Jump to content

Арх. Симеон (Виловски) поднео тужбу против Владике Атанасија (Јевтића)

Оцени ову тему

Препоручена порука

КРИВИЧНА ТУЖБА ПРОТИВ АТАНАСИЈА ЈЕВТИЋА

Архимандрит Симеон поднео Суду у Београду Кривичну Тужбу против Атанасија (Зорана) Јевтића

Тужбе такође поднете против дневних новина Блиц и новинарке Жељке Јевтић, као и против дневних новина Данас

Првом основном Суду у Београду данас је поднета Кривична тужба против окривљеног Атанасија Јевтића за извршено кривично дело клевете и извршено кривично дело увреде, према Кривичном законику РС.

Треба напоменути да окривљени Атанасије Јевтић већ годинама неуморно води клеветничку кампању против Епископа Артемија и архимандрита Симеона, која је кулминирала последњим догађајима од фебруара 2010. Сви покушаји Епископа Артемија да се у црквеним процесима санкционишу небројене клевете и увреде Атанасија (Зорана) Јевтића нису уродили плодом.

Такође је пред Вишим судом у Београду поднета тужба против дневних новина Блиц и новинарке Жељке Јевтић, као и против дневних новина Данас.

Још пре него што је надлежном суду поднет захтев за спровођење истраге против архимандрита Симеона, он је у низу текстова објављених у дневним новинама БЛИЦ током фебруара и марта 2010. године, „оглашен кривим“, за бројна кривична дела која му се чак захтевом за спровођење истраге и не стaвљају на терет, све то уз најгрубље кршење права о претпоставци невиности загарантованог Уставом, Законом о кривичном поступку, као и Законом о јавном информисању Републике Србије.

Поред тога у наведеном периоду објављен је и низ клевата и увреда на рачун архимандрита Симеона. Аутор свих наведених текстова је новинар Жељка Јевтић.

Наведени текстови недвосмислено прејудицирају исход кривичног поступка и то још пре него што је он и започет, а поготову правоснажно окончан, а све противно Закону о јавном информисању РС.  Наведени текстови, њихови наслови, објављени чак и на насловним странама, садрже низ неистина које су срачунате искључиво на вређање и омаловажавање тужиоца.

http://www.mancr.org/2009-03-17-15-07-24/novosti-razne/110-tuzbaatanasije.html

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

КРИВИЧНА ТУЖБА ПРОТИВ АТАНАСИЈА ЈЕВТИЋА

Е ово је врхунац врхунаца!

Тако је мене тужио убица моје маме.

У Србији све тужбе прихватају, само дај пара.

Подели на овим сајтовима

Ускоро ће у Србији као у Америци, чим се родиш мораћеш да имаш адвоката. Уместо да се полиција и истражни органи одмах позабаве да ли је или није било злоупотребе пара за кухиње гладних Срба на Косову, сада ће да се баве шта је један епископ рекао.

Подели на овим сајтовима

Mislim znam da nije baš prava tema za ovo pitanje, ali cenim biće popularna pa da opalim:

Kako se zove apologetski spis iz perioda rane Crkve, jedan dijalog u kojem mislim dva latina, jedan hrišćanin, drugi poklonik državne religije šetaju i razgovaraju o Bogu? Hrišćanin upita sagovornika zašto se drži religije u čije osnovne postulate ne veruje, a ovaj odgovara: zbog poretka u državi i svetu koji ona održava.

Ja zaboravio o kojem se spisu radi, pa vi ako se setite javite mi porukom a ovo obrišite.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Ускоро ће у Србији као у Америци, чим се родиш мораћеш да имаш адвоката. Уместо да се полиција и истражни органи одмах позабаве да ли је или није било злоупотребе пара за кухиње гладних Срба на Косову, сада ће да се баве шта је један епископ рекао.

отприлике.

али није ни то тако страшно, него сама чињеница да је наша Црква дозволила да до тога дође, уопште до ''случаја Виловски'', па су ово све логичне последице.

мене брине једна ствар:

шта ће бити са оцем Виловским, ако га суд пусти на слободу, чисто да пркоси Цркви?

онда Црква има један занимљив процеп ...

Подели на овим сајтовима

Не бих да браним о.Сименона Виловског али од силних доказа о великим новчаним проневерама ни трага ни гласа. Иначе би он давно био иза решетака. Грчка је тражила да се пошаљу јасни докази о разлозима за изручење о.Симеона и наша држава и правосуђе им ништа нису послали. Зато о.Симеон и није изручен Србији - нема доказа против њега. Е сада да ли је битно што је циљ постигнут (умировљени владика +Артемије више није надлежни епископ на КиМ) па сада случај "о.Симеон краде гладна уста" више никоме није значајан или...?

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Не бих да браним о.Сименона Виловског али од силних доказа о великим новчаним проневерама ни трага ни гласа. Иначе би он давно био иза решетака. Грчка је тражила да се пошаљу јасни докази о разлозима за изручење о.Симеона и наша држава и правосуђе им ништа нису послали. Зато о.Симеон и није изручен Србији - нема доказа против њега. Е сада да ли је битно што је циљ постигнут (умировљени владика +Артемије више није надлежни епископ на КиМ) па сада случај "о.Симеон краде гладна уста" више никоме није значајан или...?

о томе делимично и причам ...

процес још није кренуо, а човек је тек под оптужницом, а није побегао пресуђен, има и тога.

дражо, недостатак комуникације између држава и правосудних органа није недостатак доказа.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

дражо, недостатак комуникације између држава и правосудних органа није недостатак доказа.  0110_hahaha

Могуће је и да је то разлог, видећемо.  0110_hahaha

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...