Jump to content

Biblija i Nauka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Слепи мишеви, или љиљци (Chiroptera) су ред сисара које карактерише способност активног лета и ехолокације.

Рецимо и кит је сисар, ал' је могуће да су говорили да је риба.

А и тад нису научници поделили животиње на групе, па се са речју "птица" означавао сваки летећи објекат.

Подели на овим сајтовима

Opet da se ponovim

Knjiga koja krije mnogo neistina i gresaka a sadrzi Istinu o Bogu

Kako razluciti u toj Knjizi sta je onda istina?

Тако што ћеш учити истину о Богу, а нећеш се замајавати формама кроз које пише тадашњи човек. Ако писац описује превазиђену космологију, јер за другу не зна, није то суштина књиге. Суштина је да упознаш Бога као Творца, Сведржитеља и да Га славиш са поверењем да је баш Он створио свет, а небитно како је то учинио (то ни наука не зна до краја нити ће икада сазнати). Ту истину, да је Бог један и да је Он Творац света, писац ти саопштва кроз космологију коју он познаје. Кроз несавршене људске речи, показује ти Савршенога Бога.

Подели на овим сајтовима

Opet da se ponovim

Knjiga koja krije mnogo neistina i gresaka a sadrzi Istinu o Bogu

Kako razluciti u toj Knjizi sta je onda istina?

Тако што ћеш учити истину о Богу, а нећеш се замајавати формама кроз које пише тадашњи човек. Ако писац описује превазиђену космологију, јер за другу не зна, није то суштина књиге. Суштина је да упознаш Бога као Творца, Сведржитеља и да Га славиш са поверењем да је баш Он створио свет, а небитно како је то учинио (то ни наука не зна до краја нити ће икада сазнати). Ту истину, да је Бог један и да је Он Творац света, писац ти саопштва кроз космологију коју он познаје. Кроз несавршене људске речи, показује ти Савршенога Бога.

Kako? Tako sto cu imati pogresne etape stvaranja?tako sto cu nailaziti na razlicite kontradikcije?tako sto su zecevi prezivari?

Kako kroz ove greske upoznati Stvoritelja svega i Savrsenog i Jedinog?

Kroz greske?

Подели на овим сајтовима

Слепи мишеви, или љиљци (Chiroptera) су ред сисара које карактерише способност активног лета и ехолокације.

А и тад нису научници поделили животиње на групе, па се са речју "птица" означавао сваки летећи објекат.

Ух,ови слепи мишеви ме асоцирају на неког ко је доказао да има "способност активног лета" :P ...са форума!   0104_cheesy

Ово значи да када будем бановао селкобу и он "одлети" одавде,мораћемо да га дефинитивно из реда сисара пребацимо у птичице. 0104_cheesy Шалим се! 0104_cheesy

Пошто очигледно нисте за шалу,одох ја да се дружим са мало веселијим од вас...ћао!  :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ух,ови слепи мишеви ме асоцирају на неког ко је доказао да има "способност активног лета" :) ...са форума!   0104_cheesy

Ово значи да када будем бановао селкобу и он "одлети" одавде,мораћемо да га дефинитивно из реда сисара пребацимо у птичице. 0104_cheesy Шалим се! 0104_cheesy

Пошто очигледно нисте за шалу,одох ја да се дружим са мало веселијим од вас...ћао!  :smiley:

Мени је баш лепо, кад си инспирисан. :P

Подели на овим сајтовима

Bog je Savrsen ,Svemoguc,Sveznajuci

Zar on da se upozna kroz greske?

Свака ће научна чињеница једног дана постати грешка. Свака људска тврдња једног дана постане грешка. Научне истине нису апсолутне истине, већ релативне. Кад је нешто релативно онда и не може да се назове истином. Јер, истина је увек истина. Међутим, ми и не можемо другачије да причамо него ли кроз релативне истине.

Подели на овим сајтовима

Bog je Savrsen ,Svemoguc,Sveznajuci

Zar on da se upozna kroz greske?

Свака ће научна чињеница једног дана постати грешка. Свака људска тврдња једног дана постане грешка. Научне истине нису апсолутне истине, већ релативне. Кад је нешто релативно онда и не може да се назове истином. Јер, истина је увек истина. Међутим, ми и не можемо другачије да причамо него ли кроз релативне истине.

Pa kako ces ga onda uopste i spoznati kad je sve relativno?Zasto onda izucavate Bibliju?ionako je sve relativno

Sta ti porucuje Biblija?

Подели на овим сајтовима

Сазнајем да је Бог Творац, али сам свестан да не могу сазнати како је створио све. Ту тајну не зна нико.

Pa kod vas se ne znaju ni osnovne stvari

Kako ces onda saznati svog Tvorca?

Po cemu?

Biblija ti daje greske u stvaranju u biologiji u svemu

Na osnovu cega ti upoznajes svog Tvorca?

Na osnovu poluistina?

Objansi mi molim te

Подели на овим сајтовима

Одкуд ти то да не знамо основне ствари.

А ти мислиш да се Бог може упознати преко биологије или било које друге науке.

Библија даје грешке теби мени не. Јер ја њој не тражим научне податке већ онтолошке истине.

Библија се не бави природним наукама, већ Богом и човеком. И наука се развија стално и ни једну појаву не можемо до краја објаснити. Стоти пут понављамо да су пророци и апостоли писали сходно тадашњем знању, али су сви зато без имало супротности или грешке говорили о Богочовеку.

Подели на овим сајтовима

Библија даје грешке теби мени не. Јер ја њој не тражим научне податке већ онтолошке истине.

Библија се не бави природним наукама, већ Богом и човеком. И наука се развија стално и ни једну појаву не можемо до краја објаснити. Стоти пут понављамо да су пророци и апостоли писали сходно тадашњем знању, али су сви зато без имало супротности или грешке говорили о Богочовеку.

Bog je stvaraoc svega i kroz svo to stvaranje On nam pokazuje Svoju Velicinu i Znanje.Naravno da je Bog stvorio i bilogiju i fiziku i i i ...

Kod vas je Znaci Biblija Bozija Rijec koju su ljudi pisali shodno tom vremenu pa su tako i greske pravili kao ona o zecu prezivaru?

Bozija Rijec koja ima u sebi takve greske?

Pa gdje su tu ontoloske (filozofske) istine? Filozofija je uopceno.Filozofija ima toliko pravaca koji mi ne daju do znanja da Bog postoji ili Istine o njemu.

Ako postoje greske kako onda garantovati za bilo koji Stih da je ispravan?

Je li to onda ontoloska laz ili istina?

Подели на овим сајтовима

Bog je stvaraoc svega i kroz svo to stvaranje On nam pokazuje Svoju Velicinu i Znanje.Naravno da je Bog stvorio i bilogiju i fiziku i i i ...

Kod vas je Znaci Biblija Bozija Rijec koju su ljudi pisali shodno tom vremenu pa su tako i greske pravili kao ona o zecu prezivaru?

Bozija Rijec koja ima u sebi takve greske?

Pa gdje su tu ontoloske (filozofske) istine? Filozofija je uopceno.Filozofija ima toliko pravaca koji mi ne daju do znanja da Bog postoji ili Istine o njemu.

Ako postoje greske kako onda garantovati za bilo koji Stih da je ispravan?

Je li to onda ontoloska laz ili istina?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...