Vaske Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 @Жељко Сјећаш ли се оне расправе и теме Црква и национализам са ф. верујем? Одговор на ово питање је ствар писмености?! Не сећам се , имам алцхајмера. 0110_hahaha Шалим се , али сам прилично забораван, форум верујем ми је тек један од 30-ак форума на којима пишем сваки дан. Ако ти није тешко да ме подсетиш , био бих ти захвалан. Или макар да у кратким цртама кажеш овде на шта конкретно мислиш. Ма ништа онда, нисам знао да си тако запослен ( 30-так форума) 4chsmu1Одприлике оно на шта сам ја алудирао је нешто што сам назначио и на верујем, после не знам ни сам колико порука на ту тему, а то је да Неки-многи поистовјећују познавање слова са познавањем читања, а често оду корак даље па поистовјете граматику и логику. Опрости што пишем овако замршено, просто ме мрзи да препричавам тему, јер, уосталом, увијек је исто и код истог запне, и увијек Драги претендује да баци бомбу, чекам само да се дохвати демократије. Кад се само сјетим неких небулозних постова slavabogu ал добро, трубуни су вазда шарени били. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2010 Хехехехе мислим да имам у наговештајима некакво сећање. Да , отприлике је тако. Ал нема везе, барем ови православни форуми треба да служе за едукацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Андрееј Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 ево једног корисног текста... http://www.rastko.rs/filosofija/jagnje/bogdan_lubardic.html Жељко:Какве уопште везе има твој пост са актуелном западном србофобијом? ... из овог Вашег исказа је проистекло моје питањце (да ли се тема треба ограничити само на западну с.)... Жељко:Србофобија је србофобија, ако вам не смета источна , што вам смета западна? ... а србофобија јесте србофобија (било источна или западна)... и ту се слажем са Вама... и сметају ми обе, било западна било источна (као што ми смета и свака гркофобија, англофобија, африкофобија, азијофобија, русофобија, германофобија... да не набрајам)... али највише она која се појављује у границама самог српског народа... јер је она и најопаснија.... http://upodobljavanje.wordpress.com/ "Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..." ђакон М. Лазић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 1. Много си љубоморни на нас. 2. Слабо репрезентујемо своју земљу. 3. Таѕкви какви смо ( у позитивном смислу) многима сметамо. 4. Позната чињеница: имамо кућу насред друма. 5. Шешељу Хагу рече да је то зато што смо ми Руси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2010 ево једног корисног текста... http://www.rastko.rs/filosofija/jagnje/bogdan_lubardic.html Жељко:Какве уопште везе има твој пост са актуелном западном србофобијом? ... из овог Вашег исказа је проистекло моје питањце (да ли се тема треба ограничити само на западну с.)... Жељко:Србофобија је србофобија, ако вам не смета источна , што вам смета западна? ... а србофобија јесте србофобија (било источна или западна)... и ту се слажем са Вама... и сметају ми обе, било западна било источна (као што ми смета и свака гркофобија, англофобија, африкофобија, азијофобија, русофобија, германофобија... да не набрајам)... али највише она која се појављује у границама самог српског народа... јер је она и најопаснија.... о.ц. сад ми је јасно. Па рецимо ја сам геманофил, и русофил, али сам африкоскептик, и гркофил сам такође , азијофоб нисам , али нисам ни азијољуб. Да чудна је то појава , та српска србофобија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2010 1. Много си љубоморни на нас. 2. Слабо репрезентујемо своју земљу. 3. Таѕкви какви смо ( у позитивном смислу) многима сметамо. 4. Позната чињеница: имамо кућу насред друма. 5. Шешељу Хагу рече да је то зато што смо ми Руси. Пре него сам покренуо ову тему разговара сам са једним професором политикологом, који је практично због свог патриотизма најурен са једног нашег факултета( нећу именовати ни професора ни факултет) , наравно нису му никакво зло учинили пошто је примљен у Шпанију за редовног професора-јербо кад ми не умемо да ценимо своје странци умеју. Он вели управо то да је тренутно код нас веома јака српска србофобија. Такође вели исто то што и Шешељ да је заправо западна србофобија узрокована русофобијом а која у суштини потиче од правослаљофобије што је једнако Христофобија. Е ово сад постаје ствар верска... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Друштво наше је далеко од Христа и православља да би то био разлог.Ја не бих о идеји панславизма. Идеја словенства ( 19. век а онда стварање Југославије)знамо докле нас је довела. Али се заиста поставља питање како то да у Русији и Србији они који воле своју земљу и покушавају нешто конкретно да ураде морају или да је напусте или да буду истерани шиканирани? Одговор је следећи. На власти су медиокритети или још нешто горе. Мислим на ове две земље. Конкуренцију због новца и власти не трпе. И сад кад се појави млад способан човек, па још воли своју земљу , а то показује конкретно, јасна је ствар. Он добија шут карту. Већина Срба не воли Србију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 телевизија, тачније крајње малициозна пропаганда да се народу узме људскост. кад се некоме узме људскост, онда је СВЕ оправдано, укључујући и бомбардовање цивила. а због чега су нас ''наместили'' да будемо нељуди? није теорија завере, јер то не спада у домен делимичне фикције и фантомских претпоставки, а ми смо заиста и бомбардовани. а што би нам онда неко желео зло? корист. а која корист? па зар постоји само једна? е сад, кад смо сазнали да је квантитет у питању, запитајмо се ко је у фазону конзумације - људи, тржишта и сличног ресурса. капитализам. ко фура капитализам? а они који су нас бомбардовали - неки од њих су имали директну корист, а неки су учествовали зато што су колонизовани. јел то значи да смо и ми колонизовани сад? значи. у току је асимилација путем школовања и језика - болоња и страна слова и изрази. старије генерације се чекају да изумру, имају ти времена за свој план. да ли такви седе скрштених руку у међувремену? наравно да не, с тим што овај пут ми као колонизовани учествујемо у томе. сутра ћемо и ми да бомбардујемо неког и да осетимо моћ иживљавања над животом и смрти. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Ето а ја сам био убеђен да већина Американаца не воли Америку, кад оно већина Србаља не воли Србију. 4chsmu1 Не знам да ли воли или не воли , то можемо знати једино ако имамо статистичке податке, а немамо их... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Ето а ја сам био убеђен да већина Американаца не воли Америку, кад оно већина Србаља не воли Србију. 11222 Не знам да ли воли или не воли , то можемо знати једино ако имамо статистичке податке, а немамо их... не разумем? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука