Solomon Kane Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 У контексту да се прекида сваки могући вид заједнице између муслимана који је жив и муслимана који се упокојио?да, то ни мени није јасно ...Да...Ениз је већ објаснио,да се не понављам. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Мај 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Има их, али ислам нема према њима однос као хришћани према својим исповедницима и миченицима. Мучеништво у исламу, односно корист о њега, тиче се самог мученика. Он ће због тога бити награђен у рају. Ту се завршава прича. Молитвено, литургијско општење са светима, не постоји у исламу. U islamu riječ koja se koristi za mučenika je šehid, što u prevodu znači onaj koji će svjedočiti.Šehid u islamu je svaki musliman koji izgubi život braneći svoju vjeru, domovinu, čast, imetak, utopljenik, žena koja umre na porođaju itd. Mi ne svetkujemo ljude koji su izgubili život kao šehidi. Dobro je rekao brat Aleksandar, šehid će imati nagradu kod Boga ali i njegova porodica zbog toga. Nama islamsku mučenici nisu posrednici između nas i Boga.U islamu nema posredništva. Ениз, да ли си читао о хришћанским мученицима? Не онима који су пострадали на бојном пољу или у принудним околностима, већ о онима који су свесно одбијали да се одрекну вере и зарад ње положили животе. Значи, били су мучени, понеки и годинама, имали су избор али су се определили за смрт телесну радије него да се одрекну вере. Иако ви ваше шехиде на сматрате својим посредницима вероватно имате неке списе о њиховим животима и крају њиховог живота на земљи. Интересује ме да ли међу њима има оних који су пострадали мученички за веру на начин који сам описао, и да ли има неких текстова о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Da ima takvih tekstova puno.U njima se opisuju ne samo pojedinci nego i zajednice ljudi koji su skončavali svoje živote ostajući čvrsto u svojoj vjeri islamu. Uz uvažavanje i poštivanje vašeg vjerovanja, tu u odnosu prema vašim svetima i mučenicima ima jedna kod mene nedoumica:Vi kažete da ti vaši sveti i mučenici posreduju za vas kod boga, tu se postavlja pitanje: Zar mnogobošci njihove kipove i božanstva ne uzimaju kao posrednike između njih i Boga? Drugo: Što će vam posrednici ako ćete preko Isusa u Raj? I Treće:Ako pakao nije stvaran i ako vam je raj zagarantovan zašto onda da posreduje neko za vas kod Boga? Ovo su dobronamjerna pitanja nije mi cilj provokacija , stoga molim odgovor na ova pitanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Vi kažete da ti vaši sveti i mučenici posreduju za vas kod boga, tu se postavlja pitanje: Zar mnogobošci njihove kipove i božanstva ne uzimaju kao posrednike između njih i Boga? Ајд прочитај још једном шта си рекао,важи?Ово под 2 и 3 ти је објашњено већ много пута...без љутње,али колико пута да теби,селкоби и осталим припадницима исламске заједнице објашњавамо исто? Читајте оно што вам се напише и покушајте да разумете и запамтите.Поздрав! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука