Jump to content

Православни поглед на психичке болести?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мене занима нешто више о томе како црква гледа на психијатријске болести и психијатријске болеснике? Да ли се то у цркви исто сматра болешћу или некаквим грехом, опседнушћу демоном? И још нешто да ли психијатријски болесници одговарају за грехе које су починили у тој болести, с обзиром да их нпр. овоземаљски суд ослобађа као неурачунљиве?

Унапред хвала.

Подели на овим сајтовима

Занимљива тема, понешто већ знам, али лијепо би било чути мишљење свештеника о овоме.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мене занима нешто више о томе како црква гледа на психијатријске болести и психијатријске болеснике? Да ли се то у цркви исто сматра болешћу или некаквим грехом, опседнушћу демоном? И још нешто да ли психијатријски болесници одговарају за грехе које су починили у тој болести, с обзиром да их нпр. овоземаљски суд ослобађа као неурачунљиве?

Унапред хвала.

Црква на те болести гледа као и на сваку другу болест. Такве болеснике прихвата као и све остале људе. Опседнутоср демонима је нешто друго и то се не може тек тако дијагностиковати.

Психијатријски болесници не могу бити одговорни за оно што су учинили без здраве свести и памети. Отуда је одговорност на здравима да о њима и њиховим поступцима воде рачуна.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...