Debora Написано Октобар 7, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 Volela bih da u ovoj temi postavljamo linkove horova koji su vas oduševili, kao i da svi koji imaju neku informaciju gde koji hor gostuje, da javi. Ja sam trenutno jako oduševljena Prvim Beogradskim pevačkim društvom. Društvo je osnovao sam Stevan Mokranjac, a sada njime diriguje predivna Svetlana Vilić, ruskinja udata u Srbiji (ima i sina koji predivno peva). Prvi put sam ih čula u Paraliji, sad u septembru, ispred crkve. Nažalost, nisu još okačili snimke pa ću ja kasnije postaviti neke moje skromne snimke na youtube i staviti u ovu temu. Takođe su se okušali i u pevanju horskih pesama drugih konfesija, oduševilo me kako su ispevali Agnus Dei (jagnje Božije): Pevaju Mokranjčeve rukoveti i ostale duhovne kompozicije Mokranjca, pa i njegove rodoljubive pesme. A ovo... ovo je tišina svemira, stvaranje sveta, Božija radost: <3 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Debora Написано Октобар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2016 Upravo sam okačila na youtube snimke iz Paralije, snimala sam telefonom, kako je tako je... :/ vredno čuti, svakako: "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука