Jump to content

Ствари које изгледају онако какве нису

Оцени ову тему

vinston

Препоручена порука

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

sad kad malo bolje razmislim na drugo citanje, promenila mi se perspektiva, nabolje verujem :P

prizma, eser, otelotvorenje iluzije putem lego kockica. sve su to mali znakici pored puta :P

a ustvari mi smo ta prizma koja nesavrseno deluje na upliv informacija. i salje dalje obojeno, nasim egom.

informacija dolazi kao istinita, ali mi je prihvatamo onako i onoliko koliko smo sposobni sebe da savijemo prema njoj, hocu reci da je prljamo i osakacujemo svojim egom.

oci su nam postale pune filtera koji "boje" istinu, kao naocare za sunce iza kojih se skrivamo, koja je neutralne boje, posto ne "odskace" o um.

egom mi savijamo istinu i projektujemo je dalje u poluistini ili neistini, skoro na granici svesti.

mora se voleti posiljalac, da bi mogao da postoji taj most savrsenog prenosa informacije.

mora se voleti i sledeci primalac, da bi informacija pocela da kruzi kao istinita, cista.

zato postoji minimum od dvoje, ili troje. jer gde dvoje moze da primi Rec, informaciju, oni ce je i prosiriti. intenzitet informacije zavisi od preseka, od Boga, koliko je slusalac u dosluhu sa Njim :P

sad mi je vec poprilicno jasno i zasto matematicki uslov od 4 do 12, ali ne bih dalje da ne bi ispalo da pronosim "numerologiju" okolo.

sta je savrseno, pa izgubiti ego, satrti ga, na najveci moguci brutalan nacin. a to je iscrpljivanjem :-[

jer gde nema upliva obojenih informacija, ego mora da se hrani "belim" i da odumire, posto to nije njegova hrana, i da se pojavi ta cistota Bozja koja obitava u nama - dusa.

lepo kaze Gospod moj, Bog moj:

И мучио те је, глађу те морио; али те је опет хранио маном за коју ти ниси знао ни оци твоји, да би ти показао да човек не живи о самом хлебу него о свему што излази из уста Господњих.

Зато вам кажем: не брините се за живот свој, шта ћете јести, или шта ћете пити; ни за тело своје, у шта ћете се обући. Није ли живот претежнији од хране, и тело од одела?

samo dobra Rec, hrani i obliva, a stomak zavija :P ko vuk gladan, dusu da izjede:

Будите трезни и пазите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере.

a sto se mi ljutimo na druge? na Boga, samim tim? padne nam mrak od gladi na oci. samo sto smo duhom gladni, ne telom.

pa zato sto se pronalazimou necemu ili u njihovom ponasanju, ego ne trpi vecu velicinu od svoje.

ako niceg drugog, onda takmicenja i ponizavanja radi.

problem sa egom je sto se vise naduva, licnost je sve tanja. i sve je u iluziji svetlucanja.

primetio sam fascinantan problem, da sve sto svetluca ima hipnoticku moc na oci i um. covek prosto dobije utisak da zivi u Raju :)

zlato, "drago", kud ces vise dusegubni eufemisticki izraz, kamenje, "plemeniti" metali, potpuna obmana uma.

pomisli um da je krenuo da prima "belo", istinu, kad ono ga samo resetuje i izgladnjuje :)

znate sta sam primetio, nigde vise ega nego u ovom postu, moram da se smiravam ...

da vam pocetak ovog posta bude svima na blagodat i spasenje :)

Подели на овим сајтовима

То су 2 четвороугла у ствари-`хипотенуза` није хипотенуза већ се састоји од 2 дужи у оба случаја, само што је у првом троуглу `увучена`, а у другом `испупчена`. То се види код тачке 5, 2 у доњем троуглу јер у горњем `хипотенуза` не сече ту тачку, а јасно је и да црвени и тамно зелени троугао немају исте косинусе( угао није исти).

:cheesy2:

Никада не бих схватио. Хипотенузе искривљене? Добра фора.

..dao sam ti Dugu da spoji Nebo i Zemlju..;)

Одакле је ово цитат? Много је леп и истинит!
Priča o Nojevoj barki, zavet Boga prema ljudima
Предивно!

Ево нађох тачан цитат:

(1 Мој. 9:13)

"Метнуо сам дугу своју у облаке, да буде знак завета између мене и земље..."

Усхићен сам, јер раније нисам схватао смисао тих речи. Хвала.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Da li cesh ti biti 100% sigurna da cesh verovati u boga do kraja svog zivota?

?? ? ????? ??????????  :drugarstvo:

???? ?????? ???? ?????? ? ?????? - ????? ????? ?? ?????????.

nije to Milice kontriranje samo nalazenje mana u teoriji :)

Lepo si to rekla ???? ?????? ???? ?????? ? ?????? - ????? ????? ?? ?????????.

Tako da se nadam da me razumesh ? ;)

?????? ?? ?????? ????? ?? ????? ???? ???? ? ???? ? ? ???????

? ? ???????? :-P

??? ??????? ?? ?? ?? ?? ????? ? ??????  :bstar:

???? ?? ??????? ?? ???????? ??????????

? ??????? ?? ???????? ????? ???? ????? ???????,

??????? ????? ??? ????? ????????? ? ????

?? ???? ??????...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...