kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 12 minutes ago, Deja Vu рече Nista konkretno nisi naveo, neki primer slucaj koji pokazuje da su tacni ti tvoji opsti apstraktni iskazi. To sad izjednacujes naciju i etnicki identitet. Bilo kako bilo narod, nacija, etnicitet su prilicno labavi i promenljivi kroz vreme. Eto recimo taj tvoj cetnik na slici nije cistikrvni pripadnik Srbina, jer Srbi su bas kao i ostali Sloveni ridji ili plavokosi (pogledaj Ruse), a ne crni ko taj tvoj koji je crn jer je potomak starosedeoca poput Dracana, Ilira, Tracana koji su primili nas jezik i kulturu jer Srbi kad su dosli na Balkan postali su elita koja je nametnula obicaje, jezik, kulturu vecinskim starosedeocima. To se kroz istoriju mesalo pa smo dobili danasnje Srbe koji etnicki nisu isti kao ti stari Srbi, sto jasno pokazuje da se etnosi i narodi mesaju, nastaju i nestaju bas kao i sve ostalo u ovom prolaznom svetu. Samim tim nema istinske nacije pa ti to prozivanje globalizma koji obesmisljavanja naciju nema smisla. I sto se ti brines za krizu identiteta kada jasno postoji samo jedan pravi vecni identite - Hristov. Bolji Srbi da izgube nacionalni identitet nego da izgube hriscanski. Jer mozemo se zvati i Siptarima ako budemo hriscani i to je bolje nego da se zovemo Srbima a ne budemo hriscani. pa primjera imas bezbroj, bruka da ih moram navoditi, trebalo bi mi dve godine rada za to, ti ako ne vidis ucjene srbiji sa zapada sta da ti ja radim, ako ne vidis da nam davaju financijske injekcije sta ja da ti radim, a onaj ko to dava taj se vala i slusa, zar ne... nek ti navodi neko drugi konkretne pojedinacne primjere , ja nemam zivaca za to. narod ne podrazumjeva 100 posto cisto biolosko porijeklo, ali svakako podrazumjeva iznad 50 %, znaci ako si ti polu somalijac polu srbin, ako se ozenis za srpkinju tvoje dijete ce biti bioloski srpskog porijekla (75%) a njegovo dijete pogotovo, naravno da ne postoji narod cistog bioloskog porijekla, bio bi degenerican, eno ti pogledaj muslimane u bosni kakvih bioloskih problema imaju jer su kao mali kolektiv 5 vjekova se mnozili medjusobno, zato kod njih imas svakakvih degenerika, sto ces tesko kod srba da vidis , osim u malom broju. pop djujic je srbin dinarske rase bas kao i ja, inace slaveni nisu bioloska nego lingvisticka odrednica i to sa bojom kose okaci macku o rep, po biologiji srbi imaju podjednako slavenskih i germanskih gena, plus vecinska genetika je samo srbima svojstvena, mimo slavena i mimo germana, tako je pokazala genetika. ja se ne brinem za krizu identiteta, moj identitet nije u krizi, kao ni identitet srpskog naroda, mi imamo stevana nemanju, imamo svetog savu, imamo karadjordja, imamo koga oces, raznih dzedaja kod nas imas, nisam ja kriv amerikancima, svabama, britancima sto nisu nacija pa sad oce da obesmisle pojam nacije, oni su samo savez sitnijih nacija, a ne nacija sama po sebi, ja tu njihovu definiciju za naciju novijeg datuma ne uvazavam jer je glupost. svaki narod ima svog andjela kod boga, imas to u nebeskoj jerarhiji, narodi imaju svoju svrhu. onaj kome bi postojanje naroda smetalo, bio bi protiv Boga. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 9 minutes ago, Deja Vu рече Goticka pogotovo ranogoticka arhitektura je naprotiv u Evropu dosla bas preko Arapa. To sigurno, kad bi Goti i Vandali koji su nastanjivali sjevernu Afriku i Malu Aziju bili Arapi a ne Germani. https://cs.wikipedia.org/wiki/Vandalov%C3%A9 https://cs.wikipedia.org/wiki/Ostrog%C3%B3ti https://cs.wikipedia.org/wiki/Vizig%C3%B3tsk%C3%A1_%C5%99%C3%AD%C5%A1e http://www.dejepis.com/ucebnice/barbarske-rise/ kordun је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 ma varas se zajrone, gotika stize iz sirije, ne iz germanije, to je dezinformacija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 17 minutes ago, Deja Vu рече Goticka pogotovo ranogoticka arhitektura je naprotiv u Evropu dosla bas preko Arapa. Ovo su Arapi bili prije 1400 i prije 2400 i prije 3400 godina a i danas su na tom isto: ništa nisu izmislili, ništa nisu napravili, ništa nisu proizveli, samo palmove datulje, naftu i islamske teroriste i samoubilačke diverzante i bombaše i koljačke džihadiste koji su njihov najvažniji izvozni artikl pored datulja i nafte. https://goo.gl/LPkTMV https://goo.gl/EqO4T0 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Април 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2016 22 minutes ago, Милан Ракић рече Овај раб Божији не радзуме шта је писац 'тео рећи смајлићима. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 Ovo je kasnoromanički lomljeni luk, sličan je primjetan i u ranoislamskoj umjetnosti Španije, Kordovskog kalifata (naseljavali ga Goti, Vizigoti) i bagdadskog kalifata, dijelova Vizantije, naseljavali ih arijanski Ostrogoti i Sjeverne Afrike (Vizigoti i Vandali, dakle sve Germani). Taj kasnoromanički je teškopadan, široki lomljeni luk, kasnije se s ranom gotikom, čim dalje sve više sužavao, stanjivao i postajao sve vitkiji i viši dok nije kulminirao u visokoj gotici. kordun је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 7 minutes ago, Zayron рече Ovo je kasnoromanički lomljeni luk, sličan je primjetan i u ranoislamskoj umjetnosti Španije, Kordovskog kalifata (naseljavali ga Goti, Vizigoti i bagdadskog kalifata, dijelova Vizantije, naseljavali ih arijanski Ostrogoti i Sjeverne Afrike (Vizigoti i Vandali, Germani ). Taj kasnoromanički je teškopadan, široki lomljeni kluk, kasnije se s ranom gotikom, čim dalje sve više sužavao, stanjivao i postajao sve vitkiji i viši dok nije kulminirao u visokoj gotici. imas i citave plafone u toj tehnici lomljenih radijusa, dosta popularno u germanskoj arhitekturi Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 2 minutes ago, kordun рече imas i citave plafone u toj tehnici lomljenih radijusa, dosta popularno u germanskoj arhitekturi Da, to su tačno ti tvoji plafomi, ahahahaha. Kasna romanika - rana gotika, u prelazu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 31 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Овај раб Божији не радзуме шта је писац 'тео рећи смајлићима. pa misliJo sam da to nije isto. Msm "ide" jedno sa drugim, ali nije isto. OTAN i Partenariat pour la paix Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 28 minutes ago, Zayron рече Da, to su tačno ti tvoji plafomi, ahahahaha. Kasna romanika - rana gotika, u prelazu. ne samo to brate, imas komplet svodove u tom stilu bez lukova, ali te iste konfiguracije, cak i obrnute, gdje sredina pada prema dole a uglovi idu u visinu, to sam vidjao kod starih germanskih privatnih kuca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 56 minutes ago, kordun рече pa primjera imas bezbroj, bruka da ih moram navoditi, trebalo bi mi dve godine rada za to, ti ako ne vidis ucjene srbiji sa zapada sta da ti ja radim, ako ne vidis da nam davaju financijske injekcije sta ja da ti radim, a onaj ko to dava taj se vala i slusa, zar ne... nek ti navodi neko drugi konkretne pojedinacne primjere , ja nemam zivaca za to. Al se lose izvlacis eej 57 minutes ago, kordun рече nisam ja kriv amerikancima, svabama, britancima sto nisu nacija pa sad oce da obesmisle pojam nacije, oni su samo savez sitnijih nacija, a ne nacija sama po sebi, ja tu njihovu definiciju za naciju novijeg datuma ne uvazavam jer je glupost. Pa da poznat si po tome sto mnogo toga ne uvazavas selektivno i pristrasno kao recimo teoriju evolucije, pa evo vidimo i pojam nacije zapadnog tipa. 58 minutes ago, kordun рече svaki narod ima svog andjela kod boga, imas to u nebeskoj jerarhiji, narodi imaju svoju svrhu Pored toga sto je to teska besmislica koja krsi osnove hriscanstva u ovom slucaju zasnovane na Isusovim recima da ''u Carstvu Nebeskom nema ni Grka ni Jevreja'' takodje je jedan opasan argument razradjen kod Hegela u praksi primenjem od fasista i nacista. To mislim pre svega na ovo da svi narodi imaju svoju svrhu. Ovo takodje empirijski i naucno nije odrzivo, jer se ne moze nikako ustanoviti da narodi imaju nekakvu srhu nego je to metafizicki iskaz. Zapravo je i samo znacenje toga sta je narod diskutabilno, jer je to subjektivna kategorija, posto narodi objektivno ''ne postoje''. 56 minutes ago, Zayron рече Ovo su Arapi bili prije 1400 i prije 2400 i prije 3400 godina a i danas su na tom isto: ništa nisu izmislili, ništa nisu napravili, ništa nisu proizveli, samo palmove datulje, naftu i islamske teroriste i samoubilačke diverzante i bombaše i koljačke džihadiste koji su njihov najvažniji izvozni artikl pored datulja i nafte. Opet te vracam na algebru. Ali tacno je da su mnogo toga usvojili od drugih ukljucujuci i arhitekturu koju su opet kazem preneli na Evropu pa smo dobili gotiku (recimo ovi lukovi na slikama su dosli u zapadnu evropu preko muslimana, kao i mnogo toga recimo preko krstasa je u evropu doslo dosta toga iz islamskih zemalja npr. sapun). No, i svi ostali narodi su usvajali bilo sta od drugog. Recimo i Cesi su bili nomadski varvarski narod sa satorima koji su prisvojili arhitekturu, kulturu, vrednosti iz Rimskog carstva. Sa druge strane, Rimljani su mnogo toga kopirali od Grka, a Grci od naroda odnasnjih podneblja. Malo je stvari originalno, osim nauke i filozofije koja je karakteristicna samo za evropsku civilzaciju, a to smo isto svi mi ostali kopirali od Grka. Tako da ne znam zasto prozivas Arape da su neandertalci kada si i sam potomak istih takvih satorskih neandertalaca (bas kao i ja naravno ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 56 minutes ago, kordun рече pa primjera imas bezbroj, bruka da ih moram navoditi, trebalo bi mi dve godine rada za to, ti ako ne vidis ucjene srbiji sa zapada sta da ti ja radim, ako ne vidis da nam davaju financijske injekcije sta ja da ti radim, a onaj ko to dava taj se vala i slusa, zar ne... nek ti navodi neko drugi konkretne pojedinacne primjere , ja nemam zivaca za to. Al se lose izvlacis eej 57 minutes ago, kordun рече nisam ja kriv amerikancima, svabama, britancima sto nisu nacija pa sad oce da obesmisle pojam nacije, oni su samo savez sitnijih nacija, a ne nacija sama po sebi, ja tu njihovu definiciju za naciju novijeg datuma ne uvazavam jer je glupost. Pa da poznat si po tome sto mnogo toga ne uvazavas selektivno i pristrasno kao recimo teoriju evolucije, pa evo vidimo i pojam nacije zapadnog tipa. 58 minutes ago, kordun рече svaki narod ima svog andjela kod boga, imas to u nebeskoj jerarhiji, narodi imaju svoju svrhu Pored toga sto je to teska besmislica koja krsi osnove hriscanstva u ovom slucaju zasnovane na Isusovim recima da ''u Carstvu Nebeskom nema ni Grka ni Jevreja'' takodje je jedan opasan argument razradjen kod Hegela u praksi primenjem od fasista i nacista. To mislim pre svega na ovo da svi narodi imaju svoju svrhu. Ovo takodje empirijski i naucno nije odrzivo, jer se ne moze nikako ustanoviti da narodi imaju nekakvu srhu nego je to metafizicki iskaz. Zapravo je i samo znacenje toga sta je narod diskutabilno, jer je to subjektivna kategorija, posto narodi objektivno ''ne postoje''. 56 minutes ago, Zayron рече Ovo su Arapi bili prije 1400 i prije 2400 i prije 3400 godina a i danas su na tom isto: ništa nisu izmislili, ništa nisu napravili, ništa nisu proizveli, samo palmove datulje, naftu i islamske teroriste i samoubilačke diverzante i bombaše i koljačke džihadiste koji su njihov najvažniji izvozni artikl pored datulja i nafte. Opet te vracam na algebru. Ali tacno je da su mnogo toga usvojili od drugih ukljucujuci i arhitekturu koju su opet kazem preneli na Evropu pa smo dobili gotiku (recimo ovi lukovi na slikama su dosli u zapadnu evropu preko muslimana, kao i mnogo toga recimo preko krstasa je u evropu doslo dosta toga iz islamskih zemalja npr. sapun). No, i svi ostali narodi su usvajali bilo sta od drugog. Recimo i Cesi su bili nomadski varvarski narod sa satorima koji su prisvojili arhitekturu, kulturu, vrednosti iz Rimskog carstva. Sa druge strane, Rimljani su mnogo toga kopirali od Grka, a Grci od naroda odnasnjih podneblja. Malo je stvari originalno, osim nauke i filozofije koja je karakteristicna samo za evropsku civilzaciju, a to smo isto svi mi ostali kopirali od Grka. Tako da ne znam zasto prozivas Arape da su neandertalci kada si i sam potomak istih takvih satorskih neandertalaca (bas kao i ja naravno ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 41 minutes ago, Dragi рече Jesi mi podmetnuo da sam blizu nacistima. To je žutačka formula: Svako je fašista, svako je nacista! Nisam ti nista podmetnuo, nego sam ti u sali ukazao da se pozivas na drzave na koje ne bi trebalo da se pozivas jer nisu bas lep primer demokratskih drzava ovih dana. I nisam nikakav zutac i evroslinavac, to su jako neukisni komentari u rangu vredjanja i psovanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 13 minutes ago, Deja Vu рече Al se lose izvlacis eej Pa da poznat si po tome sto mnogo toga ne uvazavas selektivno i pristrasno kao recimo teoriju evolucije, pa evo vidimo i pojam nacije zapadnog tipa. Pored toga sto je to teska besmislica koja krsi osnove hriscanstva u ovom slucaju zasnovane na Isusovim recima da ''u Carstvu Nebeskom nema ni Grka ni Jevreja'' takodje je jedan opasan argument razradjen kod Hegela u praksi primenjem od fasista i nacista. To mislim pre svega na ovo da svi narodi imaju svoju svrhu. Ovo takodje empirijski i naucno nije odrzivo, jer se ne moze nikako ustanoviti da narodi imaju nekakvu srhu nego je to metafizicki iskaz. Zapravo je i samo znacenje toga sta je narod diskutabilno, jer je to subjektivna kategorija, posto narodi objektivno ''ne postoje''. sta se ja izvlacim !? u cemu se izvlacim, ovdje za sada jedino ti tvrdis da srbija nije okupirana, nas najmanje dvojica nezavisno jedan od drugog tvrdimo da jeste u pitanju tiha okupacija, ti sve sto na to imas da kazes je da se ja lose izvlacim, pa oprosti vase visocanstvo sto sam podbacio u vasim ocekivanjima, sta ja drugo da ti kazem. ja ti pricam o narodima na zemlji a ti otiso u carstvo nebesko, nebesku jerarhiju nisi ni citao izgleda, takodjer tvrdis da gotska arhitektura ima korijen kod muslimana sa bliskog istoka, ne znam brate al meni se cini da se brukas veceras. tajna arapskih brojeva je u trgovini, ne u geometriji ili arhitekturi, pobrkao si loncice logikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 15, 2016 Пријави Подели Написано Април 15, 2016 eto u srednjem redu nebeske jerarhije imas nacala ili andjele starijesine, oni su iznad arhandjela, medju njima svaki narod na zemlji ima svog andjela starjesinu, bas kao sto i svaki covijek ima svog andjela cuvara. ali ti si toliko zagrizao u svoju prostu logiku da si otiso direkt u carstvo nebesko i tamo trazio hrvate, madjare i ostale nacije heheh. jos ides tako daleko da ne priznas postojanje naroda na zemlji, ti si brate prso. bitno da si skontao da se ja nesto lose izvlacim, samo en znam iz cega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука