goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 On 30. 9. 2016 at 21:36, Драшко рече Информишите се о свему што Вас интересује уколико желите да Ваша деца похађају музичку школу, и искористе своје слободно време и афинитете на креативан начин. Уколико имате проблема у музичкој школи, такође можете да пишете и постављате питања на овој теми. На располагању Вам стоји (моја маленкост) Драшко Божовић, дипломирани музичар-пијаниста, наставник клавира у музичкој школи "Стеван Христић" у Младеновцу. Pozdrav kolega da li ima šta korisno iz metodike klavira na srpskom da bi se moglo upotrebiti za gitariste? Kako motivišeš đake koji su bezvoljni i lenji? "Tamo daleko", Драшко and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Jedno pitanje za prof. @Драшко Koji digitalni klavir bi preporucio za ucenje nekome ko je sasvim na pocetku? Odnos cene i kvaliteta koji je dobar za preporuku marka, model ili sta jos smatras da je bitno? I sta kazes za recimo ovaj: Tavita, PredragVId and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 5 часа, st.anger рече Pozdrav kolega da li ima šta korisno iz metodike klavira na srpskom da bi se moglo upotrebiti za gitariste? Kako motivišeš đake koji su bezvoljni i lenji? Pozdrav kolega Smem li da pitam, koji si instrument? Najkorisnije iz metodike klavira je lično iskustvo, pa onda recimo Nejgauzova knjiga "Umetnost sviranja na klaviru" koja obiluje i ne-klavirskim sadržajem, pogotovu odeljak o muzičkoj predstavi. Motivišem (preskočiću svoje loše osobine pri "motivisanju")...nateram na neku priču, asocijaciju sa "pola kifle za doručak" u poređenju sa jednim vežbanjem nedeljno...ili radim vežbe tipa "sviraj kišu", "sviraj dobio sam 5", gde dete improvizuje na zadatu temu ne bi li malo osetilo draži instrumenta, to jest da taj isti može da koristi za neki životni sadržaj! Ocena utiče dosta Nažalost, kad se smanji ocena kreće vežbanje, što je najniži oblik motivacije, po meni. PredragVId and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 1 hour ago, Живана рече Jedno pitanje za prof. @Драшко Koji digitalni klavir bi preporucio za ucenje nekome ko je sasvim na pocetku? Odnos cene i kvaliteta koji je dobar za preporuku marka, model ili sta jos smatras da je bitno? I sta kazes za recimo ovaj: Iskreno niti sam ljubitelj niti poznavalac istih Ništa bez pianina, ali kao nabolja zamena je električni klavir, ili ti klavinova mislim da im kvalitet nije mnogo varirajući Najbolje pitati nekog ko radi u prodavnici istih Puno sreće u radu <3 Лапис Лазули and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 часа, Драшко рече Smem li da pitam, koji si instrument? gitara пре 2 часа, Драшко рече "pola kifle za doručak" u poređenju sa jednim vežbanjem nedeljno. ja krenem filozofirati, uvoditi disciplinu, svašta nešto, al nekad stvarno ne vredi...znaš i sam Ovo sa improvizacijom je super za pijaniste. Na gitari dete nema baš puno prostora da se izrazi, eventualno uz neko soliranje uz pratnju. пре 2 часа, Драшко рече vežbe tipa "sviraj kišu", "sviraj dobio sam 5", gde dete improvizuje na zadatu temu ne bi li malo osetilo draži instrumenta Bio sam na lepom seminaru gde je baš ovo bila tema. Jaka Pucihar i njegova lepša polovinka:) Odlična stvar Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 13 минута, st.anger рече gitara U kojoj školi radiš? Ako nije tajna "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, Драшко рече U kojoj školi radiš? Ako nije tajna KGB (konservatorij za glasbo in balet maribor) PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, st.anger рече KGB (konservatorij za glasbo in balet maribor) mmm lepo šaljem ti u pp pitanje goranger је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 5 часа, Драшко рече Iskreno niti sam ljubitelj niti poznavalac istih Ništa bez pianina, ali kao nabolja zamena je električni klavir, ili ti klavinova mislim da im kvalitet nije mnogo varirajući Najbolje pitati nekog ko radi u prodavnici istih Puno sreće u radu <3 Hvala <3 bice sigurno jos pitanja kad krene rad Драшко је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 30, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2017 Zasto postoji granica za upisivanje u muzicku skolu za klavir do 9te godine? (Ako sam dobro zapamtila da je do 9te) I jos nesto da li osim samog sviranja postoji jos neka vezba za razgibavanje prstiju za pocetnika od 30+? Znaci prsti su mi ko drvrni jedan vuce drugi ne mogu dovoljno da odignem cetvrti i peti od dirki. Ima li neka precica(u vidu vezbe) da snaga ide iz prstiju ne iz sake? Ako sam uspela jasno da pitam. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2017 пре 8 минута, Живана рече Zasto postoji granica za upisivanje u muzicku skolu za klavir do 9te godine? (Ako sam dobro zapamtila da je do 9te) I jos nesto da li osim samog sviranja postoji jos neka vezba za razgibavanje prstiju za pocetnika od 30+? Znaci prsti su mi ko drvrni jedan vuce drugi ne mogu dovoljno da odignem cetvrti i peti od dirki. Ima li neka precica(u vidu vezbe) da snaga ide iz prstiju ne iz sake? Ako sam uspela jasno da pitam. 1) Verovatno jer je mAterija kompleksna, treba vremena da se ceo čovek razvije u svirača (ja počeo sa 13 pa završio akademiju, ima i sa 14 ko je počeo, doduše diplomirao sam sa 29) 2) zar ti nisi 30- ? Izvini ali sećam se po vidjenju da si baš mlada Ima skale, trozvuci Ima raznih "tehnika" koje ne vrede mnogo bez mozga i sluha, ali ja imam par mojih "fora" Prečice u principu nema Лапис Лазули and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 30, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2017 пре 2 часа, Драшко рече 1) Verovatno jer je mAterija kompleksna, treba vremena da se ceo čovek razvije u svirača (ja počeo sa 13 pa završio akademiju, ima i sa 14 ko je počeo, doduše diplomirao sam sa 29) 2) zar ti nisi 30- ? Izvini ali sećam se po vidjenju da si baš mlada Ima skale, trozvuci Ima raznih "tehnika" koje ne vrede mnogo bez mozga i sluha, ali ja imam par mojih "fora" Prečice u principu nema eh ...sa 27 nisu hteli da mi daju cigare u prodavnici da kupim(nisu bile za mene) trazili mi licnu kartu , kazu ne prodaju maloletnim osobama nema gde mi nisu smanjivali godine, ali krstenica jedina cuva tajnu 30+ sta je tu je. Hvala za odgovor, bacam se na vezbanje pa eto mene opet na ovoj temi uskoro Драшко је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danini Ni Написано Фебруар 9, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2017 On 1/23/2017 at 11:49, st.anger рече Zdravo koje etide daješ deci u 2.r. niže? Šta koristite od literature (škole, etide, tehnika za nižu školu) u Srbiji? Zdravo, Klasicne etide, Agvado, Djulijani, Kost, Puhol ..inace koristim kombinovano, Francuske i Americke metode Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Фебруар 9, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2017 пре 16 минута, Danini Ni рече Zdravo, Klasicne etide, Agvado, Djulijani, Kost, Puhol ..inace koristim kombinovano, Francuske i Americke metode deder malo podrobnije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danini Ni Написано Фебруар 9, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2017 On 2/9/2017 at 19:50, st.anger рече deder malo podrobnije To su majstorske tajne ; ) Koristim metode od mog profe R. Andije uglavnom... a ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука