Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Треба ми помоћ! 1305_womens Јел има неки члан на овом форуму да се разуме у ПН спој и транзисторе? Електротехничка сам школа, друга година. Мислим да ми Искушеник може помоћи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Треба ми помоћ! 0705_read Јел има неки члан на овом форуму да се разуме у ПН спој и транзисторе? Електротехничка сам школа, друга година. Мислим да ми Искушеник може помоћи... Искушеник је све то заборавио, а и никада није то добро знао, увек нешто једва, за пролаз. Одувек сам мрзео математику,електронику,електротехнику и све слично, и ако сам завршио ту школу. dada "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Треба ми помоћ! 0705_read Јел има неки члан на овом форуму да се разуме у ПН спој и транзисторе? Електротехничка сам школа, друга година. Мислим да ми Искушеник може помоћи... Искушеник је све то заборавио, а и никада није то добро знао, увек нешто једва, за пролаз. Одувек сам мрзео математику,електронику,електротехнику и све слично, и ако сам завршио ту школу. dada А разумеш се у бандере? 0104_cheesy Сећаш се те расправе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . Ево, нацртао сам шему: Јел то што си рекао, важи и за ову шему? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . А код инверзно поларисаног ПН споја, струја се креће од Н ка П? Или је струја мала, у нано амперима, или уопште не протиче струја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Треба ми помоћ! slavabogu Јел има неки члан на овом форуму да се разуме у ПН спој и транзисторе? Електротехничка сам школа, друга година. Мислим да ми Искушеник може помоћи... Искушеник је све то заборавио, а и никада није то добро знао, увек нешто једва, за пролаз. Одувек сам мрзео математику,електронику,електротехнику и све слично, и ако сам завршио ту школу. 0110_hahaha А разумеш се у бандере? 0104_cheesy Сећаш се те расправе? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/4chsmu1.gif "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . Ево, нацртао сам шему: Јел то што си рекао, важи и за ову шему? Да важи баш за ту слику. На овој слици су поља супротна (Еу и Ес) па се она умањују и резултатно поље је довољно мало тако да је омогућен проток наелектрисања у смјеру као што сам навео. Ако се обрне напајање тада ће поља бити истог смјера и резултујуће поље се појачава тако да скоро онемогућава проток наелектрисања и тада долази до протицања струје такође али толиког интезитета да се та инверзна струја може занемарити. Значи сва логика је у сабирању ова два поља. Надам се да сам помогао бар мало У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . А код инверзно поларисаног ПН споја, струја се креће од Н ка П? Или је струја мала, у нано амперима, или уопште не протиче струја? Креће се од Н ка П и занемарљиво је малог интезитета. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Зависи шта те интересује ? Можда ја могу помоћи Код директно поларисаног ПН споја, у ком правцу се креће струја? Ако ти је лакше, да нацртам шему? На П подручију је прикључен + (позитиван напон), а на Н подручију -(негативан напон). Струја се креће од П ка Н . Ево, нацртао сам шему: Јел то што си рекао, важи и за ову шему? Да важи баш за ту слику. На овој слици су поља супротна (Еу и Ес) па се она умањују и резултатно поље је довољно мало тако да је омогућен проток наелектрисања у смјеру као што сам навео. Ако се обрне напајање тада ће поља бити истог смјера и резултујуће поље се појачава тако да скоро онемогућава проток наелектрисања и тада долази до протицања струје такође али толиког интезитета да се та инверзна струја може занемарити. Значи сва логика је у сабирању ова два поља. Надам се да сам помогао бар мало Скапирао сам нешто. :smiley: Пази, она (професорка) ме је питала, конкретно на овој шеми, у ком смеру тече струја. Значи, одговор је - од П области, ка Н области? Хвала ти много на одговорима. aman slavabogu https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/blessyou.png Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Значи, одговор је - од П области, ка Н области? Да, од П ка Н области. Хвала ти много на одговорима. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Е Лазаре, јел можеш и ову шему да ми протумачиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Браво за Лазара и Цвела! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука