Лапис Лазули Написано Октобар 11, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2016 Недавно посетих овај диван манастир. Ево неких општих информација за упознавање. https://sr.wikipedia.org/sr/Манастир_Успење_Пресвете_Богородице Међутим оно што сам хтела да поделим са форумашима и посетиоцима Поука јесте начин на који је сестринство манастира организовало прилаз манастиру уз упутсва поклоницима, посетиоцима, туристима. Промишљено узимајући у обзир да у манастир који је при том на удаљеном месту не свраћају само Православни верници (мада и њих не ретко треба поучити) већ и људи других вероисповести или успутни пролазници. То нисам до сада видела а чини ми се као врло једноставан а ефикасан начин да се испоштује и манастирски ред, светиња и сам гост. Ево фотографија које говоре боље него да вам ја то препричавам сличица 1. молитве на таблама уз пут којим се прилази манастиру сличица 2. једна од молитава сличица 3. табла испред капије манастира лепо урађена у складу са амбијентом а са упутствима на српском и енглеском сличица 4. када се уђе на капију са десне стране табла са упутствима (на српском и енглеском) а у ниши понуђен мантили за посетиоце сличица 5. увећана табла да можете да прочитате упутства сличица 6. стаза којом се пењемо (успињемо) ка манастиру сличица 7. табла испред гостопримница (опет на српском и енглеском) сличица 8. звоно којим се јављамо домаћинима сличица 9. летња гостопримница сличица 10. зимска гостопримница са кухињом иза камина и послужењем на сточићу које је спремно чекало Да не помињем да су нас дивно дочекале, показале цео манастир испричале историјат знаменитости,светиње послужиле и љубазно испратиле. -Владимир-, александар живаљев, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 11, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2016 Nice! Лапис Лазули and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2016 Tacno bi mogli i ispred crkava da se "instaliraju" ovi mantili i natpisi Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука