kordun Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 kad pitam koje su osnove , mislim na to da nema ama bas nikakvog smisla uciti PHP ako ne znas HTML i CSS, jer PHP sluzi da uvede dinamiku ovog prvog, ako to prvo ne znas cemu ces uvoditi dinamiku, pokojnoj cukunbabi zorki... dalje ako se prelazi na web dinamiku nije dovoljan samo PHP, mora se nauciti i osnove mysql jezika koj ise kombinuej sa php zbog rada sa bazom podataka i to nije sve, moras ako oces da ti drugi ne intervenise da savladas i objektno orjentisani PHP, znaci da se naucis citati i pisati u klasama, jer vecina toga je i pisana na taj nacin, ako bi mjenjao i doradjivao neke recimo wordpress pluginove naletices odma na taj problem JOCCCA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 23 minutes ago, kordun рече php nije programski jezik i vrlo je prost za nauciti, ne treba ni mjesec dana realno, ali on nije osnova od koje se polazi, on je samo dodatak web dizajnerima da neke stvari ucine dinaickim sa serverske strane, istina je da se u php mogu praviti cak i desktop aplikacije koje rade bez kompajliranja ali cemu to... javascript je vec daleko teza stvar za ucenje, bar deset puta je kompleksniji jer rad isa svim zivim, jedino sa njim ne mozes da mjenjas napone na nozicama nekog integralnog kola) prvo brate R cvaj D draj rekni koje su tvoje polazne osnove i za sta ti uopste treba php Slabo tipizirani programski jezici viskokog nivoa su i dalje programski jezici. No istina ima razlicitih standarda sta je to programski jezik posto po necijim standarima i HTML ulazi u programske jezike sto definitivno nije slucaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 6 minutes ago, kordun рече kad pitam koje su osnove , mislim na to da nema ama bas nikakvog smisla uciti PHP ako ne znas HTML i CSS, jer PHP sluzi da uvede dinamiku ovog prvog, ako to prvo ne znas cemu ces uvoditi dinamiku, pokojnoj cukunbabi zorki... Ne trebamo mu css uopste html tek da zna par tagova i to je to. Ali najbolje je da nauci da koristi tviterov boostrap radni okvir i bog da ga vidi, uopste nema da misli vise o html css zezancija. Jedino je bitno da nauci javascript/jquery zbog ajaxa. Mislim moze, ima ih koj furaju na to da znaju "sve" da kodiraju ali ce biti produktivniji ako dizajn prepusti dizajnerima. 6 minutes ago, kordun рече dalje ako se prelazi na web dinamiku nije dovoljan samo PHP, mora se nauciti i osnove mysql jezika koj ise kombinuej sa php zbog rada sa bazom podataka i to nije sve, moras ako oces da ti drugi ne intervenise da savladas i objektno orjentisani PHP, znaci da se naucis citati i pisati u klasama, jer vecina toga je i pisana na taj nacin, ako bi mjenjao i doradjivao neke recimo wordpress pluginove naletices odma na taj problem Ovo je sasvim tacno. Php bez mysqla, xmla i sada jsona nema bas mnogo smisla. Takodje pored oop mora uciti pravilno pisati u mvc strukturi i koristiti bar jedan od poznatih radnih okvira, Laravel ili Zend. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Ne trebamo mu css uopste html tek da zna par tagova i to je to. Ali najbolje je da nauci da koristi tviterov boostrap radni okvir i bog da ga vidi, uopste nema da misli vise o html css zezancija. Jedino je bitno da nauci javascript/jquery zbog ajaxa. Mislim moze, ima ih koj furaju na to da znaju "sve" da kodiraju ali ce biti produktivniji ako dizajn prepusti dizajnerima. Ovo je sasvim tacno. Php bez mysqla, xmla i sada jsona nema bas mnogo smisla. Takodje pored oop mora uciti pravilno pisati u mvc strukturi i koristiti bar jedan od poznatih radnih okvira, Laravel ili Zend. sve zavisi sta njemu treba, rekao je da hoce sam sebi da zavrsavao posao bez da ovisi o drugima koji sad imaju vremena, sad nemaju. nista ga kosta da nauci css, to je bar prosto, a i potrebno mu je jer imas dinamike i sa css-om takodjer, ja je cesto koristim, zapravo u zadnej vreme, jedno pola godine nisam ni jednu liniju napiso jer mi se vise gadi sve. inace ti framework paketi poput boostrap-a su glomazni i ja to ne koristim jer mi ne treba prvo ni njihov dizajn nit 80% onih funkcionalnosti koji nude, radije sam za svoje pisem od nule, nego da mi na ledjima sajta lezi mrtva krava, slicno i sa laravel, ali dobro svako ima svoju taktiku. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Април 20, 2017 Пријави Подели Написано Април 20, 2017 Извините братијо програмери, али мислим да је ово тема о почетницима. Ја нисам програмер, далеко сам од тога, мало сам MSCA, али људима који долазе овде, заиста ништа није јасно. Вама је наравно све то нормално, али људи немају појма шта је шта. Треба лепо да им објасните шта је frond and back end програмирање, па и ту има разлика. Онда, које су њихове "дужности", у ствари шта који програмер "прави" шта. Хоћу да кажем да многи људи немају појма шта је шта, шта се са којим програмским језиком може направити, који су алати... Неко је за дизајн, неко је за "суво" програмирање, неко је за нешто треће. Kод вас програмера се све подразумева, пошто сте у материји. Ne podrazumeva se sve vec ovde trziste takvo da te tera da sve znas ili tezis da znas. Na zapadu se vise specijalizira za neki deo. Kod nas i poslodavci traze mnogo toga za razliku od onih na zapadu. Kod nas je generalno graficki deo zapostavljen. I ja sam od onih koji se ne slazu da php treba da se deli i uci odvojeno od mySQLa i mislim da za ovo treba poznavati html i css. Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука