Драшко Написано Август 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2017 пре 8 минута, Grizzly Adams рече Да. И октава наравно... Мислио сам како се зове разлика између њих и осталих интервала? Амери кажу за ове да су "perfect", а они други очигледно нису ... Ima konstantni disonantni intervali Čisti umanjeni prekomerni "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 28, 2017 Пријави Подели Написано Август 28, 2017 пре 43 минута, Grizzly Adams рече Али ако одеш мало у џез и слично, где су битније хармонске промене, онда цепаш 3 и 7 тон у акорду јер они управо то наглашавају. Пробај, на пример, да свираш "circle of fifths" само са 3рд и 7тх од сваког акорда... Дегенерација? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 6 часа, Grizzly Adams рече Ако си научио акорде онда је можда најбоље да сад кренеш да учиш разне песме и примениш то на што више примера. Radim to vec, ali ne znam sta da ucim od teorije dalje. Ja sad recimo znam svaki akord i koje note znam u tom trenutku, znam kako idu note na vratu, gde su tonovi gde su polu tonovi. Sta su skale naprimer ne znam? Sta mogu o ritmovima da iskopam? Daj neke kljucne reci nesto. Posto ucim "na slepo" sa neta ne znam sta bih mogao dalje od teorije. A pesmice se sviraju i lome prsti svaki dan brale. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 1 минут, Млађони рече Radim to vec, ali ne znam sta da ucim od teorije dalje. Ja sad recimo znam svaki akord i koje note znam u tom trenutku, znam kako idu note na vratu, gde su tonovi gde su polu tonovi. Sta su skale naprimer ne znam? Sta mogu o ritmovima da iskopam? Daj neke kljucne reci nesto. Posto ucim "na slepo" sa neta ne znam sta bih mogao dalje od teorije. A pesmice se sviraju i lome prsti svaki dan brale. Па за зависи шта оћеш... Дај пример нечега што би волео да научиш? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Па за зависи шта оћеш... Дај пример нечега што би волео да научиш? Sta znam ocu da sviram rok/bluz/mjetal dakle to bi ukljucilo neke ritmove koji se koriste osim osnovnih cetvoro/cetvrtinskih. recimo primetio sam da kod bonamasse i galligera riff nekako traje mnogo duze, ima neke solaze izmedju? Jel ima to to neko ime? Pravilo po kom se svira. Sta znam, ja ne znam muzicku teoriju ni malo... sve sto znam naucio sam u poslednje vreme slepim lutanjem po netu i ono malo sto znaju i priuceni gitaristi. kako se slazu tonovi? Kako mogu da se kombinuju ritmovi? Ima li pravila? Sta znaci kada kazu da je song in key of G npr? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 58 минута, Млађони рече kako se slazu tonovi? Kako mogu da se kombinuju ritmovi? Ima li pravila? Па има, али то се дуго учи... Изгледа да тебе највише интересује импровизација, "слободно комбиновање" мелодије итд. За то треба доста искуства. Пробај, на пример, да не свираш све тонове из акорда одједном, него разне комбинације. За почетак. пре 58 минута, Млађони рече Sta znaci kada kazu da je song in key of G npr? Прво мора научимо шта су скале... Млађони and Драшко је реаговао/ла на ово 1 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 1 hour ago, Млађони рече Sta su skale naprimer ne znam? Скала је низ тонова који се свирају по одређеном правилу. На пример, ако гледаш прагове на Е жици од 0 до 12. И свираш овако: 0-2-4.5-7-9-11.12. То је Е дур (major) скала. "Шаблон" видиш по редоследу прагова које си одсвирао или прескочио. Где сам ставио "-" значи да си прескочио један праг, где сам ставио "." значи да су тонови један поред другог. Шаблон је значи овакав: x-x-x.x-x-x-x.x Свака дурска (major) скала следи тај исти шаблон, само почнеш од одговарајуће ноте. Ако оћеш D-дур, почнеш од ноте D и цепаш тонове тим редом. Аko оћеш C# дур, почнеш од C#и опет исто. Ето сад знаш све дурске скале. Млађони, Лапис Лазули and Драшко је реаговао/ла на ово 1 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 3 часа, Grizzly Adams рече Аko оћеш C# дур, почнеш од C#и опет исто. А ако хоћеш Java дур? Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 8 минута, Juanito рече А ако хоћеш Java дур? za hrišćane preporučujemo Gsus akord :-) Млађони, Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 @Juanito u vezi onoga sa obrtajima akorda. Gitara definitivno ima više mogućnosti nego bouzouki. Zvuči punije jer možeš odsvirati akorde i septakorde sa obrtajima i ponovljenim tonovima Juanito, Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2017 Пријави Подели Написано Август 29, 2017 пре 2 часа, Juanito рече А ако хоћеш Java дур? programiram strogo u python-molu oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 Питање, шта мислиш о овим онлајн саветима приликом учења, да ли сматраш да су корисни добри да се уз њих може научити или из неког разлога не? https://www.youtube.com/user/LessonsOnTheWeb Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 On 12/15/2017 at 12:32, Лапис Лазули рече Питање, шта мислиш о овим онлајн саветима приликом учења, да ли сматраш да су корисни добри да се уз њих може научити или из неког разлога не? https://www.youtube.com/user/LessonsOnTheWeb Nisam imao strpljenja da odgledam ali mislim da sve moze da bude korisno, treba videti i probati "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
srema Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Е овако, ја сам сад кренуо да учим клавир пошто сам пар година уназад нешто пробао али нисам имао на чему да вежбам. Сад сам нашао неки стари синтисајзер коме нажалост дирке нису остељиве на јачину додира, aли барем имам на чему да вежбам. Надам се да ћете моћи да ми одговорите на нека питања: 1) Шта то значи интерпретација? Да ли је то у суштини исто дело само мало измењено? 2) Ако сад развијем погрешну технику (став руку, прстомет) да ли ће ми касније бити тешко да радим неке захтевније ствари? 3) Мислио сам да учење поделим у неке нивое, па да гледајући овде одредим шта би следеће требало да научим. Да ли је то добар "систем"? Рекао бих да сам негде Henle 2/3 http://www.classicalmusicdb.com/level Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 36 минута, srema рече Е овако, ја сам сад кренуо да учим клавир пошто сам пар година уназад нешто пробао али нисам имао на чему да вежбам. Сад сам нашао неки стари синтисајзер коме нажалост дирке нису остељиве на јачину додира, aли барем имам на чему да вежбам. Надам се да ћете моћи да ми одговорите на нека питања: 1) Шта то значи интерпретација? Да ли је то у суштини исто дело само мало измењено? 2) Ако сад развијем погрешну технику (став руку, прстомет) да ли ће ми касније бити тешко да радим неке захтевније ствари? 3) Мислио сам да учење поделим у неке нивое, па да гледајући овде одредим шта би следеће требало да научим. Да ли је то добар "систем"? Рекао бих да сам негде Henle 2/3 http://www.classicalmusicdb.com/level 1) Otprilike znači ispravan doživljaj dela...u suštini je to neki finalni deo rada na kompoziciji 2)da...bolje da odmah bude prstored neki koji piše bar, i da se stav ruke ne fixira...što prirodnije, bez "oblikovanja" 3) to je ok, sve je korisno, i jednostavne kompozicije su korisne srema је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука