Jump to content

Нова пројава Божије благодати... чудо у Леск&

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 43
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Јаооооооооооооо...Гуда прогутала колац...

4chsmu1 4chsmu1 bleh leteti

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мало ми је необично да чујем овако нешто, с обзиром да се овде где сам ја подразумева да се служе две литургије , тамо где има два или више свештеника на парохији, једна у поноћ ( или мало касније ) а друга ујутро у 9 ( или тако негде) и та пракса није од јуче , и нема везе са што би рекли некои новачењима, већ просто није ништа ново.

Има код наске и попова босанаца који су као избеглице дошли и они такође служе ране јутарње литургије и то баш онако како су то чинили и у свом крају одакле су дошли, то су литургије које почињу негде око 4 или 5 ујутро, затим ту су наши бачки попови који имају поноћке исто тако али одмах после поноћи после јутарње службе.

У намастирима се такође тако служи.

Неки говоре да то није лепо јер се онда они који посте не труде ништа , јербо одма после литургије могу да мрсе, док они други који чекају јутарњу литугију морају да чекају до ујутро.

Глупост оваквих примедби се састоји пре свега у томе што они који ујутро иду на литургију просто ће да преспавају целу ноћ а ја који за пар сати идем на јутарњу службу да певам и затим литургију не могу ништа да окусим сво ово време ноћи али сам при том будан као што имате прилику да видите.

Затим , онима којима опет није јасно шта је по среди и да ли је то некаква папска завера , могу слободно да прочитају типик и видеће да и у њему пише да се службе служе сад ноћом дакле, наравно није погрешно ни ако се служе ујутро.

Затим што се тиче количине верника који ће доћи на једну или на другу службу и то је такође безвезе примедба , јер ево код мене у парокији се служе и поноћна и јутарња молитва, број верника је нешто мало већи на јутарњој него на поноћној литургији , али број причасника је подједнак , а понекад и истоветан.

Има ли још нејасноћа?

Подели на овим сајтовима

Коме сметају Литургије уопште? Какве везе има у колико су сати? Важно је да се одржавају и да вјерници могу да дођу. Код нас је нпр.поноћка била синоћ, а на Васкрс је у 5 сату ујутро.Не видим шта има ту било коме да смета?!

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Јаооооооооооооо...Гуда прогутала колац...

vaistinu grouphug amin-nas klapklap

Живе речи, што ће рећи: Мртви прасићи утехе!  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

А што се тиче служења две Литургије у једном дану, оне не смеју бити на истој Трпези. Зато, код мене на Врачару, у поноћ је у великом Храму а ујутро у девет у малом.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

vaistinu

Мљац,мљац  grouphug

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

А што се тиче служења две Литургије у једном дану, оне не смеју бити на истој Трпези. Зато, код мене на Врачару, у поноћ је у великом Храму а ујутро у девет у малом.

postoji li teološki razlog- ili kakav drugi -za to....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Нисам се нешто удубљивао у то питање, али је тако.

Подели на овим сајтовима

Нисам се нешто удубљивао у то питање, али је тако.

Може да се служи у истом храму, само се постави поред часне трпезе мала трпеза импровизована- то може бити неки столић и ето.

Битно је да се има други антимис, на истом антимису се не може служити дваред.

Руси имају такве храмове у којима има две или више часне трпезе , па чак и олтара , тако да они у том једном храму могу да служе и више литургија дневно, а то и чине.

Један поп, један антимис , једна евхаристија, ето .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...