Биљана Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Draga moja Biljana, ti izgleda živiš u zabludi i to strašnoj. Може бити да, а ти си се, батац, упетљао као пиле у кучине са овом темом. Немој више, молим те Rašo је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 12 minutes ago, Suncokret54 рече ... то нису верски "празници"... некоме је празник када му умре комшија, побркали смо... Nismo pobrkali, govorimo o tom što smatramo da je nekom važno da mu se čestita, svejedno da li su to vjerski ili nisu. Dakle Dolfikov rodjendan bi bez problema mogli čestitati jer nije vjerski praznik? Čim dalje to bolje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Ma, ko hoce nek cestita, ko nece - ne mora. Zasto bih insistirala na tome ? Imam prijateljicu, muslimanku, koja me je posluzivala posnom hranom kad je bio post (nije joj bilo tesko da spremi samo zbog mene), a nikad mi nije cestitala ni jedan praznik . Mada, moram priznati, da sam se pitala zasto, iako ja njoj jesam. Upoznale smo se kada su moj sin i njen muz bili u bolnici u Bg. Ona me je tad, videvsi da nemam gde da budem dok mi je dete u bolnici, posto su me ispalili neki ljudi koji su mi obecali prenociste, pozvala u svoj dom, gostila nedelju dana ( bio je isti ovaj post ), i brinula o nama kao da mi je majka rodjena. U mojim ocima, srcu i dusi, ona je veca od mnooogih, pa i najrodjenijih kojih nigde nije bilo kad mi je bilo najteze. P.S. Razumem ovo o cemu Zajron govori. Njoj vera nalaze da ne treba da cestita, i O.K. Ja znam da mi je ona prijatelj, da me voli. S druge strane, ja se necu posluziti mrsnim ako se zadesim kod nje kad je post, iako je mnogo volim i zahvalna sam joj do neba. Nema ljutnje, nema tu niceg licnog. I da, molim se Bogu za nju (naravno, ne dajem njeno ime za proskomidiju), i zahvalna sam Mu sto mi ju je poslao kad da mi pomogne u nevolji. ( mozda mi je slao i neke druge, ali su se oni, ocito, oglusili). Биљана је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 34 minutes ago, Suncokret54 рече ... ето, честитао бих ти Ускрс, али не бих био са тобом на миси... Hrišćani se medjusobno ne smatraju inovjernima onako kako to važi za sve ostale koji hrišćanima nisu. Vama nije zabranjeno čestitati katoličke praznike, ni meni vama pravoslavne a takodjer mi nije od 2VK zabranjeno prisustvovati pravoslavnim liturgijama ili protestantskim bogoslužbama i tamo se s vama molit. Jedino što je zabranjeno kod nas je zajedno se pričešćivati. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 13 minutes ago, Suncokret54 рече ... Србине, аман, тражи неку, и под хитно се заљуби... само ми немој одговорити "Па нисам Србин"... No, u široj porodici imam i Srba i Crnogoraca ali ni Srbin ni Crnogorac nijesam, prije takav češkomoravsko-zagorskobosanki gulaš malo začinjen i madjarskom ljutom papričicom. Tipično austrougarski mix 19/20 vijeka. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 10 minutes ago, Лидија Миленковић рече Njoj vera nalaze da ne treba da cestita, i O.K. Која вера? Ало људи! О чему ми причамо!? Хвала Господу, српска војска се вратила својим "коренима" Причамо и апстрахујемо унедоглед... Да ли хоћеш да кажеш, или ако могу да приметим из твог коментара, да мајор Слађан Влајић, главни војни свештеник Војске Србије, "треба" да "бежи" од мајора Мустафе Јусуфспахића, главног војног имама, а на дан када је био Бајрам? Или потоњи да се "крије" по београдским лагумима, е да би "избегао" Слађана за нпр. Васкрс? Ја вас заиста не капирам Rašo, Биљана and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече Да ли хоћеш да кажеш, или ако могу да приметим из твог коментара, да мајор Слађан Влајић, главни војни свештеник Војске Србије, "треба" да "бежи" од мајора Мустафе Јусуфспахића, главног војног имама, а на дан када је био Бајрам? Milane, ocito nisi pazljivo procitao moj tekst, ili ga nisi razumeo, jer da jesi morao bi da izvuces zakljucak, upravo suprotan, od ovoga sto si naveo. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 8 minutes ago, Лидија Миленковић рече Milane, ocito nisi pazljivo procitao moj tekst, ili ga nisi razumeo, jer da jesi morao bi da izvuces zakljucak, upravo suprotan, od ovoga sto si naveo. У реду. Испричавам се! Лидија Миленковић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече У реду. Испричавам се! Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Problem je u tome što neko svoju vjeru misli i shvata ozbilno, na primjer takvi, pogledajte šta tamo pored slike desno piše: Slika slovenskih "bogova" Moja mama je na primjer tipični produkt komunističkog SFRJ školsko-obrazovnog sistema i sama je radila u njemu kao prosvjetni radnik cijeli život a ovakve stvari uopšte ne shvata, ne kapira ni naopako, misli da se tamo ti mladenci samo dobro zafrkavaju i zezaju, da valjda to i ne mogu mislit ozbiljno. No, na žalost mnogi to ozbiljno baš i misle, istina ne svi ali ima ih dosta koji to uzimaju ozbiljno. Imaju ispredenu ponovo čitavu tu mitologiju i dalje suvislosti i u nikojem slučaju se to više ne može označit za puku recesiju i zafrkanciju. Mi s hrišćanskih slovenskih grupa, na takvoj jednoj sam i admin, im tolerišemo te njihove sličice kad se pojave kod nas, ne brišemo ih (zato smo grupu i zatvorili jer da je otvorena bila bi tamo invazija) ali smo u odnosu na njih distancirani i kako sam rekao ne čestitamo im njihove praznike. Ko hoće može se uključit, svi ste dobrodošli: Słowianie Слов'яни Slaveni Slovania Slovani Славяне Словени Slavic Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 27 minutes ago, Zayron рече Problem je u tome što neko svoju vjeru misli i shvata ozbilno, na primjer takvi, pogledajte šta tamo pored slike desno piše: Slika slovenskih "bogova" Moja mama je na primjer tipični produkt komunističkog SFRJ školsko-obrazovnog sistema i sama je radila u njemu kao prosvjetni radnik cijeli život a ovakve stvari uopšte ne shvata, ne kapira ni naopako, misli da se tamo ti mladenci samo dobro zafrkavaju i zezaju, da valjda to i ne mogu mislit ozbiljno. No, na žalost mnogi to ozbiljno baš i misle, istina ne svi ali ima ih dosta koji to uzimaju ozbiljno. Imaju ispredenu ponovo čitavu tu mitologiju i dalje suvislosti i u nikojem slučaju se to više ne može označit za puku recesiju i zafrkanciju. Mi s hrišćanskih slovenskih grupa, na takvoj jednoj sam i admin, im tolerišemo te njihove sličice kad se pojave kod nas, ne brišemo ih (zato smo grupu i zatvorili jer da je otvorena bila bi tamo invazija) ali smo u odnosu na njih distancirani i kako sam rekao ne čestitamo im njihove praznike. Ko hoće može se uključit, svi ste dobrodošli: Słowianie Слов'яни Slaveni Slovania Slovani Славяне Словени Slavic Па ето Заки Прихвати да постојимо ми неки, и ви неки! Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 46 minutes ago, Милан Ракић рече Па ето Заки Прихвати да постојимо ми неки, и ви неки! A sutra dovedete slovenskog neopaganskog šamana, vrača, žreca u Oružane Snage Republike Srbije, date mu čin majora i on vas pozove na Perunov slavski kolač i žrtvovanje Perunu, dakle taj originalni "Perunov lkolač" a ne na vašu "jeretičku" s njihovog rodnovjernog pogleda hristijaniziranu trapnu napodobeninu i folklornu "demo" verziju. Šta bi i ti i svi vi pravoslavci i katolici i muslimani vojni kapelani tamo? Išli tamo čestitat, slavit i "obilježavat" njihov praznik samo zato što je i on "major" i na platnom spisku Armije RS? Perunov "slavski kolač" - originale :) Obučete ove gospone žrece u uniformu, date im čin i platu i to je to a oni vam budu bajat na paleoslovenskom: Slovenski žreci Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Već vas sve vidim kako u uniformama mlatite onim štapovima u čast boginje Mokoš i muftija i velečasni i preosvećeni gospodin i stojite u redu da im čestitate. Malo morgen! To bude na svetoga Dinda (nikad). A i oni su priznata vjera ili sekta i još čisto slovenska, patriotska. Kad možemo tu imat vjere jevrejske arapske i azijske tim prije tu našu slovensku. Jel demokratija il nije. Po Ustavu Republike Srbije su sve vjere ravnopravne. Zelená - Banáni: Rituál ke slovanské bohyni Mokoš - mladenci slave slovensku boginju Mokoš Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 A na uniforme im našijete ambleme s ovim duplim, dvojitim krstom s kolovratom da ih je lakše poznat. Ili radije samo te Svarogove kolovrate bez tog dvojitog krsta da to ne brkaju s pravoslavnim i grkokatoličkim vojnim kapelanima. Znači oznake i amblemi su riješeni, to imamo za sobom, sad još samo podijelit činove i plate: Svätoháj Rodnej Viery - slike Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Ja mom drugaru muslimanu cestitam sve od reda a i on meni ( mada je on sufista ) , kinezima cestitam novu godinu( kinesku) i jos odem u tazbinu na proslavu pa se nakrkam rakova i neke ribe koju tasta posebno za mene sprema jer zna da volim , pa ne postadoh ni kinez ni taoista . I oni meni svi od reda cestitaju Bozic ( istina katolicki ) ali se sete ...da vidis cuda idem svake godine u jedan budisticki manastir na njihove zadusnice pa im pomazem da raspreme i nosim teske stvari , zenski je manastir i nije lepo da pustim zene da nose klupe i stolove i ne postadoh budista . Prosto , pristojnost i uvazvanje drugih kao i pomoc kad je nekome potrebna ,posebno kad za istu zamoli nisu stvari religjske prirode nego lepog vaspitanja Милан Ракић, GeniusAtWork, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука