Jump to content

Слободан Антонић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Слободан Антонић (Београд, 1959), политиколог, социолог, политички аналитичар

Дипломирао је 1982. године и магистрирао 1988. године на Факултету политичких наука на тему Прилог критици историјског материјализма као филозофије историје. Докторску дисертацију на тему Теоријско-методолошки проблеми изучавања еволуције предграђанских друштава израдио је и одбранио на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду 1995. године, где је данас запослен као доцент опште социологије.

Објавио је књиге:

* Србија између популизма и демократије, ИПС, Београд, 1993.

* Изазови историјске социологије, Београд, 1995.

* Заробљена земља: Србија за владе Слободана Милошевића, Београд, 2002.

* Нација у струјама прошлости: Огледи о одрживости демократије у Србији, Чигоја, Београд, 2003. (Тхе Натион он тхе Маелстромс оф Паст: Ессаyс ин Сустаинбилитy оф Демоцрацy ин Сербиа).

Шта мислите о овом човеку? Ја њега веома ценим и веома поштујем; један је од заиста најобјективнијих аналитичара друштва и међуљудских односа; изузев што је у последњим анализама много почео да мантра о "Империји" што ми се не свиђа,али шта је ту је-његова писања заиста много волим.

Тај човек је иначе скроз разбио "Пешчаник","Другу Србију" и сличне...пробио је матрицу и разбио их изнутра! Прочитао сам две његове књиге-"Вајмарска Србија" и "Срби и Евро-Срби" и могу рећи да су заиста одличне!

Иначе сам и присуствовао једном његовом предавању на тему "Елите данас" и имао сам прилику лично да причам са њим,и могу рећи да је заиста јако пријатан човек који је врло образован и информисан.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Upravo sam procitao tekst na b92 od pomenutog gospodina, nisam pretjerano nacitan i politika me ne zanima ali me je covjek zaista odusevio (a do sad nisam ni znao ko je on). Guglao sam malo o njemu pa sam tako naletio i na ovaj forum, cak sam se i uclanio (a inace to ne radim) da bi izrazo to svoje odusevljenje :). U ovom tekstu je kritikovao politicku elitu srbije (bivsu i sadasnju) ali i javnost srbije, obican narod, i na zalost, svaka mu je na mjestu. Jedna od rijetkih svijetlih tacaka u intelektualnom mulju srbije... Mozda se i natjeram da procitam neku od njegovih knjiga ako slucajno zalutam u biblioteku ili ako mi neko od vas pomogne gdje da je nabavim... :)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=02&nav_category=11&nav_id=683225

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...