Jump to content

Ствари које изгледају онако какве нису

Оцени ову тему

vinston

Препоручена порука

jok sada u ovom trenutku je velika filozofija za mene, amozak mi najednom pocheo da obavlja samo osnovne zivotne funkcije.

Moracu da ti ostanem duzan za odgovor, do sutra confused

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

jok sada u ovom trenutku je velika filozofija za mene, amozak mi najednom pocheo da obavlja samo osnovne zivotne funkcije.Moracu da ti ostanem duzan za odgovor, do sutra confused

što se mora nije teško :)a život me nau?io strpljenju, strpljen spašen :)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ово је доба тема.

Мислим да само Свети људи могу да спознају Истину.

Није у питању нека посебна болест, него густина и искривљеност материјалног света, а пре свега несавршеност наших чула која нам не помажу у духовним сферама.

Виђење светлости и јеста духовна сфера, јер Бог је Светлост. Светлост нема боју!

Ево доброг примера из оптике који стално потенцирам, а можете га свуда видети.

Постављена слика

Ми видимо светлост у Дугиним бојама - размислимо о овоме.

А чуло вида је иначе најнепоузданије.

Ово је статична слика, мада "видимо" да је покретна.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ????.

?????? ?? ???? ????? ???? ???? ?? ???????? ??????.

???? ? ?????? ???? ??????? ??????, ???? ??????? ? ???????????? ???????????? ?????, ? ??? ????? ???????????? ????? ???? ???? ??? ?? ?????? ? ???????? ???????.

?????? ????????? ? ????? ??????? ?????, ??? ??? ?? ????????. ???????? ???? ????!

??? ?????? ??????? ?? ?????? ???? ?????? ??????????, ? ?????? ?? ????? ??????.

Постављена слика

?? ?????? ???????? ? ??????? ?????? - ?????????? ? ?????.

? ???? ???? ?? ????? ???????????????.

??? ?? ???????? ?????, ???? "??????" ?? ?? ????????.

Постављена слика

..dao sam ti Dugu da spoji Nebo i Zemlju..:)

ne samo ?ulo vida, ljudi su razli?ito osetljivi na bol, razli?it im je prag tolerancije, razli?ito opisuju jedan  isti doga?aj, precepcija im je razli?ita

neki ljudi "ose?aju" stvari neki ne

kao što ve?ina zna mozak obra?uje ?injenice, kako ?e ih obraditi zavisi od skupa okolnosti..

ja ne volim da pišem puno, zamorilo me je to tokom godina ali evo prepri?a?u jednu pri?u

..

?itam na netu post kako je ?ovek krenuo prvi dan na posao, u novom odelu i novim cipelama, i kako miu je neka devojka u autobusu povratila po pantalonama i po cipelama.Nadallje ?ovek  opisuje svoje muke kako da se na poslu pojavi  takav kakav je, kako da sredi  odelo, etc...

Ispod posta 15- tak komentara.

?itam i ne verujem sopstvenim o?ima.

naravno nisam odolela, morala sam ostaviti komentar.

Nijednog trenutka niko se nije zapitao šta je sa devojkom?!

Možda joj je samo mu?nina u autobusu ali...možda danima ništa niej jela...možda je trudna...možda ide sa hemioterapije...možda je samo pijana..ko zna...ali sigurna sam da je njoj bilo neprijatno koliko i njemu...možda i neprijatnije

No ljudi su skloni da donose zaklju?ke na prvi pogled, da en kažem da ska?u na prvu loptu, površni smo i narcisoidni, bar ve?ina nas, ne pokušava da sagleda stvar sa više aspekata, da iza?e iz samoga sebe i sagleda sebe objektivno, mnoge stvari i doga?aje uzimamo zdravo za gotovo..

Roršahov test je jedan od najpoznatijih testova za dijagnostiku dubinskih slojeva li?nosti.

Ovo je odli?na stvar protomajstore :cheesy1:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

"prosta logika" ima manjkavost u postulatu, ako cemo vec da raspravljamo o postanku. sem toga sto krece iz "sredine".

ako sam te dobro shvatio, odakle zivot u odredjenom trenutku na svim tim "zivotnim" planetama, ako je prema darvinu i slicnim likovima ovde kod nas postao zivot "slucajno" praskom u prazno. neko je morao da "sadi" ili da je neophodan uslov da "zivotna klica" premosti "prazninu" kosmosa. hm, a odakle onda vanzemljaci? mislim oni koji su bili ovde, jel i njih neko "napravio" ili su oni nekako imali "bolje uslove" od nas, posto po teRoriji, potrebni su skoro identicni uslovi za "teraformiranje". kako je onda moguce da neko ima "bolje" uslove od nas  na kraju krajeva odakle taj sav zivot ako ga niko nije sadio? ispada da je praskalo u prazno svudgde ...

daklem, odbacivanjem neuklapajucih elemenata, ispada da je samo jedna zivotna planeta sa idealnim uslovima, i samo jedan zivot nastao u celom univerzumu u tim idealnim uslovima, posto ne moze da se ima istih uslova ili materija u isto vreme na jednom mestu. razumem da je malo usamljeno, ali verujem da nije daleko "onostrano", obzirom da se energija ne gubi vec pretace, tako da je izvesno da beskonacni zivot postoji Smiley dakle mora postojati ta "namerna" volja da zivot postane - Bog - i od njega sve

Kako si ti nastao tako su i oni nastali, samo ne od boga vec od nekih drugih stvari koje se ne mogu objasniti.

Izgleda si ti chitao neke druge teorije, jer ako se secash pricha koje datiraju iz '47, i Rosvela u Meksiku, pronashli su vanzemaljce, koji ako se isto secash nisi bili ni nalik nama.

Niko nije spomenuo da su neophodni identichni uslovi! Da ponovim, mi smo se prilagodili planeti na zemlji, neka druga bica su se prilagodila svojim uslovima.

jel si ti to rekao da ces promeniti misljenje ?

elem, ljudi smo gresni, nije toliko presudan i vazan trenutak slabosti, vec da li cemo dati dobar odgovor na Strasnom Sudu, na kraju konca ...

i u "smrti" za sve nas nije kraj, ako se nismo ogresili nepovratno, obzirom da ce valjda neko ostati posle nas da se moli za nase sveukupno spasenje

ne da se treba osloniti na to lezerno, vec biti svestan sebe ...

Daleko bilo da menjam mishljenje, samo sam se nadovezao za neku teoriju shto je Milica rekla, pa reko da joj kazem da moze i sa druge strane da se posmatra.

Elem strashnio su d za mene ne postoji, tako da meni to shto prichash nema apsolutno nikakve logike. Ali ljudi smo i razlichitih shvatanja. Stoga ja poshtujem shto ti verujesh u to.

cek cek polako :)

Kako si ti nastao tako su i oni nastali, samo ne od boga vec od nekih drugih stvari koje se ne mogu objasniti. to je suprotno covekovom bicu, da ne saznaje. kad je vec pojeo jabuku sa drveta poznanja. sad kad smo se uvatili drveta zivota.

nemoguce je zeliti neobjasniti postanak, to je kao da ne zelis da shvatis odakle dete iz majcine utrobe. to je kao nepovezati i da je otac ucestvovao u tom cinu. a jos dalje odakle klica u spoju spermatozoida i jajasceta. pa onda odakle zivot u klici. i tako sitnije, mile sitnije  :cheesy1:

ja sam svakojake teRorije citao, najupecatljivija i najfantazmagoricna mi je ta koju sam pomenuo. no da se vratimo na "male zelene" ...

jel to isti onaj film koji je napravila nesto kasnije ona ekipa za "sletanje" na Mesec? :)

koji ako se isto secash nisi bili ni nalik nama. neda su bili isti, nego bi mogao da se prepoznam u dve noge, dve ruke, dva oka, jedna glava, usta, nos, uspravna ledja, pet prstiju ... jel o tim "nepoklapanjima" pricamo :)?

ajde, salu na strane, stvarno ne znam odakle izvalis neke stvari ...

Niko nije spomenuo da su neophodni identichni uslovi!. naravno da nije, ali samo jedni uslovi postoje da bi se ostvario organski zivot zasnovan na ugljeniku.

mogli bi da razglabamo da je pitanje koji su uslovi potrebni za stvaranje zivota zasnovanog na nekom drugom elementu, mogli bi na kraju da dodjemo do zakljucka, da se mora promeniti ceo univerzum i svi zakoni, da bi do toga moglo da dodje, jer kako su zakoni fizike, hemije, matematike i slicnih egzaktnih nauka vezani jedno sadrugim i sa ugljenicnim zivotom, tako bi isto morali da postoje i odredjeni parametri sasvim drugacije prirode za zivot nod nekog drugog elementa. tako razmisljam, posto je ovaj svet napravljen kao jedan fin nastelovan sat i klikce tacno po zupcanicima, ni krace ni duze.

sto se tice pitanja promene misljenja, preformulisacu:

poenta je u revidiranju stavova, da ne kazem predrasuda. mi kao najvisi stepen, umemo da budemo toliko uobrazeni svojom inteligencijom da mozemo sasvim lako izvesti pogresan zakljucak, iz i zbog bilo kojeg dela misljenja, teorije, ociglednih stvari, da moze upravo sam zakljucak da se kosi sa pocetnim stanjem i samim svojim postojanjem.

hocu da kazem da kad covek recimo kaze: ja ne lazem, on direktno udara na svoje postojanje, jer ako je slagao, a ne laze, on bi trebao da nestane potiruci samog sebe. u realnosti to se ne desava, jer to ne spada u potreban i dovoljan uslov egzistencije. negiranje egzistencije ne znaci da ce ona ne postoji ili ce prestati da postoji.

Подели на овим сајтовима

sto bi reklo kad bi se svako nase "nesavrseno" culo, posto je deo jedinke spojilo tacno bi dobilo na sustini :)

Percepcija je cudna zivuljka:

Постављена слика

U gornjoj polovini slike vidimo 3d put, u donjoj polovini 2d put

Постављена слика

A na ovo slici onako kako ga mi vidimo sve vreme.

onaj link koji sam dao sa cvecem i UV svetlom, to je ustvari pcelinji vid raspravljan.

ko zna sta bi muva videla, kad bi joj pokazali istu ovu "simboliku" boja. veerovatno gde NE treba da slece, posto tu nema prljavstine.

Подели на овим сајтовима

znaš vins ova tema je jako interesantna, no posle godina blogovanja, a valjda i sa godinama i ovim zrnom mudrosti koje sam stekla, postala sam pomalo "asocijalna2 volim da u malo re?i kažem tako puno, a to ej ponekad jako teško

Zašto se ljutimo na druge?

da li nas ustavri oni ljute svojim delima i re?ima ili mi sami sebe ljutimo a "krivicu" prebacujemo na druge?

Da li ans drugi razo?aravaju svojim delima i postupcima ili mi sami sebe jer ih nismo videli i prihvatili onakvom kakvi jesu ve? onakvim kakvim smo mi želeli da ih vidimo ?

:D

ti sad to mene pitash zashto sam ja ;) na tebe ili ovako izvodish neki opshti zakljuchak?

AKo je prvo, da te odmah razuverim, nisam ja ninakoga :D, najmanje na tebe.

A ne volim kada ljudi vole da oblikuju druge po svom nahodjenju, pa kada ne uspeju onda im krivo pa pochne svepshti haos.

Imam svoj stva koji se teshko moze iskriviti. Volim da chujem da ljudi imaju argumente, i imaju shta da kazu.

I zaista ne stvaram neku sliku o ljudima ovde, mislim imam neku, i svestan sam toga niti zelim da ih menjam niti se trudim, niti me povredjuju niti me razocharavaju, samo se potvrdjuju moji stavovi. Nema shat ko da mene ili mozda tebe razocharaju, jer ne znamo se, a velika je verovatnoca da se necemo ni upoznati, tako da uplitati emocije u ceo sluchaj je van svake pameti :)

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

znaš vins ova tema je jako interesantna, no posle godina blogovanja, a valjda i sa godinama i ovim zrnom mudrosti koje sam stekla, postala sam pomalo "asocijalna2 volim da u malo re?i kažem tako puno, a to ej ponekad jako teško

da li nas ustavri oni ljute svojim delima i re?ima ili mi sami sebe ljutimo a "krivicu" prebacujemo na druge?

Da li ans drugi razo?aravaju svojim delima i postupcima ili mi sami sebe jer ih nismo videli i prihvatili onakvom kakvi jesu ve? onakvim kakvim smo mi želeli da ih vidimo ?

ti sad to mene pitash zashto sam ja ;) na tebe ili ovako izvodish neki opshti zakljuchak?

A ne volim kada ljudi vole da oblikuju druge po svom nahodjenju, pa kada ne uspeju onda im krivo pa pochne svepshti haos.

Imam svoj stva koji se teshko moze iskriviti. Volim da chujem da ljudi imaju argumente, i imaju shta da kazu.

I zaista ne stvaram neku sliku o ljudima ovde, mislim imam neku, i svestan sam toga niti zelim da ih menjam niti se trudim, niti me povredjuju niti me razocharavaju, samo se potvrdjuju moji stavovi. Nema shat ko da mene ili mozda tebe razocharaju, jer ne znamo se, a velika je verovatnoca da se necemo ni upoznati, tako da uplitati emocije u ceo sluchaj je van svake pameti :)

vins emocije su stvar naše percepcije, a pitanje zašto se ljutimo na druge je  jedno od osnovnih pitanja iz psihologije o mogu?nosti uvida u naše percepcije

re?i ?u ti i odgovor zato što stvari zamišljamo, umišljamo ili ve? kako god da ne produbljujemo temu

ono što je meni upalo u o?i na ovon forumu, je da stalno neko nešto shvata LI?NO, a pitanja su uopštena

da li se ti ljutiš na mene?

iskreno o tome niti sam razmišljala niti iamm nameru da razmišljam

?ovek koji ne želi da se menja...tu ve? nemam komentar...jer u suštini ?ovek jeste narcisoidan a to ne zna?i da voli sam sebe ve? sliku koju stvara o sebi

smešno je što si uopšte pomislio da pri?am o ovom forumu ovde i o ljudima ovde, pri?am o stvarima i percepciji

smešno ej uopšte pri?ati o ne?emiu gde se ljudi ne razumeju

Подели на овим сајтовима

vins emocije su stvar naše percepcije, a pitanje zašto se ljutimo na druge je  jedno od osnovnih pitanja iz psihologije o mogu?nosti uvida u naše percepcije

re?i ?u ti i odgovor zato što stvari zamišljamo, umišljamo ili ve? kako god da ne produbljujemo temu

ono što je meni upalo u o?i na ovon forumu, je da stalno neko nešto shvata LI?NO, a pitanja su uopštena

?ovek koji ne želi da se menja...tu ve? nemam komentar...jer u suštini ?ovek jeste narcisoidan a to ne zna?i da voli sam sebe ve? sliku koju stvara o sebi

smešno je što si uopšte pomislio da pri?am o ovom forumu ovde i o ljudima ovde, pri?am o stvarima i percepciji

e sad shto ljudi lichno shvataju neke stvari to je njihov problem ne moj.

Dr. haus je jednom prilikom rekao da se ljudi ne menjaju. Ja sam ga razumemo zashto je to rekao. To nije isto kada bih rekao da nije u pravu.

Moj stav je da je neophodno da se chovek menja, kakva god promena dobro je doshla.

Sve je stvar strpljenja. ako ga ne razumeju on ce se truditi da objasni da ga razumenju. naravno ako zeli uopshte da bude razumljiv...

Подели на овим сајтовима

..dao sam ti Dugu da spoji Nebo i Zemlju..:cmizdrenje:

Одакле је ово цитат? Много је леп и истинит!

Да ствари нису увек онакве какве изгледају сведочи и ова позната заврзлама са 2 наизглед идентична `троугла`:

И стварно, откуда ова рупа!?  ???

Не успех да проникнем у штос.

Ево моје омиљене варке. Наиме, поља А и Б су потпуно исте нијансе!?

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

meni je omiljena ova, navodno nije moguca a cela iluzija stoji na "staklenim" nogama u prikzu merdevina ... mozda i ne bi bila moguca, da nisu krajevi slike "iseceni" ...

Постављена слика

mada ovaj "nemoguci trougao" sasvim jasno pokazuje kako se moze napraviti od papira :cmizdrenje:

Постављена слика

Постављена слика

objasnjenje:

http://www.coolopticalillusions.com/build-an-impossible-triangle.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ?????? ???? ???? ?????? ????? ????????? ??????? ? ??? ??????? ????????? ?? 2 ???????? ????????? `???????`:

? ???????, ?????? ??? ????!?  ????? ????? ?? ????????? ? ????.
?? ?? 2 ??????????? ? ??????-`??????????` ???? ?????????? ??? ?? ??????? ?? 2 ???? ? ??? ???????, ???? ??? ?? ? ????? ??????? `???????`, ? ? ?????? `?????????`. ?? ?? ???? ??? ????? 5, 2 ? ????? ??????? ??? ? ?????? `??????????` ?? ???? ?? ?????, ? ????? ?? ? ?? ?????? ? ????? ?????? ??????? ?????? ???? ????????( ???? ???? ????).
Подели на овим сајтовима

:)

ti sad to mene pitash zashto sam ja :cheesy2: na tebe ili ovako izvodish neki opshti zakljuchak?

AKo je prvo, da te odmah razuverim, nisam ja ninakoga :), najmanje na tebe.

e sad shto ljudi lichno shvataju neke stvari to je njihov problem ne moj.

Dr. haus je jednom prilikom rekao da se ljudi ne menjaju. Ja sam ga razumemo zashto je to rekao. To nije isto kada bih rekao da nije u pravu.

Moj stav je da je neophodno da se chovek menja, kakva god promena dobro je doshla.

Sve je stvar strpljenja. ako ga ne razumeju on ce se truditi da objasni da ga razumenju. naravno ako zeli uopshte da bude razumljiv...

sve vreme govorim o jednoj stvari

nije sve kaošto se nama ?ini

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...