Соломон Кејну. Дејаааааанеееее! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Цитат Да ли неко може и хоће да ми позајми Осмогласник? Вратила бих га за месец дана (у јуну)!!! http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=11&t=4617&start=0&st=0&sk=t&sd=a Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Мај 17, 2010 Пријави Подели Написано Мај 17, 2010 Да ли неко може да каже шта је било од питања на испиту из Литургике? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Цитат Да ли неко може и хоће да ми позајми Осмогласник? Вратила бих га за месец дана (у јуну)!!!Шта ти је то Осмогласник?Узми самогласник, ту има свега. 319.gif Него има ли негде тај Мирковић - посебни део - 2. део у пдф, или у некој књизи која се може купити, или како је замишљено да се Литургика спрема када нема те њиге већ 40 година? Ја сам потражио у библиотеци Матице Српске и има само у читаоници раритета!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Цитат Цитат Да ли неко може и хоће да ми позајми Осмогласник? Вратила бих га за месец дана (у јуну)!!!Шта ти је то Осмогласник?Узми самогласник, ту има свега. stadaradim Него има ли негде тај Мирковић - посебни део - 2. део у пдф, или у некој књизи која се може купити, или како је замишљено да се Литургика спрема када нема те њиге већ 40 година? Ја сам потражио у библиотеци Матице Српске и има само у читаоници раритета!? Мирковићева Литургика 2. део (посебни)..имаш га у библиотекама... има га сто посто у библиотеци на факсу... можда негде још има да се и купи..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Како се користи библиотека на факсу, седнеш и читаш? Ја живим и радим 85км далеко. У књижарама има да се купи репринт 1. дела (општег) који уопште није у литератури за испит. Оно што треба нема да се купи. Ипак снашао сам се, позајмио ми је књигу један стари свештеник који је ту књигу купио тамо још пре 40 година. Шта мислите да је скенирам и дигнем на мрежу? Мислим, Свете тајне и тако то - сме ли се? gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 хехехе...ма верујем да се сме, што да не...само, чисто да знаш...то је доста превазиђено..... Мирковић је велики литургичар био, за своје време....али данас, доста тога је превазиђено.... Проф. Милошевић је дао ту књигу чисто да студенти виде шта се пре учило.... никако да неке тезе прихватају, попут теологије св. тајни...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 ПОјма немам. За сад само прикупљам литературу, а Литургика ми је још увек велика непознаница. Не разумем како се може ритуал тако брзо превазилазити и како професор може бити лаик. Тако сам чуо, професор и асистент на Литургици нису свештеници!? Има ли неко слику проф. Милошевића, никако не могу да га изгуглам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Протомајсторе, немој се љутити....колико се сећам, старији си од мене....али веруј ми ..и ја сам то мислио док нисам кренуо да је студирам......видећеш и сам..... време пролази, неке ствари се мењају.... А да...професор др. Ненад Милошевић и асистент Србољуб Убипариповић- нису свештеници.... али су велики стручњаци...јесте проф. Милошевић мало чудан на своју руку, али треба га упознати... колико год некад био контраверзан и чудан, ја сам доста научио од њега.... што се тиче неких метода и начина размишљања...... наравно, никако не треба прескакати оне који су прославили наш факултет у свом времену, комунистичком.... између осталих, ту је проф. др Мирковић...... што се тиче слике, немам ...Милошевић је увек у неком сивкастом оделу, без кравате.... проћалав, човек средњих година Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
irenab Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Да ли можда знате шта треба да се спреми за тест и испит из Патрологије 1, из којих књига, скрипти треба учити, колико даје питања? И за Агиологију- такође, одакле треба да се спреми, колико питања даје, и да ли је писмени или усмени? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Цитат Да ли можда знате шта треба да се спреми за тест и испит из Патрологије 1, из којих књига, скрипти треба учити, колико даје питања? И за Агиологију- такође, одакле треба да се спреми, колико питања даје, и да ли је писмени или усмени? Е, и мене занима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дарко Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Ајмо прво одговорити за Патрологију: Учи се из три скрипте које се могу наћи у фотокопирници преко пута факултета (Стефани), и у њима се све налази. Даје три питања и писмено је. Овде се налази део питања која ће бити надопуњавана:http://www.sr.pbf.rs/sites/default/files/pdf/info/patrologija1-deo-ispitnih-pitanja.pdf Што се тиче Агиологије, она се учи из једне скрипте у којој има око двадесетак чланака које треба научити, такође се може набавити у фотокопирници преко пута. Даје три питања и писмено је. Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος. (Јн 1,1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bojans Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 za test iz patrologije imaju pitanja preko puta u kopirnici (50-ak) koja budu na testu.nastrebas to (ne treba vise od pola sata) i resio si test......bar dok ne promeni pitanja na istom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука