Милица Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 На захтев наше сестре Милеве, отвара се ова тема, па изволите :-)) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 БОГОРОДИЧИН ГРАД Висок Стефан деспод младипрестоницу нову градина брду је утврђујека небу је узвисујевапијућ у молитвамаза благослов зидинамада их мајка Божја браниод зла које носе даниТеби, Мајци васкрслога Господаподижем бели град на двема водамаНек не буду ово градаблага брда од дукатанек његова буду славадуше вредније од златау којима љубав живиљубав која се не гасио пресвета Владичицети их сачувај и спасиТеби, Мајци васкрслога Господаподижем бели град на двема водамаПромисо је Србе призвослужби на тлу распетомена које се буре дижуоко ког се копља ломеда послуже Богу драгоми да Његов барјак носеверујући у слободуоковима да пркосеТеби, Мајци васкрслога Господаподижем бели град на двема водамаНек од сада па довекабуде бедем православнислава да му не избледииме да му не потамниТекст и мелодија: Небојша Мастиловић kron, ninanina2008 and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ТАЈНА ХРИСТОВА Тајна Божија од вечности скривенатајна превечна у свету се јавилатајна животна људе препородилатајна Христова кроз Цркву се открилаПриђите сви верни тајном јединствуБога и човека у васкрслом Христу.Причешће је залог нашег васкрсењапочетак у Богу вечнога живљењаЛичност Христова небеса отворилаљудске синове Божјим је учинила.Светлост таворска срца је испуниласва творевина Богу се помолилаПриђите сви верни тајном јединствуБога и човека у васкрслом Христу.Причешће је залог нашег васкрсењапочетак у Богу вечнога живљења Текст и мелодија: Арсеније Арсенијевић Данче* је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 РАДУЈ СЕ СРБИНЕ Докле живиш светим Јеванђељем,живиш правом славом и весељем,душа ти се вечношћу напаја,срце куца животом без краја.Радуј се Србине,јер си чедо Истинејер си чедо Истине.Бог ти даде даровеБог ти даде даровесвете тајне Христове,свете тајне Христоветајне силе животне!Докле Име Господње призиваш,милошћу се Божијом покриваш,у славу се Свевишњег облачиш,огњем љубави небеске зрачиш!Радуј се Србине,јер си чедо Истинејер си чедо Истине.Бог ти даде даровеБог ти даде даровесвете тајне Христове,свете тајне Христоветајне силе животне! kron, Mirjanin888 and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 СВЕТОМ ЈОВАНУ О, свети Јоване, дивни Крститељу,ти претеча беше славном Спаситељу,ти чистотом твојом људске душе текну,и ко страшна труба са Јордана јекнубудећ људе од сна и порока лена,кад секира беше близу до корена.Ја се теби клањам, ја се теби молим:помози да свакој напасти одолим.Дај ми од твог срца лавовске јачине,дај ми од твог духа ангелске белине,дај ми твоје моћи да постигнем пробомБогу се покорит и владати собом,крстити се постом, чистити се бдењем,сладити молитвом и небеским зрењем,и без страха ходит мучеништву сваком,са храброшћу твојом и са вером јаком.О свети Јоване, Божји угодниче,и за вишњу правду славни мучениче,ти кога се војске нечастивих бојенемој се оглушит о мољење моје,но укрепи мене молитвама твојимда ко свећа право пред Господом стојим.О свети Јоване, дивни Крститељу,ти Претеча беше славном Спаситељу Vasilijalj1234 је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 СВЕТИ НИКОЛАЈ Светог оца Николајачетир стране света славеко витеза силне веревере Божје вере правеОг колевке Богу преданод колевке све до крајапа прослави и Бог његасвога верног НиколајаЗа живота славан бешеа по смрти још славнијимоћан беше и на земљиа са неба још моћнијиСветла духа чиста срцаон храм беше живог Боганароди га зато славекао свеца чудесногаБогат славом Николајеон свечаре своје волипред престолом вечног Богаза њихово добро моли.Благослови Николајеблагослови људе твојешто пред Богом и пред тобомна молитви смерно стоје. Радован 1996 је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ Георгије, Георгије, мучениче!Георгије, Георгије, победниче!Кроз муке си, кроз муке си победиои кроз смрт се, и кроз смрт се прославио.Све си сматро јефтинијеод Истине, Георгије,власт и сласт си земну даоуз живог си Христа стао.Георгије, Георгије, мучениче!Георгије, Георгије, победниче!Трвен, ломљен, трвен, ломљен страшном муком,ти би држан ти би држан Божјом руком.Те све муке беху лакезбог Божије руке јаке.Сви се теби поклањамо,твоје име прослављамо!Георгије, Георгије, мучениче!Георгије, Георгије, победниче!О смилуј се, о смилуј се свече нама,заштити нас, заштити нас молитвама.Пред престолом Христа Бога,нашег Спаса Свемоћнога,да се муке не страшимо,да трпљењем победимо!Георгије, Георгије, мучениче!Георгије, Георгије, победниче!Текст: Владика Николај Sneza Dj. је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ПРЕМУДРИ БОЖЕ Премудри Божепутеве Твоје разумем неразумом својим.Ти ми се јављаши врата отвараш тајна,док пред Тобом стојими певам Алуилуја!и кличем АлилујаАлилујаслава Премудрости Твојој Господе!Преблаги Божемилошћу Твојом ја дишеммилошћу се будим.Твој благи додиру сваком кораку своме осећами жудимда певам Алилујада кличем АлилујаАлилујаслава Премудрости Твојој Господе!Бесмртни Божеиз мрака непостојањатобом свет се јавии Тобом живии сваким уздахом својимзове Те и славии пева Алилујаи кличе АлилујаАлилујаслава Бесмртности Твојој Господе Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ЗЕМЉА СВЕТОГ СИМЕОНА Горе и планине српскеСветом Симеону говоре:Зашто твоју земљу светуопет газе безбожни?Докле ће се рука њинана праведне дизати,и огњишта твога родаагарјани гасити?Србин свети и праведниземљи српској одговара:Горе и планине свете,не бојте се за Србе!Њима Господ царство чувазато трпе невоље.Кроз огањ кад се очистеи земљу наследиће!Тада горе и планинетрн и коров родише,јер чувају благословеза ратнике хришћанске!Текст и мелодија: А. Арсенијевић Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ВЛАДАЈ БОЖЕ ТИ КРОЗ МЕНЕ Владај Боже Ти кроз мене и управи стопе моје без промене и без смене нек се чују речи Твоје Нек се чују речи Твоје кроз немоћна уста моја нек уз речи дела стоје нек се виде дела Твоја Нек се виде Твоја дела у делима руку мојих да би знала земља цела теби славу да запоји Да запоји да затруби гле Син Оца како љуби да затруби да објави кроз Сина се Отац слави Владај Боже Ти кроз мене и управи стопе моје без промене и без смене нек се чују речи Твоје Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ХАЉИНЕ НОВЕ Ходимо браћо, Господ нас зоведа нас обуче у хаљине нове,хаљине нове, за нас кројене,Христос нас зове да нас одене,по мери раста Богочовека,у хаљине беле будућег века,беље од снега, лакше од свиле,хаљине славне Божије силе,хаљине славне посебног ткања,једине достојне људскога звања,свуцимо браћо стара оделапрљавих мисли, речи и дела,узмимо нова светих врлина,одежде вртоглавих висина,одежде сјајне будућег векапо мери раста Богочовека.Текст и мелодија: Небојша МАстиловић Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 МОЛИТВА Господе,Ти који гледаш у срце човечије,душу моју очисти од отрова,од мржње, сујете и гордости,од ватре похоте и јарости,избави мене Свемоћни!Господе,Твоја је реч мач искован од истине,њим прекини ланце мојих окова,злобе и преваре и зависти,из блата моје људске немоћи,избави мене Свемоћни!Сила је тамо где си Ти,радост је тамо где си Ти,живот је тамо где си Ти,Боже Свемоћни! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 То је група Пирг.Много снажни текстови,ево једне предивне пјесме од њих Светогорске стазе Љубав огњена,Христом рођена У младом се срцу разгорела, Младић словесни,Богом избрани уместо тишине долази, да обрете бисер многоцени, да пронесе светлост васељени, да просветли таму светозарним лучама. Слатка молитва буре стишава у тишини срце преображава. Хладна пештера није тескобна кад је душа људска Божја скинија. Светогорске стазе воде подвигом, сав човечји живот Цартву Небеском, пристаништу мирном у дану незалазном. Ангел земаљски,човек небесни васколики народ Христу приводи, да васпостави Образ Божији блатом незнабоштва затамњени. Мудрости почетак страх је Господњи, с висине смирења Слава силази, да Богу принесе царски род Православни. (Мелодија и текст свештеник Арсеније Арсеенијевић) Са албума „Не од овог Света“ од групе Пирг http-~~-//www.youtube.com/watch?v=XyH9fLKSGKI ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 БОГОРОДИЧИН ГРАД Висок Стефан деспод млади престоницу нову гради на брду је утврђује ка небу је узвисује вапијућ у молитвама за благослов зидинама да их мајка Божја брани од зла које носе дани Теби, Мајци васкрслога Господа подижем бели град на двема водама Нек не буду ово града блага брда од дуката нек његова буду слава душе вредније од злата у којима љубав живи љубав која се не гаси о пресвета Владичице ти их сачувај и спаси Теби, Мајци васкрслога Господа подижем бели град на двема водама Промисо је Србе призво служби на тлу распетоме на које се буре дижу око ког се копља ломе да послуже Богу драгом и да Његов барјак носе верујући у слободу оковима да пркосе Теби, Мајци васкрслога Господа подижем бели град на двема водама Нек од сада па довека буде бедем православни слава да му не избледи име да му не потамни Текст и мелодија: Небојша Мастиловић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ТАЈНА ХРИСТОВА Тајна Божија од вечности скривена тајна превечна у свету се јавила тајна животна људе препородила тајна Христова кроз Цркву се открила Приђите сви верни тајном јединству Бога и човека у васкрслом Христу. Причешће је залог нашег васкрсења почетак у Богу вечнога живљења Личност Христова небеса отворила људске синове Божјим је учинила. Светлост таворска срца је испунила сва творевина Богу се помолила Приђите сви верни тајном јединству Бога и човека у васкрслом Христу. Причешће је залог нашег васкрсења почетак у Богу вечнога живљења Текст и мелодија: Арсеније Арсенијевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука