Jump to content

Andy Warhol eating a hamburger

Оцени ову тему

Iulianus

Препоручена порука

Генијално :D

За алт-рајховце који би ово у старту да прогласе дегенеричном уметношћу:

Ворхол је вазда правио уметност која подсећа колико је све у данашњем друштву банално до бесвести. Оне његове слике са ко зна колико Мерлинки на једној слици, само другачије обојене, или слике конзерви, упућују управо на то. Или кад прави све у ко зна колико комада као "омаж" непрекидном понављању и рециклирању садржаја на ТВ-у. Правио је и уметничка дела која подсећају како је у потрошачком друштву све подложно комерцијализацији и вазда се грозио тог менталитета масовне производње и масовне потрошње у сваком сегменту.

Конкретно овде, делује као огледало људима, који су направили нова божанства од "селебритија" и гледаће их и дивиће им се шта год да ови ураде, што је само још један показатељ баналности и испразности. Ове паузе које прави и ово кад шатро хоће нешто да изусти да каже показује наша очекивања од тих људи - да свуда и увек говоре нешто што ћемо да упијамо. А онда све остави на баналном упознавању и ти се питаш после што си га гледао :D

Сад сам на телефону, али можемо да поставимо и друга његова дела овде (са прикладним објашњењем сваког, за оне са јефтинијим улазницама, да се тема опет не претвори у тираду о "традиционалној уметности која извире из Истине").

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Izvanredan lik, u svakom smislu :)

Kao tinejdžer sam se oduševio Kempbelovim konzervama sa supom, ali iz sasvim drugačijih razloga u odnosu na ono što je on pokušavao da kaže :)) Kasnije mi je sa relevantnog mesta rastumačeno šta to u stvari (sve to a i ostalo što je radio) treba da znači, i, onda sam se još više oduševio :D 

Pre nekog vremena kupio sam "Dnevnike Endija Vorhola" koji su kod nas prevedeni. Nažalost, samo sam ih prelistavao jer ne mogu da nađem nikako vremena da ih pročitam od korica do korica. Moram da napravim nekakvu rupu u rasporedu uskoro da bih napokon mogao da im se posvetim s punom pažnjom. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...