Стефан Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Не знам које сте ауторе читали, али мислим да нисте баш схватили суштину Љотићеве идеје о органској држави. Жао ми је што тек сада видим ову поруку....хм,наиме каква год да је била Љотићева идеја (читао сам његових пар књига-види се да му је узор био Мусолини) према сведочењима појединих Београђана,Љотић је добијао директно паре за кампању из трезора нацистичке Немачке. Све у свему,он је био један маргиналан политички играч,штавише политички губитник који је радосно дочекао окупацију да би од маргиналца постао личност no2 у окупираној Србији-а пре тога је хтео и да се углави у Владу мартовских Симовићевих пучиста. Гледао сам емисију,јако је занимљива... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Да, када су га питали о слабој подршци у народу рекао је:"Не треба ми плева већ витезови". Осим тога сам Љотић је био противник вишестраначког система . Краљ Александар Карађорђевић по укидању вишестраначја у такозваној "шестојаноарској диктатури" поставио га је за министра правосуђа. У Србији парламентарна демократија и данас показује све своје слабости, сведоци смо тога. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Да, када су га питали о слабој подршци у народу рекао је:"Не треба ми плева већ витезови". О како патетично! Вероватно бих и ја,посрамљен,тако нешто изјавио; не бих сигурно био надобудан да на територији Београда освојим свега 510 гласова. На жалост,парламентарна демократија има своје предности и мане,али боље нема. Парламентарна монархија-мој избор! А уосталом,Љотић је у својим предизборним кампањама говорио о увођењу сељака у парламент,занемарујући аграрну феноменалну аграрну реформу којом се југословенски сељак растеретио преко 7милиона динара дуга,а спровео ју је највећи српски политичар 20. века-Милан Стојадиновић. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Да, када су га питали о слабој подршци у народу рекао је:"Не треба ми плева већ витезови". О како патетично! Вероватно бих и ја,посрамљен,тако нешто изјавио; не бих сигурно био надобудан да на територији Београда освојим свега 510 гласова. На жалост,парламентарна демократија има своје предности и мане,али боље нема. Парламентарна монархија-мој избор! А уосталом,Љотић је у својим предизборним кампањама говорио о увођењу сељака у парламент,занемарујући аграрну феноменалну аграрну реформу којом се југословенски сељак растеретио преко 7милиона динара дуга,а спровео ју је највећи српски политичар 20. века-Милан Стојадиновић. А зашто посрамљен ? Хоћеш да кажеш да је оно добро за шта је већина ? Углавном не буде тако. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 А зашто посрамљен ? Хоћеш да кажеш да је оно добро за шта је већина ? Углавном не буде тако. А ти сматраш ваљаним резултатом 25.000 гласова на територији целе Југославије? Нико не каже да је добро оно за шта је већина,али Југословенска радикална заједница је била нешто најбоље што је Краљевина Југославије могла да има. А верски и идеолошки фанатици Мите Љотића су остали маргиналци у сваком контексту. Медо,пребаци ово на неку другу тему... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 А зашто посрамљен ? Хоћеш да кажеш да је оно добро за шта је већина ? Углавном не буде тако. А ти сматраш ваљаним резултатом 25.000 гласова на територији целе Југославије? Нико не каже да је добро оно за шта је већина,али Југословенска радикална заједница је била нешто најбоље што је Краљевина Југославије могла да има. А верски и идеолошки фанатици Мите Љотића су остали маргиналци у сваком контексту. Медо,пребаци ово на неку другу тему... Е видиш употребио си кључну реч "фанатици". Колико их је било и тој "Југословенској радикалној заједници" а колико у Збору, Белим Орловима и Српском Добровољачком корпусу. Неких милион људи се изјасни да заступа неку идеју али нико не верује довољно у њу да би положио за њу живот, док са друге стане уз неку другу идеју стоји сто људи и сваки од њих је спреман да истог часа погине за њу. Која је по теби идеја јача ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 [Е видиш употребио си кључну реч "фанатици". Колико их је било и тој "Југословенској радикалној заједници" а колико у Збору, Белим Орловима и Српском Добровољачком корпусу. Неких милион људи се изјасни да заступа неку идеју али нико не верује довољно у њу да би положио за њу живот, док са друге стане уз неку другу идеју стоји сто људи и сваки од њих је спреман да истог часа погине за њу. Која је по теби идеја јача ? Евидентно примећујем једну рупу у твом знању које се тиче парламентаризма у Краљевини Југославији; Јереза није била само "та", то је била коалиција која је успешно водила југословенску државу два мандата,а освајила је надполовичну већину у два изборна наврата. СДК је паравојна формација која је једва дочекала окупацију и тако друкала часне грађанске Србе као и равногорце-дражићевце као и партизане,Немцима и немачким војницима. И не ради се о јачини идеје. Фанатици не ваљају зато што су они слепо заковани за вођу; слаба вајда Србији и Србима од тога што су они спремни да погину за идеју. Љотићевци су били фанатици који су на најсвирепије начине мучили Србе равногорце и Србе партизане,притом су били борци равни нули... Партизани су исто такви идеолошки фанатици за које је рацио била апстрактна именица. И сви знамо каква је судбина Србију дочекала када су они дошли на власт; Голи оток за политички неподобне,пасја гробља у Црној Гори,масовна стратишта по Србији,преко 50.000 убијених Срба,одузимање имовине часним капиталистима...метак у потиљак за виц о комунистичким крвопијама.. Сличне ствари,ако не и горе,би се догодиле када би љотићевци дошли на власт тада у Србији; били би поубијани сви левичари Срби као и велики број равногораца; окупациони центри где су љотићевци мучили затворенике остали би и вероватно би се проширили итд... Поента је јасна; никад у КРАЈНОСТ,никад у ИДЕОЛОШКО СЛЕПИЛО. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 [Е видиш употребио си кључну реч "фанатици". Колико их је било и тој "Југословенској радикалној заједници" а колико у Збору, Белим Орловима и Српском Добровољачком корпусу. Неких милион људи се изјасни да заступа неку идеју али нико не верује довољно у њу да би положио за њу живот, док са друге стане уз неку другу идеју стоји сто људи и сваки од њих је спреман да истог часа погине за њу. Која је по теби идеја јача ? Евидентно примећујем једну рупу у твом знању које се тиче парламентаризма у Краљевини Југославији; Јереза није била само "та", то је била коалиција која је успешно водила југословенску државу два мандата,а освајила је надполовичну већину у два изборна наврата. СДК је паравојна формација која је једва дочекала окупацију и тако друкала часне грађанске Србе као и равногорце-дражићевце као и партизане,Немцима и немачким војницима. И не ради се о јачини идеје. Фанатици не ваљају зато што су они слепо заковани за вођу; слаба вајда Србији и Србима од тога што су они спремни да погину за идеју. Љотићевци су били фанатици који су на најсвирепије начине мучили Србе равногорце и Србе партизане,притом су били борци равни нули... Партизани су исто такви идеолошки фанатици за које је рацио била апстрактна именица. И сви знамо каква је судбина Србију дочекала када су они дошли на власт; Голи оток за политички неподобне,пасја гробља у Црној Гори,масовна стратишта по Србији,преко 50.000 убијених Срба,одузимање имовине часним капиталистима...метак у потиљак за виц о комунистичким крвопијама.. Сличне ствари,ако не и горе,би се догодиле када би љотићевци дошли на власт тада у Србији; били би поубијани сви левичари Срби као и велики број равногораца; окупациони центри где су љотићевци мучили затворенике остали би и вероватно би се проширили итд... Поента је јасна; никад у КРАЈНОСТ,никад у ИДЕОЛОШКО СЛЕПИЛО. Зашто је Дража онда био на Љотићевој сахрани и први положио цвеће на његов гроб ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Опа,Драган окткрива неку нову,нама непознату историју? Одакле ти та информација да је Дража био на Љотићевој сахрани? "“Манихејским начином мишљења Димитрије Љотић тражи оправдање за масовна убиства његових фаланги почињених над српским народом и посебно због злочина њему подчињеног 5. одреда Мирослава Петровића извршених на простору Лозница-Крупањ, у време немачких операција у западној Србији 1941. године" (Дража Михајловић,у радио-депеши бр. 166 од 10. маја 1942) "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Опа,Драган окткрива неку нову,нама непознату историју? Одакле ти та информација да је Дража био на Љотићевој сахрани? "“Манихејским начином мишљења Димитрије Љотић тражи оправдање за масовна убиства његових фаланги почињених над српским народом и посебно због злочина њему подчињеног 5. одреда Мирослава Петровића извршених на простору Лозница-Крупањ, у време немачких операција у западној Србији 1941. године" (Дража Михајловић,у радио-депеши бр. 166 од 10. маја 1942) Нову за тебе, мислио сам да знаш то. Знаш ли да је Св. Владика Николај одржао опроштајни говор на Љотићевој сахрани ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Нову за тебе, мислио сам да знаш то. Знаш ли да је Св. Владика Николај одржао опроштајни говор на Љотићевој сахрани ? Нову за мене...или управо измишљену,од твоје стране? Дај ми неки доказ да је Дража присуствовао сахрани-било какав! Можда слику и сл...? Наравно,прочитао сам беседу владике Николаја,а многи доводе у аутентичност целе те ситуације. Уосталом,о томе је јако добар текст написао Велибор Џомић,иначе изразити противник љотићевштине. http://www.pogledi.rs/id1.php3?id=278&izv=61 Из релевантних историјских извора јасно је да се Дража и Љотић нису подносили. Чак се и честити ђенерал Недић ограђивао од политиканта Љотића у више наврата. Интересантно је да је у чланку "Иза тмастих облака сија златно Божије сунце",објављеном у славу Хитлерове окупације Чехословачке 1939.год,Љотић овако описао вођу Трећег рајха: "Хитлер је оруђе Промисла Божијег. Али оруђе које се већ више зауставити не може до потпуног испуњења постављеног му задатка..." Вјекослав Фараш,један од најближих словеначких Дражиних сарадника,у мају 1943. предао је један сулуди Љотићев меморандум Дражи,у којем је он Немцима рекао да равногорце финансирају Јевреји,те се на њих мора извршити јачи притисак. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Нову за тебе, мислио сам да знаш то. Знаш ли да је Св. Владика Николај одржао опроштајни говор на Љотићевој сахрани ? Нову за мене...или управо измишљену,од твоје стране? Дај ми неки доказ да је Дража присуствовао сахрани-било какав! Можда слику и сл...? Наравно,прочитао сам беседу владике Николаја,а многи доводе у аутентичност целе те ситуације. Уосталом,о томе је јако добар текст написао Велибор Џомић,иначе изразити противник љотићевштине. http://www.pogledi.rs/id1.php3?id=278&izv=61 Из релевантних историјских извора јасно је да се Дража и Љотић нису подносили. Чак се и честити ђенерал Недић ограђивао од политиканта Љотића у више наврата. Интересантно је да је у чланку "Иза тмастих облака сија златно Божије сунце",објављеном у славу Хитлерове окупације Чехословачке 1939.год,Љотић овако описао вођу Трећег рајха: "Хитлер је оруђе Промисла Божијег. Али оруђе које се већ више зауставити не може до потпуног испуњења постављеног му задатка..." Вјекослав Фараш,један од најближих словеначких Дражиних сарадника,у мају 1943. предао је један сулуди Љотићев меморандум Дражи,у којем је он Немцима рекао да равногорце финансирају Јевреји,те се на њих мора извршити јачи притисак. Ја не знам дечко како ти схватш ? ја овако; ако ти кажеш да ја измишљам догађаје, што значи да лажем, а ако лажем то опет значи да сам лажов, зашто да се онда упустам у даљу расправу са тобом ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Ја не знам дечко како ти схватш ? ја овако; ако ти кажеш да ја измишљам догађаје, што значи да лажем, а ако лажем то опет значи да сам лажов, зашто да се онда упустам у даљу расправу са тобом ? Пусти ти празне приче...ДАЈ МИ ДОКАЗ ДА ЈЕ ДРАЖА БИО НА ЉОТИЋЕВОЈ САХРАНИ Све моје поруке у којима сам тврдио нешто јесу историјски покрепљене,имају свог аутора и чињенично су утемељене. Дакле,дечко,дај ми слику Драже на сахрани,изјаву неког историчара поводом те сахране,можда слику Дражиног венца...! "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Мај 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Dimitrije Mita Ljotic je vredan pomena koliko i Musolini cak i manje jer Musolini DUCE je bio smeker i zabar u svakom pogledu a ovaj nas Mita treba da zavrsi tamo i gde njegov kolega Adolf Hitler ! Neka se svoj trojici smiluje BOG po velikoj milosti svojoj ali u istoriji moraju da zauzmu ono negativno mesto kako njihovo tracarenje nebi otrovalo nekoga ! isus-sinaiNema u GOSPODU ni Grka ni Jevrejina pa zasto bi mi ljudi stvarali podele medju nama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Glas sa Cera broj 7-sadrzaj ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука