Jump to content

Контрадикције у Курану

Оцени ову тему

Препоручена порука

Halo citas li ti

Jesam li ti rekao da pravo znacenje te rijeci na arpskom znaci najmanji dio necega-a najmanji dio necega je jedan spermic.Zato sam ti i pojasnio sta se misli

Kap kao takva je nasa rijec jer mi nemamo drugu rijec koja bi jasno definisala najmanji dio necega.zato i stoji uz ovaj prijevod ovo objasnjenje od prevodioca-da je pravi prijevod kap kao najmanji dio necega!

Нисам знао да ми немамо адекватну реч да означимо нешто мало и недељиво, па нам је потребна реч "кап". Шта све од вас човек неће да чује. 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• Одговори 82
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Svi embriolozi su bili fascinirani ovim ajetima i njihovom preciznoscu a ti nesto zavro

Ја морам да ти кажем: ЛАЖЕШ СЕЛКОБА И ПРИЧАШ НАПАМЕТ.

Je li to sve sto imas da kazes? Ne lazem ja nego oni embriolozi jer to nisu moje rijeci

Oni su sve to pokazali nisam ja.

A ti dokazi da je drugacije ali ne na ovakav nacin

Прочитај оно што сам болдовао у твом исказу, па мало размисли. Невероватно, до каквих неинтелигентих закључака долазите. Ја имам медицинаре у породици.

Pa eto onda nije problem da izdvojis dijelove onih Ajeta pa da pokazes sta je neistinito jer jos uvijek govoris

" до каквих неинтелигентих закључака долазитe"  a nista nisi konkretno utemeljio na dokazima.

Bujrum

Селкоба, из тих Ајета је немогуће доћи до закључка до којих ви долазите. Ви учитавате ствари, гурате на силу. Изволи, изведи ми дедукцију из тих Ајета, баш ме интересује како ћеш доћи до слагања са науком.

evo ti link gdje je Keit Moor to pojasnio

ali molim te procitaj pa demantuj ali moli te opet na osnovu validnih dokaza

http://www.islam-guide.com/ch1-1-a.htm

Подели на овим сајтовима

Svi embriolozi su bili fascinirani ovim ajetima i njihovom preciznoscu a ti nesto zavro

Ја морам да ти кажем: ЛАЖЕШ СЕЛКОБА И ПРИЧАШ НАПАМЕТ.

Je li to sve sto imas da kazes? Ne lazem ja nego oni embriolozi jer to nisu moje rijeci

Oni su sve to pokazali nisam ja.

A ti dokazi da je drugacije ali ne na ovakav nacin

Прочитај оно што сам болдовао у твом исказу, па мало размисли. Невероватно, до каквих неинтелигентих закључака долазите. Ја имам медицинаре у породици.

Pa eto onda nije problem da izdvojis dijelove onih Ajeta pa da pokazes sta je neistinito jer jos uvijek govoris

" до каквих неинтелигентих закључака долазитe"  a nista nisi konkretno utemeljio na dokazima.

Bujrum

Селкоба, из тих Ајета је немогуће доћи до закључка до којих ви долазите. Ви учитавате ствари, гурате на силу. Изволи, изведи ми дедукцију из тих Ајета, баш ме интересује како ћеш доћи до слагања са науком.

evo ti link gdje je Keit Moor to pojasnio

ali molim te procitaj pa demantuj ali moli te opet na osnovu validnih dokaza

http://www.islam-guide.com/ch1-1-a.htm

Празнословље...Неосновано учитавање, ништа друго. Ја те позивам:изми Ајет па ми дедукцијом дођи до научне истине. Тако ће се тачно показати моменат где учитавате оно што вам је воља, показаће се логичка грешка.

Подели на овим сајтовима

Marijin otac je po Kuranu ko?

Harun(Aron)Mojsijev brat?

On je ziveo hiljade godina pre Marije koliko ja znam,a Kuran kaze da joj je on otac.19:28

Prije nego copy-pastiraš od nekuda, prvo provjeri navedenu informaciju, znaš da nas ima svakakvih.

Dakle, nigdje nije spomenuto da joj je Harun otac.

Подели на овим сајтовима

Marijin otac je po Kuranu ko?

Harun(Aron)Mojsijev brat?

On je ziveo hiljade godina pre Marije koliko ja znam,a Kuran kaze da joj je on otac.19:28

I opet citaj kako treba Aleksandre citaj (ne otac nego je ona zvana njegovom sestrom):

Kuran 19

28. Ej ti, koja u čednosti ličiš Harunu, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati tvoja nije bila nevaljalica."

28 O sister of Aaron! Thy father was not a wicked man nor was thy mother a harlot.

Ovako

potomci odredjenih licnosti su kao sestre ili braca zvani-to je bilo potpuno razgovorni stil

Maryam je potomak Haruna tj. Arona i zato se ona i zove njegovom sestrom

A ovdje mozete jos vidjeti da o Maryam (Marija) kao jednoj od 4 najboljih zena u Islamu koje imaju najvecu pocast kod Allaha swt citava sura postoji.KOliko Biblija govori o Mariji?

Подели на овим сајтовима

KOliko Biblija govori o Mariji?

Довољно.

Видиш, муслимани на том форуму где сам покупио ово питање, одговарају да се ту не ради о Марији, мајци Исусовој, зато није нелогична тврдња да јој је Арон отац. Није ни важно. Ја ово не постављам да бих омаловажавао Куран, већ да покажем Селкоби да се та смарајућа цитатологија којом се он користи да докаже "грешке" у Библији, можа наћи и за Куран. Као и код Библије, тако и код Курана, за неког је грешка за неког није.

Мене то не занима. Свој суд о Курану ја доносим на потпуно други начин, тако да ми нису потребне ни научне чињенице нити неко текстуално раскринкавање Курана. Поштујем га као споменик вере и културе једног дела људске цивилизације и то је све. Као такав, наћи ће пут и у моју кућну библиотеку (ако ми Ениз пошаље, ако не, биће сајам књига у Београду па ћу купити).

Подели на овим сајтовима

Довољно.

Видиш, муслимани на том форуму где сам покупио ово питање, одговарају да се ту не ради о Марији, мајци Исусовој, зато није нелогична тврдња да јој је Арон отац. Није ни важно. Ја ово не постављам да бих омаловажавао Куран, већ да покажем Селкоби да се та смарајућа цитатологија којом се он користи да докаже "грешке" у Библији, можа наћи и за Куран. Као и код Библије, тако и код Курана, за неког је грешка за неког није.

Мене то не занима. Свој суд о Курану ја доносим на потпуно други начин, тако да ми нису потребне ни научне чињенице нити неко текстуално раскринкавање Курана. Поштујем га као споменик вере и културе једног дела људске цивилизације и то је све. Као такав, наћи ће пут и у моју кућну библиотеку (ако ми Ениз пошаље, ако не, биће сајам књига у Београду па ћу купити).

ovdje imas Kuran online i to korkutov prijevod koji je dobar

citaj sam bolje je

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4747.msg145716.html#msg145716

Подели на овим сајтовима

Довољно.

ovdje imas Kuran online i to korkutov prijevod koji je dobar

citaj sam bolje je

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4747.msg145716.html#msg145716

Имам ја електронску верзију, али ми је тешко да читам са монитора. Набавићи књигу.

Подели на овим сајтовима

Kako smo vec kazivali, Isa a.s. je za nas, Muslimane, Allahov rob i Poslanik a.s., nista vise, ali ni manje.U obavezi nam je vjerovati u njega, voljeti ga i biti spreman ukoliko se povrati na zemlju dok smo mi u zivotu, da ga slijedimo i pomognemo u njegovoj misiji. Obzirom da se nikako ne mozemo osloniti na izvore, koji tvrde i drze Isaa a.s. za bozijeg sina, a njegovu majku za boziju majku, mi cemo se posluziti izvorima u koje nejma ni trunke sumnje. U prosloj hutbi smo citirali ajete iz sure An-Nisaa 157-158

Сура 5 , ајет 116

116 And behold! Allah will say: "O 'Isa Ibn Maryam! Did you say to men, "Worship me and my mother as gods besides Allah?" He will say: "Glory to you! Never could I say what I had no right to say. Had I said such a thing, you would indeed have known it.You know what is in my heart, though I know not what is in yours. For you know in full all that is hidden.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Овде испада да ће Хришћани и Јевреји ићи у пакао, тј. бити изгубљени:

3:85

85 Богослужје онога који тражи једну вјероисповијед покрај Подвргавања није прихваћено.

Тај ће човјек бити, у будућем животу, у броју оних који су све изгубили.

5:72

Да, они који кажу: « Бог је Месија, син Маријин, » безбожни су.

Јер Месија је рекао: « О синови Израелови! Обожавајте Бога, мог Господа и свог Господа. »

Бог забрањује Рај ономе тко додаје судругове Богу. Његово боравиште бит ће Ватра. Не постоји бранитељ за неправедне.

А овде каже да ће сви Хришћани и Јевреји бити спасени:

2:62

# 62 Они који вјерују,

# они који примијењују Јудаизам,

# (они који су Кршчани или Сабејци,)

# они који вјерују у Бога и посљедњи Дан,

5:69

Они који вјерују: Жидови, Сабејци и Кршчани, – сваки који вјерује у Бога и у Посљедњи Дан и чини добро – неће искусити више никаквог страха и не ће бити растужени.

amin-nasne_shvata ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Az-Zumar (39) - Skupovi

4. Da je Allah htio da dijete ima, izabrao bi, između onih koje je stvorio, onoga koga bi On htio. Hvaljen neka je On; On je Allah, Jedini i Svemoćni!

Al-An’-am (6) - Stoka

101. On je stvoritelj nebesa i Zemlje! Otkud Njemu dijete kad nema žene, On sve stvara, i samo On sve zna.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...