RYLAH Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 16 minutes ago, Јелена011 рече Slazem se, to nisu obicni ljudi, njihov duse znaju samo koliki je to krst bio nositi, niti ih krivim niti kritikujem u tom smislu. Ali bojim se da se ponekad obicni ljudi uznesu pa pomisle da je to dobro, pa krenu u lutanja i prepustanja, a ni izdaleka nemaju taj dar i taj priziv. Sklop licnosti, priziv, kako god ga nazvali, ne daje se svakom, to je bila generacija bas posebna I kao sto se nekad neki vernici zanesu pa krenu da oponasaju bukvalno svete i prave pisijadu od svega, tako se obicni ljudi zeznu pa oponasaju ovakve gorostase, a nemaju tu sirinu duse. Zato kazem. Vise sam da se vratimo obicnom,coveku koji siri ljubav oko sebe, radost, koji se probija i odoleva, jer mislim da nas je talas apatije i melahnolije iauvise obuzao kao narod. Брзо се то провали. Провалиш онога ко глуми лудило, а провалиш и онога ко покушава да глуми да је нормалан да би се уклопио, провалиш онога ко глуми да је јуродив, а провалиш и јуродивога који се труди да то своје сакрије. Тако провалиш и онога ко је стварно талентован и на свет гледа другачије, а провалиш и онога ко се фолира да тако гледа свет. Е сад, зашто људи имају потребу да се фолирају и у нечему што им није дато? Зато што имају урођену потребу да се узвисе на неки начин. То је можда позив ка Богу који је погрешно интерпретиран у светлу вредности које су нам рекламиране у овом свету, и онда неко тај нагон за узвишењем изнад других налази у томе да га гледају као песника, боема, лудака, јуродивог, светитеља, добру и чедну жену... а да није ништа од тога, него само није нашао свој прави таленат, или се није помирио са својим правим талентом и нашао начина да га искористи. Дијана., Sanja Т., Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 10 minutes ago, RYLAH рече Види животе холивудских глумаца, па ћеш да видиш колико су срећни, макар они највећи. По мени, Мерил Стрип је изврсна и талентована глумица, и одличан професионалац, али није то о чему сам ја причао. Није Мерил Стрип тај сентимент Соње Савић или ових из ЕКВ или других из те талентоване генерације. Рецимо Џек Николсон или покојни Хит Леџер су тај калибар, само што је Џек некако научио да живи у овом свету. Покојници из америчких шездесетих и седамдесетих су та генерација, онда и неки који су научили да живе и буду функционални. Рецимо, ја музику ЕКВ или Азре уопште не сматрам мање вредном од музике Пинк Флојда, само што су стварали у различитим меридијанима и на различитим језицима. Не знам како то да опишем до краја, ваљда је ствар осећаја, али мислим да је између Мерил Стрип и Соње Савић разлика огромна (ово се не односи на глумачки таленат него на тај "осећај за свет"). Разумем то ,наравно,само питање је шта је у ствари "осећај за живот",после свега.Јако лепо о том осећају је говорио митр.загребачко-љубљански Порфирије. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Ubi Rile sa objasnjenjem, samo kazem amin. Da, nisam ni mislila da se ona folirala... Sto se glumaca tice men je tu Robin Vilijams... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 5 minutes ago, Јелена011 рече Ubi Rile sa objasnjenjem, samo kazem amin. Da, nisam ni mislila da se ona folirala... Sto se glumaca tice men je tu Robin Vilijams... Мислиш на Соњу Савић? Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Da, reko nisam mislila da se ona folirala. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 8 minutes ago, Јелена011 рече Da, reko nisam mislila da se ona folirala. Знам је само као добру глумицу,ту није фолирала,у животу,не знам,ко зна,свако гледа из своје перспективе Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 51 minutes ago, RYLAH рече По мени, Мерил Стрип је изврсна и талентована глумица, и одличан професионалац, али није то о чему сам ја причао. Одгледам скоро неки филм са Мерил, сјајна је, наравно, могу слободно рећи, најбоља Холивудска глумица, међутим, сутрадан одгледам неки Ирски филм, никакво ремек дело, али солидан филм...разлика је, паа, не могу опсати, једноставно, нема те дубине, нема тог нечег што издваја дар од професионализма. У осталом, мени је довољно да замислим, да ли би једна Соња Савић могла да глуми у "Ловцу на јелене", и како би изгледало да Мерил Стрип дају улогу у "Живот је леп"...Ту тугу ни једна Мерил одглумити не може. Дијана., Милан Ракић, Nina 777 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 31 minutes ago, RYLAH рече Брзо се то провали. Провалиш онога ко глуми лудило, а провалиш и онога ко покушава да глуми да је нормалан да би се уклопио, провалиш онога ко глуми да је јуродив, а провалиш и јуродивога који се труди да то своје сакрије. Тако провалиш и онога ко је стварно талентован и на свет гледа другачије, а провалиш и онога ко се фолира да тако гледа свет. Е сад, зашто људи имају потребу да се фолирају и у нечему што им није дато? Зато што имају урођену потребу да се узвисе на неки начин. То је можда позив ка Богу који је погрешно интерпретиран у светлу вредности које су нам рекламиране у овом свету, и онда неко тај нагон за узвишењем изнад других налази у томе да га гледају као песника, боема, лудака, јуродивог, светитеља, добру и чедну жену... а да није ништа од тога, него само није нашао свој прави таленат, или се није помирио са својим правим талентом и нашао начина да га искористи. Глума као уметност и глума као став,однос према другоме.Соња Савић,по којој је насловљена ова тема је врсна глумица,њена глума је била апологија уметности.Иначе,у животу срећемо фолиранте и међу тим узвишеним и преузвишеним,онима који о себи имају веома високо мишљење,остварили су се у нечему,али су фолиранти.Но,да не кваримо темом о фолирантима лепу причу о уметности,јер права глума није фолирање,права глума је уметност,мада неки кад фолирају мисле да глуме,још би и да глумци буду,да им се то рачуна у уметнички ангажман. RYLAH, Дијана. and Nina 777 је реаговао/ла на ово 3 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Da, Snezo, bas to. Mene oni podsecaju na "srnu u izgubljenom raju"... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 hour ago, Нифада рече Разумем то ,наравно,само питање је шта је у ствари "осећај за живот",после свега. Осећај за свет, не за живот. Осећај за живот би значило да знаш како да живиш, да се сналазиш добро у животу и томе слично, а осећај за свет би био нешто потпуно другачије. Имаш Достојевског (кога наводим јер капирам да је најближи некако форумашкој публици). Човек је био коцкар, алкохоличар, био по затворима, у младости био и пред стрељачким водом јер је био левичар и револуционар, значи у животу се није сналазио углавном уопште. А са друге стране, осећао цео свет, да је "свако свакоме крив" и томе слично. Аурор, Paradoksologija, Nina 777 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 hours ago, RYLAH рече али без великих дела свет не би ишао напред. Ne moze biti tacnije , svet su naprd gurali pojedinici , bez Anakasagore, Arhimeda , Aristotela , Keplera, Njutna ...da pomenem samo naucnike , svet bi i dalje bio u kamenom dobu . Jer ti retki pojedinci su u stanju da jednim potezom gurnu civilizaciju napred , bas kao sto su oni drugi sposobni da je gurnu nazad , ljudi tipa keramicara, vucica i takvih RYLAH, Natasa., Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 4 hours ago, RYLAH рече пред стрељачким водом јер је био левичар и револуционар, После је изјавио "Ако се деси да у Русији буде револуција, биће сто милиона мртвих". Толико се процењује да је било жртава комунизма (Црна књига комунизма)... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Колико испијена, пропала... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=5vr2bYbI6dg Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 6 hours ago, RYLAH рече Рецимо, ја музику ЕКВ или Азре уопште не сматрам мање вредном од музике Пинк Флојда, само што су стварали у различитим меридијанима и на различитим језицима. О томе стално размишљам. Колико је добро што имамо један глобални језик, толико је и лоше, па онда мало људи зна за Влатка Стефановског, а сви знају за Хендрикса. А усудићу се да упоредим и Тому и Боба Дилана на пример. Милан Ракић, Дијана., Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука