Jump to content

Partizanski film

Оцени ову тему

Sada kada mogu da mislim svojom glavom...."navijam" u partizanskim filmovima za...  

6 члановâ је гласало

1. 1. Sada kada mogu da mislim svojom glavom...."navijam" u partizanskim filmovima za...

• partizanen banditen
      2
    • za naše
      0
    • za nemce
      0
    • za ustaše
      0
    • za nekog drugog
      0
    • ne "navijam" uopšte
      5

Препоручена порука

Čini mi se da je nastupila na našim TV kanalima neka renesansa partizanskog filma. To su svakako filmovi naše mladosti, a bojim se da će biti i naše starosti.

Zašto da ti filmovi budu ideološka navlakuša i novim generacijama koja nisu indoktrinirana tim sećanjima?

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Мислим да је омладина превазишла овакав тип филмова, и да их уопште не занимају, зна се шта данашња омладина прати, и какве стандарде има кад је филм у питању. Што се историјских чињеница тиче, не бих баш вјеровала партизанском филму - јер историју пишу побједници.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Nema većeg rasizma nego u partizanskim filmovima, jer uvek te jedni isti protagonisti: Slavko i Mirko, i Nemac protiv njih.

брате, то се зове шовинизам, а не расизам.

расизам је везан за појам различитости раса, а шовинизам за различитост по националној припадности.

Подели на овим сајтовима

Ja sam sentimentalno vezan za mnoge stvari iz svoje mladosti , detinjstva ...

vratim se u te (svoje) bezbrižne godine gledajući čak i partizanske fimove !

moj omoljeni je "MOST" ... avanturistički , pomalo ...

iako ... i u njemu , kao i u mnogim drugim , ima stvarno SMEŠNIH scena ....

i pitam se ... kako li smo bili naivni kad smo to nekada gledali (i nisu nam smetale takve situacije) ...

pošto stvarno ima besmislenih scena ...

a , propaganda ?

... he he ... pa , žestoka je bila ...

a , mladi danas ne vole to ... naročito ako je crno - belo ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...