Jump to content

(VIDEO) Da li čestitati kršćanu PRAZNIK, ako on čestita moj ? | Dr.Safet Kuduzović

Оцени ову тему

Препоручена порука

7 minutes ago, Zayron рече

njima koji si svoju vjeru shvaćaju ozbiljno

Шта, а као сви други не схваћају своју вјеру озбиљно!? Ма дај молим те.

9 minutes ago, Zayron рече

Isto da pitaš, ti hrišćani što nisu htjeli čestitat bahanalije (orgije u čas boga Bacchusa/Dionizija) i učestvovat u njima su baš čudni bili, zar nisu?

Ето ја ћу прва честитати баханалије свима који желе да учествују у истима. Али то не значи да ћу се поистовијетити са њима или и сама учестовати у томе, или клањати се богу Дионизију или тим честитањем одбацити своју вјеру. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 57
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

10 minutes ago, Биљана рече

Ето ја ћу прва честитати баханалије свима који желе да учествују у истима. Али то не значи да ћу се поистовијетити са њима или и сама учестовати у томе, или клањати се богу Дионизију или тим честитањем одбацити своју вјеру. 

U islamu se takav stav smatra licemjerstvom, radit jedno a mislit drugo. Već sam objasnio da je islam jedinstvo pravog vjerovanja i pravog ponašanja, činjenja, delanja, jedinstvo orthopraxie i orthodoxie. Odnosi se to na sve sfere života i na najmanje, nama zanemarljive, bagatelne detalje. U islamu ne postoji ništa nevažno, sve je jednako važno, i kojom rukom ćeš se prat a kojom pozdravljat pa do toga hoćeš li kome čestitati i šta uopšte, šta je dozvoljeno a šta više nije. No, nas je Isus upravo toga oslobodio i zato mnogi hrišćani takav stav više ne razumiju i ne mogu shvatit. Muslimani su se vratili u ono ropstvo jevrejske adoracije Zakona i farizejstva s njim spojenog (zakon je radi čovjeka ili čovjek radi zakona) iz kojeg nas je Isus izbavio. Oni su korak nazad u tome.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Zayron рече

zato mnogi hrišćani takav stav ne razumiju.

Тачно и никад нећу ни разумјети. За мене је битно колико је човјек добар, а шта је и ко је и какав је, то ме не интересује.

Моја пријатељица муслиманка је добра жена и увијек ће ми честитати празник (као и ја њој) и хвала јој. 

Тачка. :)

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Биљана рече

Тачно и никад нећу ни разумјети. За мене је битно колико је човјек добар, а шта је и ко је и какав је, то ме не интересује.

Моја пријатељица муслиманка је добра жена и увијек ће ми честитати празник (као и ја њој) и хвала јој. 

Тачка. :)

И треба!

И завршена прича!

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Биљана рече

Ukoliko i ti i oni to smatrate nekom zabavnom recesijom razonode radi, možeš slobodno, i ja bih u tom slučaju takodjer. Ali ukoliko je to mišljeno ozbiljno (Bakhus, Dinoizius je "bog") onda to bude problem. Već sam vam objasnio da mi hrišćani (svejedno koji, katolici, pravoslavni, protestanti) iz sveslovenskog pokreta nikad nismo ni oficijalno ni neoficijalno čestitali nijedan neopaganski praznik nikome a niti kad budemo. Glavno zato što to oni uzimaju ozbiljno, zaista vjeruju u to da su to "bogovi" i drugi razlog je što su silno antihrišćanski nastrojeni. Ali praznik "letajućeg špagetovog čudovišta" i slične cvokarne bih čestitati mogao bilo kome jer znam da je to recesivistička zaležitost. No, u praksi ja nikom nikakve paganske praznike ne čestitam niti ikad budem jer hrišćanstvo je s tim nespojivo a ja ga uzimam ozbiljno a od recisivističkih akcija bih si dozvolio učestvovat u takvim kao što su te folklorne na južnoj Moravi "poklade i pogreb base tj. kontrabasa na poklade" i sličnim.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Suncokret54 рече

...џаба Ракићу, Заки реагује само на мач, тачке и узвици за њега нису препрека, као ни за мене... бујрум...:D

Па не знам...

Ја сам одрастао и школовао се у мултиетничкој средини.

И нормално је да ми једнои другима честитамо благдане...

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Милан Ракић рече

...ја живела 20 година и мени је то сасвим нормално да им честитам празник, такође и они су нама. Моја мама је сваког Васкрса фарбала по 60 јаја само за породице муслиманске које су нам били најближе у комшилуку то је њима причиљавало такву радост као да смо им поклонили не знам шта а не једно црвено јаје..А о татлијама и баклавама да не говорим, једва смо чекали да нас послуже. :) Ма било је то дивно време. Додуше и дан данас сам са појединима у контакту и честитамо празнике, а то не значи да смо се одрекли ономе што јесмо.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Милан Ракић рече

Па не знам...

И нормално је да ми једнои другима честитамо благдане...

Pa to nije nikakav problem, s ljudima možeš biti prijatelj i bez "čestitanja blagdana". možeš provjeriti odmah da mi je on prijatelj, no, nikad si nismo čestitali uzajamno ništa vjerskog, ni on meni Božić ni ja njemu Svaroga.

Proslava Svaroga

Подели на овим сајтовима

49 minutes ago, Suncokret54 рече

... па ако, када у твом потпису видим "римокатолик", и сетим се којечега, кренем да те избегавам, коме то треба...:)

Ja samo opisujem koliko je taj tada praktikovani islam bio daleko od poimanja islama "standardnog", te djevojke su živjele kao i sve druge, za naš pojam normalno ali s aspekta islama i to ne baš nekog mnogo radikalnog - nemoralno.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Suncokret54 рече

... може и тако, али разуми да су неки људи у приснијим односима...:)

A ti bi i bratu ili sestri čestitao Svaroga samo zato što su ti brat i sestra, o komšijama onda da ni ne spominjem? Ja lično nikad ne bih. Radije bih pričekao da brata ili sestru takve cvokarne puste. I taj brat i sestra se obrate ponovo natrag na hrišćanstvo a ja im čestitao Svaroga, kakva besmislica. Osim što je besmislica, nekarakterno, nedosljedno i ukazuje na slaboduhost takodjer je to anatema, kanonima zabranjeno, exkomunikacija automatska.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Милан Ракић рече

Аман све и да ниси (нисмо). Људски је честитати празнике. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Suncokret54 рече

... разумем, разуми и ти мене, када уљудно поздравиш некога човека, то много више има везе са твојим квалитетима, него са његовим... :)

Da ali ni pozdrav takav se ne smije a kamo li čestitanje. Heil Hitler, Heil Svarog, nazdar Perun, živio Radegast, sve je to isto. S takvim pozdravom nikog pozdravio ne bih pa nek to neko smatra uljudnim ili neuljudnim. I takvi pozdravi su zabranjeni crkv. kanonima jer uključuju davanje "tribute", časti, odavanje slave tomu imenovanom. A mi hrišćani davat slavu imamo i smijemo kome samo jedino?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Suncokret54 рече

... па нормално, постоји универзални поздрав "Срећан ти празник!", мислим да о томе говоримо... :)

Ti bi nekom čestitao praznik rodjenja Adolfa Hitlera ili sličan? Ili dan zauzimanja Jugoslavije nacistima? Ako znaš kakav je to praznik i koga se njime oslavuje ili šta onda tu ne pomaže ni ta zamjena za "praznik". Trik "no go".

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Zayron рече

Ti bi nekom čestitao praznik rodjenja Adolfa Hitlera ili sličan?

images?q=tbn:ANd9GcRhzQPevJnKZ5yVK9zsPA5

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Биљана рече

images?q=tbn:ANd9GcRhzQPevJnKZ5yVK9zsPA5

Draga moja Biljana, ti izgleda živiš u zabludi, iluziji i to strašnoj. Znaš li da je i dan danas na svijetu više ljudi koji su slavili Dolfikov rodjendan nego srpski Badnjak, kad bi ih sabrao statistički svuda po cijelom svijetu. Realnost je nešto drugo, živiš u oblacima, spusti se na zemlju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...