Стефан Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Слободан Антонић (Београд, 1959), политиколог, социолог, политички аналитичар Дипломирао је 1982. године и магистрирао 1988. године на Факултету политичких наука на тему Прилог критици историјског материјализма као филозофије историје. Докторску дисертацију на тему Теоријско-методолошки проблеми изучавања еволуције предграђанских друштава израдио је и одбранио на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду 1995. године, где је данас запослен као доцент опште социологије. Објавио је књиге: * Србија између популизма и демократије, ИПС, Београд, 1993. * Изазови историјске социологије, Београд, 1995. * Заробљена земља: Србија за владе Слободана Милошевића, Београд, 2002. * Нација у струјама прошлости: Огледи о одрживости демократије у Србији, Чигоја, Београд, 2003. (Тхе Натион он тхе Маелстромс оф Паст: Ессаyс ин Сустаинбилитy оф Демоцрацy ин Сербиа). Шта мислите о овом човеку? Ја њега веома ценим и веома поштујем; један је од заиста најобјективнијих аналитичара друштва и међуљудских односа; изузев што је у последњим анализама много почео да мантра о "Империји" што ми се не свиђа,али шта је ту је-његова писања заиста много волим. Тај човек је иначе скроз разбио "Пешчаник","Другу Србију" и сличне...пробио је матрицу и разбио их изнутра! Прочитао сам две његове књиге-"Вајмарска Србија" и "Срби и Евро-Срби" и могу рећи да су заиста одличне! Иначе сам и присуствовао једном његовом предавању на тему "Елите данас" и имао сам прилику лично да причам са њим,и могу рећи да је заиста јако пријатан човек који је врло образован и информисан. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Pročitao sam dve njegove knjige i kad god imam priliku saslušam ga kada gostuje negde na televiziji (što je inače veoma retko) ..... ---- 10+ :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kengurpd Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Upravo sam procitao tekst na b92 od pomenutog gospodina, nisam pretjerano nacitan i politika me ne zanima ali me je covjek zaista odusevio (a do sad nisam ni znao ko je on). Guglao sam malo o njemu pa sam tako naletio i na ovaj forum, cak sam se i uclanio (a inace to ne radim) da bi izrazo to svoje odusevljenje . U ovom tekstu je kritikovao politicku elitu srbije (bivsu i sadasnju) ali i javnost srbije, obican narod, i na zalost, svaka mu je na mjestu. Jedna od rijetkih svijetlih tacaka u intelektualnom mulju srbije... Mozda se i natjeram da procitam neku od njegovih knjiga ako slucajno zalutam u biblioteku ili ako mi neko od vas pomogne gdje da je nabavim... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=02&nav_category=11&nav_id=683225 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука