Jump to content

Аниме

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Jace Jerimoth рече

Делује му превише романтично...

Јери  јесте. Али није отрцан. Не превише макар. Пар пута сам заиста се бринуо да ли ће се њих двоје раставити -  мене навући на чик флик је јаааааако тешко. Немогуће скоро. Но, јако је добар примјер како се требају развијати ликови у причи - постепено, уз догађаје који откривају њихове до тада непознате особине, као и који их успију промијенити. Холо је на почетку јако безобразна, арогантна и нападна, но касније јој та маска спада и открива колико је заправо уплашена и несигурна - а Лоренс се од повученог трговца претвара у мушкарца због ње. А промјене ни не примјетиш јер се постепено дешавају. Дакле, мимо романсе има других добрих аспеката ( а и по мени је јако добар за млађу публику, тинејџере понајвише, јер Јапанци немају у свом менталитету хришћански конзервативизам према темама које су приказане у серији - похлепа, љубомора, сексуалност, љубав - па када изађе аниме са озбиљнијим писцем приче, онда је то заиста квалитетно ).

Веровао или не, "Избељивача" још не погледах, мрзи ме нешто...

Шоунен је, исто развучен до зла бога... Ја сам га гледао до краја првог серијала, када побиједе Аизена, и негдје до пред крај другог када се Ичиго бори са Улкиором ( тачније, тај други дио сам прочитао у манги ). И таман да се прича заврши, они убаце неки потпуно неповезани дио о неким тотално неповезаним бићима, тек тако из ведра неба. И ту сам стао. А да је забаван - забаван је. Један репер из мог градића је био толики фан цртаћа да је скоро сваку пјесму почињао са посебним потезом највећег лоле у цртаном, Кучики Бјакује:"Сенбон сакура кагејоши":

Првенствено ме занимају mind-bender са што јачом дозом егзистенцијализма.

Нисам јак на том пољу, но одређени мајндфак даје Code Geass, иако је првенствено фокусиран на политику, лична увјерења и да ли циљ оправдава средство ( у суштини, то је Death Note о политици, умјесто о личној моралности ).

Ја сам се највише навукао на вампирске серијале као Hellsing

који је масовно крвопролиће упаковано у вјечно питање "Зашто Алукард воли да убија вампире иако је и сам вампир?". Не баш филозофски, али спектакл за очи.

Други добар је Trinity blood који је просто "ванила":

И наравно:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 14 минута, Ћириличар рече

Али није отрцан.

Хммм... Свиђа ми се како то ради Макото Шинкаи али ми опет припадне блага мучнина и ухвати ме језа кад се сетим неких момената... Као што је последња сцена "Ђевојке што је скакала кроз време". Све-све, али га %$/#/ на крају. И још тако неке...

Хелсинг је баш добра жвака. Много бољи од првобитне серије. Само што нису објаснили неке ствари из манге... ццц

Тринити прекидох код пете епизоде, чини ми се. Много су га "набуџили" брате... Излазе ван граница доброг укуса кад је дизајн ликова у питању. За остало већ нисам сасвим сигуран али ми и прича делује лабаво.

А GITS, наравно, увек. :coolio: Ево неких лепих анализа што ископах својевремено: https://deprofundisweb.wordpress.com/2017/03/14/ghost-in-the-shell-1995/

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Да прибележим једну легендарну и врло дирљиву сцену... :D

Dragon Ball Z - Goku Turns Super Saiyan 3 for the First Time

Подели на овим сајтовима

Је ли боље да отворимо посебну тему за аниме спотовве, постере и сл. или да све трпамо о'ђе?

Подели на овим сајтовима

У међувремену, ево једног мотивационог постерчића... ^_^

74f70056ef2a16a0990d14b145796023fb06ddbc_hq.jpg

Подели на овим сајтовима

On 10/28/2017 at 17:26, Jace Jerimoth рече

Је ли боље да отворимо посебну тему за аниме спотовве, постере и сл. или да све трпамо о'ђе?

Све ође :D

Подели на овим сајтовима

On 10/17/2017 at 20:40, Jace Jerimoth рече

Е, @Ћириличар да те обрадујем, изашла је друга сезона од 26 епизода а у најави је и трећа... XD

Не знам да ли си одгледао ово, сасвим је коректно. Има две сезоне, али прва може да се одгледа као заокружена целина. Уз то је и "сеинен" а има и лепу анимацију, разрађену тему, ликове...

19 епизода одгледао. Одушевљен сам. На нивоу је "Death Note" и "Code Geass".

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...