Гости Guest Написано Децембар 18, 2016 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2016 Kao ljubitelj pera i naliv pera, divim se majstoriji starih tehnika pisanja. Postavio bih ovaj klip za početak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2016 Bravo! Baš sam i ja razmišljao da otvorim temu, i ja volim kaligrafiju PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 Мада нису писали пером, да не заборавимо и мајсторе са далеког истока Ванг Сји-џ’ (303-361) је сматран за најбољег калиграфа у древне Кине. Занимљиво је да није сачуван скоро ниједан (можда чак и ниједан) оригинални примерак његове калиграфије, али су Кинези кроз векове марљиво и (сматра се) потпуно веродостојно копирали те радове (копи-пејст народ у правом смислу речи) тако да и ми данас можемо да видимо неке прилично старе копије његовог рукописа. Испод је његово „Писмо далеком чиновнику“ у класичном рукописном стилу. Чита се одозго на доле, с десна на лево, наслов је дакле крајњи десни хоризонтални ред, накнадно дописан туђим рукописом: А Кинези су накнадно развили и „калиграфију тврдом писаљком“ (налив-пером или хемијском), па ћу евентуално потражити и нешто занимљиво од тога да додам овде. PredragVId and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 пре 4 часа, Muramasa рече Malo sam se danas igrao sa 1.5mm perom. Još uvek ne umem da ga kontrolišem. Променљиве или промењиве? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Vesna Milovic, Олимп and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Овај џингл ми се посебно допао: Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Н И Н Е, Иван ♪♫ and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Видео сам негде на јутубу, оловку за цртање на компјутеру, како израђује лепе арабеске. Нацрта се један део који се истовремено изцрта умножен око целе површи замишљеног круга. Практично, једна сложена арабеска, изцрта се за десетак минута. Зна ли неко више о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Калиографија за Тита а и цркву Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 ja uzeo ovo nisam uzeo klasicno, jer sam skontao da ce me mrzeti da umacem svaki cas i cistim posle Биљана 1234, -Владимир-, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 10 часа, Иван ♪♫ рече ja uzeo ovo nisam uzeo klasicno, jer sam skontao da ce me mrzeti da umacem svaki cas i cistim posle Gde si uzeo? Jel ovo za kaliografiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 12 часа, PredragVId рече Gde si uzeo? Jel ovo za kaliografiju? u prodavnici likovne opreme jeste PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука