Иван ♪♫ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Bone, tissue, and feathers show the almost 100-million-year-old wings are remarkably similar to those on modern birds. http://news.nationalgeographic.com/content/dam/news/2016/06/28/burma-amber-fossils/01burmaamberwing.adapt.590.1.jpg http://news.nationalgeographic.com/2016/06/dinosaur-bird-feather-burma-amber-myanmar-flying-paleontology-enantiornithes/?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_content=link_fb20160628news-hotweatherpics3&utm_campaign=Content&sf29857038=1 Dijasporka, Kaludjerovic Sreten, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2019 Нисам знала где да убацим овај текст, па сам ставила на ову тему. Могу админи и да преместе. Мени је баш занимљив, посебно овај део са изјавама. "Реч проценат долази од латинског pro centum – „од сто“, „на сто“ и означава стоти део неког броја. Први пут се појављује у Старом Риму као финансијско-правни термин који показује колико је био дужан да плати дужник повериоцу за право коришћења његовог новца у датом периоду времена. Данас се тај појам користи не само у банкарству. Свуда где се примењује статистика – у економији, физици, хемији, биологији или друштвеним наукама, појављују се проценти, тако да можемо рећи да живимо у доба процентоманије. Према Марку Твену, постоје три врсте лажи: обична лаж, гнусна лаж и статистика. Такву своју репутацију статистика је стекла највише захваљујући природи процента која пружа огромне могућности манипулисања. Ту чињеницу обилато користе трговци, намерно компликујући текст декларација на разним производима и политичари који оправдавају своје штетне одлуке „креативним“ тумачењем процената. За све то нису криви проценти него чињеница да их већина људи слабо познаје и погрешно примењује. Зато не чуди што често чујемо „компетентне“ изјаве следећег типа: 130% људи не разуме проценте Одавно је познато да 20% људи обавља 80% посла. Недавно је једна анкета показала да 80% људи мисли да спадају у тих 20%. Према последњим анкетама, 33% испитаних рекло је да у њима не учествује. У подацима Министарства образовања САД за 2006. годину наводе се следећи подаци о проценту неписмених: Број становника: 291 милион. Проценат неписмених: жене – 2%, мушкарци – 3%, укупно – 5%. " Извор: Математички лист, 2012/13. " Natasa. је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 8, 2021 Пријави Подели Написано Април 8, 2021 First results from Fermilab’s Muon g-2 experiment strengthen evidence of new physics | News NEWS.FNAL.GOV The first results from the Muon g-2 experiment hosted at Fermi National Accelerator Laboratory show fundamental particles... Svi pricaju o najnovijim muonskim abrovima! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука