Jump to content

Hasta Siempre Comandante

Оцени ову тему

geronymo

Препоручена порука

Дајем 10 америчких председника за једног кубанског.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, geronymo рече

Ipak je čovjek i borac za čovjeka na svoj način.

Nije jer je pobio mnogo ljudi kako bi svoju ideologiju nametnuo drugima, sto nam govori da nije borac za covjeka vec za ideologiju koja je po svim parametrima promasena i zlocinacka. Da li mi trebamo slaviti Tita zasto sto je bio blagi diktator u odnosu na Staljina? Pa moj deda je bio sedam dodina na Golom otoku bez ikakvih dokaza jer ga je djever prijavio da radi protiv komunistickog rezima iz ljubomore sto su ovi ludaci prihvatili bez razmisljanja. Koji politicki modeli se bore za covjeka? Pa oni u kojima je pojedinac na prvom mjestu kao liberalno kapitalisticki model zasnovan na kvalitenim institucijama, vladavini prava sa kvalitetnom socijalnom zastitom ugrozenih pojedinaca kao u Danskoj, ja mislim da oni mogu i mnogo bolje od ovoga sto imamo kad se uzme do kojeg nivoa je evoluirao altrizam kod njih. Najmladja svedska ministarka ikad Aida Hadzialic, podnjela je ostavku jer je uhvacena da vozi automobil uz prisustvo 0.2 % alkohola u krvi, ili ona druga sto je drzavnom karticom kupila cokoladicu. Prva popila casu vina ili dvije, a druga nije imala u trenutku novca kod sebe da kupi cokoladicu, medjutim mirno su podnjele ostavku i postovale zakon koji i dovodi ljude u red i i cini ih civilizovanijim i moralnijim.

Drzava koja ostavlja malo slobode pojedincu jeste drzava koja pojedinca gleda kao statisticki podatak kako Rile dobro rece za Zlobomirovo gledanje na Albance, a zatim kosovskih vlasti na Srbe.

Подели на овим сајтовима

Што рече један мој пријатељ,срби су просто опчињени диктаторима ,што у својој држави што диљем свијета...joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Зосима рече

Што рече један мој пријатељ,срби су просто опчињени диктаторима ,што у својој држави што диљем свијета...joooj

Zoske pogledaj komentare na B92 ili nekom drugom mediju? Pa ja sam ubjedjen da bi pola drzave otislo na sahranu kad bi im neko organizovao besplatan prevoz.

Подели на овим сајтовима

Da opčinjeni, istinom.

Tito i Kastro u isti koš ,ne ide. Samo im je zvjezda bila crvena i ništa više. Da ne ulazimo u istoriju tako isto i neki što su krst nosili imali svoje otoke gole. 

Ali ipak Kastro je bio kao stabljika koja se savijala ali ne lomila , ostajala na svom putu za " malog covjeka" mnogi su to priznali i na kraju jedan papa i patrijarh.

A sutra posle pokopa Comandantea ,dobićemo jednu slobodnu demokratiju berze ,slobodnih kontejnera za "malog covjeka" i molim Gospođa da poštedi narod slobodne Kube tih dobara nove "slobode".

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, geronymo рече

Da opčinjeni, istinom.

Tito i Kastro u isti koš ,ne ide. Samo im je zvjezda bila crvena i ništa više. Da ne ulazimo u istoriju tako isto i neki što su krst nosili imali svoje otoke gole. 

Ali ipak Kastro je bio kao stabljika koja se savijala ali ne lomila , ostajala na svom putu za " malog covjeka" mnogi su to priznali i na kraju jedan papa i patrijarh.

A sutra posle pokopa Comandantea ,dobićemo jednu slobodnu demokratiju berze ,slobodnih kontejnera za "malog covjeka" i molim Gospođa da poštedi narod slobodne Kube tih dobara nove "slobode".

Pa vidim koliko je ljudi svih ovih decenija otislo sa Kube u USA da zivi, cudi me da nisu ipak ostali na Kubi. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Зосима рече

Добро, Кастро има ту кул неуређену браду која хипнотички дјелује на људе :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Pa vidim koliko je ljudi svih ovih decenija otislo sa Kube u USA da zivi, cudi me da nisu ipak ostali na 

CNN je istinu zbori . Bio je loš čovjek ubijao i klao jadne kubance. A slobodarski Ameri protestovali za kockarnice i polja trske šećerne gdje su kubanci srećni i slobodni bili.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...