Милан Ракић Написано Децембар 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Шта то има у Kабали а што српска народна мудрост не познаје? – Ти ме баш провоза по свим теренима. Ево, рећи ћу у чему је мени кабала помогла. Помогла ми је да схватим принцип акције и реакције. Реакција, или ре-акција, је реаговање на нешто што долази споља, што тебе чини објектом нечије акције. Пластично да појасним, то вам је оно кад изађемо на молебан и мислимо да смо нешто урадили, полупамо амбасаду ил Мекдоналдс, затворимо па отворимо границу, повучемо па вратимо амбасадора и тако неке инфантилне реакције. То вам је чисто трзање, пецање, безидејно тумарање по мраку, то је чамац који се бацака тамо вамо по олујном отвореном мору. Акција је план, стратегија, планирање, стрпљење, не трзање и не пражњење на кеца већ мудро стварање повољних околности, то је тежи и дужи пут, ментална снага насупрот немоћном и бесном магновењу. Акција је кад си ти субјекат а други објекат. То ми се чинило да сам теоретски све лепо схватио, а онда сам у Израелу све то лепо и на примеру видео. То је оно кад ти читав свет стеже омчу око врата и саплиће, а ти развијаш технологије коју су сви принуђени да купују под твојим условима. Цео Израел вам је илустација овог принципа. Још једна ствар на коју сам налетео у кабали и коју се од тад трудим да примењујем … Kад год вам је лоше, депресивни сте, фали вам нешто, шта год то било, има једна ствар која не омане да у тој ситуацији помогне. Учините нешто за другог, ради 100%. Шта је за вас патриотизам? – Национализам је, како то рече Џефри Блејни, истовремено и виталан лек и опасна дрога. Ниси ме питао ал’ да кажем. Јер имам утисак да живимо у окружењу тешких наркомана. А разлика између патриотизма и национализма је у томе да је патриот поносан на своју земљу због онога што чини, а националиста је поносан на своју земљу без обзира на то шта она чини. Први став ствара осећај одговорности а други слепог незнања који води у рат (Sydney Harris). Разговор водио: Жељко ИЊАЦ Снежана је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука