Dijasporka Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Prenosim vam sta sam objavila na svojoj FB stranici: Dragi moji, samo da vas obavestim sta nam se desilo u subotu i da vas zamolim da poslusate moj prijateljski savet. Ovde u nasem gradu se u subotu uvece odrzavala tzv. "Bela noc", nesto slicno nasoj noci muzeja, samo sto su osim muzeja otvorene i radnje, standovi su svuda po gradu, odrzavaju se koncerti itd... Izmedju ostalog, na jednom mestu su postavljeni i tobogani na naduvavanje, oni visoki po 3-4 metra. Izgleda da niko nije nadgledao te tobogane, jer se u jednom trenutku na jednom od njih naslo previse dece i, da li zbog toga, da li zato sto je u trenutku nestalo struje, tobogan je poceo da se izduvava i prevrnuo se! Na njemu je bilo 15-20 dece, koja su popadala jedna preko drugih kad se prevrnuo i ostala zarobljena pod onom masom plastike jer je tobogan nastavio da se izduvava, i prekrio je izlaz. Nastala je sveopsta panika, vriska, arlaukanje, sto dece, sto roditelja, svi smo pokusavali da prevrnemo ponovo tobogan i da oslobodimo decu. Hvala dragom Bogu, sve smo ih izvukli zive i zdrave, sa manjim ogrebotinama (moja Anita je pala bradom na zemlju, sreca pa niko nije pao preko nje i sto je nisu izgazili), a posle je tek pocela histerija, kad smo shvatili kakva nam je tragedija pretila. Plakala su deca, plakale mame (tate su uglavnom tesili sve redom). Sad krecemo u borbu protiv vlasnika tobogana, prvo sto nisu obezbedili tobogane, a drugo zato sto su se uzasno postavili posle svega, govoreci da su krivi roditelji sto nisu pazili na decu. Ono sto hocu da vam kazem je-pazite se tobogana i zamaka na naduvavanje! Ovo sto sam napisala se desilo u Svajcarskoj, a ako se desilo ovde, moze da se desi bilo gde! Ljubim vas, cuvajte se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 Dobro da se sve završilo kako treba, i da niko nije povrijeđen. Dešavaju se nevolje, pa eto i ta. Što se tiče vriske majki i djece, malo za to treba, ali dobro da su tate bile tu, pa su smirile situaciju, a tog mučenika (vlasnika tobogana) već žalim što mu se to desilo tu gdje se desilo. Da je kod nas, organizovali bismo se i složili bi mu tobogan uz pjesmu jer niko nije povrijeđen, a tu, crni kukavac, završiće sa tužbom za nemar, a onda će sve mame naplatiti odštetu za duševnu patnju i sve ogrebotine svoje djece. Ha...zla sudbina, ali tako je kako je. Da, tobogane na naduvavanje treba izbjegavati. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Мај 31, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 1 minute ago, Ayla рече Dobro da se sve završilo kako treba, i da niko nije povrijeđen. Dešavaju se nevolje, pa eto i ta. Što se tiče vriske majki i djece, malo za to treba, ali dobro da su tate bile tu, pa su smirile situaciju, a tog mučenika (vlasnika tobogana) već žalim što mu se to desilo tu gdje se desilo. Da je kod nas, organizovali bismo se i složili bi mu tobogan uz pjesmu jer niko nije povrijeđen, a tu, crni kukavac, završiće sa tužbom za nemar, a onda će sve mame naplatiti odštetu za duševnu patnju i sve ogrebotine svoje djece. Ha...zla sudbina, ali tako je kako je. Da, tobogane na naduvavanje treba izbjegavati. Da je kod nas, on i zena mu ne bi izbegli batine. Ono tamo je bilo kao prizori s ratista, mog muza su izudarali dok su pokusavali da izvuku decu. Nema ovde mnogo interesovanja da se istrazi sta se desilo...ja sam otisla u policiju da ih poguram, a prvo sto su me pitali je da li zelim da trazim odstetu...boli me uvo za odstetu, svi smo zivi i zdravi, hvala Bogu, ali ne sme mu se dopustiti da se tako fuserajski ponasa kad radi s decom. A narocito posle svega ako ima obraza da svaljuje krivicu na roditelje...pa to je vrhunac bezobrazluka i potpuno odsustvo savesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 Vidi, sada kad je gotovo, nema nerviranja. Ne vodit djecu na tobogan, i kraj priče. Djecu za ručicu, i šetnja parkom. To je najsigurnije...možda. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 31, 2016 Пријави Подели Написано Мај 31, 2016 5 hours ago, Dijasporka рече Da je kod nas, Pre par godina se u Beogradu, na Sajmu, isto srusio tobogan, bilo je previse dece...bilo je i povredjene dece, koliko se secam, uglavnom prelomi. Strasno Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука