obi-wan Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 У четвртак 15. априла, братство Манастира светог Никодима Светогорца у грчкој области Гуменица је са великом побожношћу и узбуђењем дочекало мошти свог покровитеља које су биле украдене 15. марта 2010. Свети Никодим се четири пута јавио човјеку који је украо његове свете мошти и рекао: „Чедо моје, врати ме у мој дом, одакле си ме узео. Доста си ме већ намучио“. Он је у шоку потражио најближег свештеника, коме је у сузама све исповиједио и предао му мошти. Свештеник је светињу однио у манастир, а ово је његово свједочанство, које је испричао полицији. Покајани лопов је рекао да ће ускоро доћи у манастир да игумана моли за опроштај. У суботу ће у манастиру бити служено велико празнично Вечерње и мошти ће бити изложене ради поклоњења вјерних. http://radiosvetigora.wordpress.com/2010/04/17/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B8%D1%98%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE/ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 10, 2011 Пријави Подели Написано Април 10, 2011 сад ће још мало годину дана како су мошти враћене и разбојник покајан а да се подсетимо ко је личност иза моштију, погледајте у мој потпис dance67890 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука