Сања84 Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Мене занима нешто више о томе како црква гледа на психијатријске болести и психијатријске болеснике? Да ли се то у цркви исто сматра болешћу или некаквим грехом, опседнушћу демоном? И још нешто да ли психијатријски болесници одговарају за грехе које су починили у тој болести, с обзиром да их нпр. овоземаљски суд ослобађа као неурачунљиве? Унапред хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Занимљива тема, понешто већ знам, али лијепо би било чути мишљење свештеника о овоме. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Верујем да је то ствар сваког човека понаособ, тј нема генерализације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 3, 2010 Пријави Подели Написано Април 3, 2010 Мене занима нешто више о томе како црква гледа на психијатријске болести и психијатријске болеснике? Да ли се то у цркви исто сматра болешћу или некаквим грехом, опседнушћу демоном? И још нешто да ли психијатријски болесници одговарају за грехе које су починили у тој болести, с обзиром да их нпр. овоземаљски суд ослобађа као неурачунљиве? Унапред хвала. Црква на те болести гледа као и на сваку другу болест. Такве болеснике прихвата као и све остале људе. Опседнутоср демонима је нешто друго и то се не може тек тако дијагностиковати. Психијатријски болесници не могу бити одговорни за оно што су учинили без здраве свести и памети. Отуда је одговорност на здравима да о њима и њиховим поступцима воде рачуна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука