Jump to content

ДАНАС ЈЕ ИЗАБРАН НОВИ ИГУМАН МАН. ХИЛАНДАРА - О.МЕТОДИЈЕ

Оцени ову тему

Препоручена порука

ИЗАБРАН НОВИ ИГУМАН МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА

Постављена слика

Данас 5. априла (18. Априла по новом), у недељу мироносица, великом већином гласов братство манастира Хиландара је изабрало јеромонаха Методија Марковића за игумана обитељи Немањића. Отац Методије је рођен у Чачку 1970-те године, а пре доласка у Хиландар студирао је на електротехничком факултету у Београду.

Постављена слика

Избор хиландарског игумана по светогорском уставу обављен је у два круга гласања. У свом првом обраћању братству Манастира Хиландара, новоизабрани игуман Методије, у духу монашког смирења је рекао светоотачку поуку, коју му је својевремено навео из Старечника блажнопочивши монах Агатон Хиландарац : „Када братство манастира не препознаје међу собом врлинског монаха, онда нека изабере неког болесног од братије, јер ће он боље моћи да разуме њихове слабости“. Том приликом се захвалио свој братији на поверењу које су му указали, а такође и архимандриту Стефану. Осим тога, недавно упокојење игумана Мојсија га је подсетила да смо сви ми пролазни, а да сви ми у хиландарској обитељи поштујемо Богородицу као вечиту игуманију обитељи.
Наредних дана, се очекује устоличење јеромонаха Методија за игумана Хиландара од стране Свештене општине Свете Горе.

Постављена слика

П.С:Нисам могао да нађем други подфорум.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу Господу и теби хвала брате на овим фотографијама

и  брзом  обавештењу.

slavabogu isus-sinai

nasznak

Подели на овим сајтовима

По установама Свете Горе, у року од месец дана од избора за игумана,

биће устоличење јеромонаха Методија за игумана Хиландара од стране

Свештене општине Свете Горе.

У десној руци на слици држи царску палицу византијског цара Алексија

III Анђела, коју је Св Сава добио од цара као знак присуства цара

приликом бирања за игумана, пошто је Хиландар у рангу Царске Лавре, а

у левој руци на слици држи рукописну књигу оснивача хиландарске

обитељи: ХИЛАНДАРСКИ ТИПИК СВЕТОГА САВЕ

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

hvala Bogu i da bude sa srecom nasem Ocu Metodiju njegovo ustolicenje za novog Igumana u nasem Manastiru Hilandar i da ga Bog blagoslovi i presveta Majka Bozija Bogorodica Djeva Marija (vjecita Igumanija u Hilandaru) kao i ostalo nase Bratstvo i svako im dobro od Gospoda!!!

tebi brate isto puno hvala na ovom obavjestenju, svaka ti cast!!!

posebno mi je drago sto je Otac Metodije izabran za novog Igumana, jer je na mene ostavio poseban utisak tokom mog boravka na SVETOJ GORI, a kod "Njega" sam se i pricestio!!!

veliki pozdrav za moju pravoslavnu bracu i sestre!!!

relja cccc

Подели на овим сајтовима

joooj

На многаја љета јеросхимонаху Методију игуману Св. Хиландара !

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...