Jump to content

SRAMOTA svijeta :(

Оцени ову тему

Препоручена порука

замисли да наука за коју деценију узнапредује и испостави се да је имала ''ненаучну'' основу  :bla:

јој, која грижа савести човече  greengrin

иначе, управо је тим речима Хитлер описивао ''ниже'' врсте.

аман, ко каже да дрво није виша врста, сем по висини, можда ми нисмо ни загребали кору догађаја испод ње 89898989898989 еволуирало до тога да не мора да има ЦНС?  0212_rolleyes

E onda bismo se svi zgrazavali kako su ljudi primitivni nekada bili i mislili da je u redu ubijati biljke  :cheesy: Kao i sada sto se zgrazavamo nad nekim drugim stvarima koje su radjene u proslosti kad ljudi nisu znali drugacije.
обично се људи згражавају од мене, ја баш баш ретко од других  greengrin greengrin greengrin

шалу на страну, не видим што би се уопште згражавали на нешто што је нормално.

што би се уосталом згражавали и на ненормално, већ га једноставно тако констатовали и заобилазили или исправљали да не буде.

мислим да је предмет посматрања достојан дивљења, али је лепота у оку посматрача. није чак ни око грешно већ посматрач. е сад, што се Православља, и мене, тиче не видим саблазан у једењу меса, чак је благословено. тако ће и остати, ако се ја нешто питам.

а што ти сматраш да је згражавање јести месо?

Zgrazavanje u kolokvijalnom smislu, kao recimo sto su u nekim starim civilizacijama prinosili ljudske zrtve, mi se sad na to zgrazavamo, ne razumemo kako su to ljudi mogli da rade, pa moguce je da ce se za nekoliko vekova ljudi zgrazavati kako su ljudi nekada mogli da ubijaju zivotinje. Prosto jer mi svi imamo tu kocnicu u sebi, tu empatiju, i kada vidimo zivotinju kako pati i bori se za zivot i nama bude tesko. Ko kaze da to nema u sebi ili laze ili je psihopata. Niko sem psihopate ne moze prvi put da ubije zivotinju i da mu bude svejedno (naravno svaki sledeci put je lakse, pa covek predje preko te nelagodnosti koju je imao na pocetku, ali kazu da to vazi i za ubijanje ljudi...)
не видим убијање животиња као убијање људи, већ ти обратих пажњу на то. нити сматрам упоредивим на било ком нивоу. као што ти сад не видиш нит која повезује ''убиство'' биљке са ''убиством'' животиње. ајде да дефинишем да је убиство животиње и биљке исто а убиство човека монстрозитет.

људске жртве и данас постоје, детеубиство је управо то. само није камени лежај, већ мекани месарски сто.

емпатија ступа на снагу у зависности од неколико полуга, од којих је и морал једна. онда се поставља питање какве су друге ако је морал, илузија, једна од њих? дакле, све су исте природе, илузорне, јер тама нема ништа са светлом.

у дуалитет не верујем јер ти и ја не можемо исту столицу окупирати у исто време, можемо једно другоме у крилу седети али не и делити исто место у истом тренутку. ово није реалност дуалитета већ ексклузитивитета - шта јесте а шта није.

стање ''бити свеједно'' би такође морало да се мало подробније дефинише као тамно или светло, на коју страну вуче?

Подели на овим сајтовима

људи су изузети од убијања јер су свесни

E ali to je tvoj kriterijum! Ti kazes kriterijum je svest, neko drugi ce reci svest nije bitna, bitna je sposobnost patnje.

Zasto ja nikada nisam videla da se negde hriscani bore za potpunu slobodu i ukidanje zakona? Znaci sutra da vlast raspise referendum o ukidanju abortusa, ti ne bi glasao da se ukine, jer bi tako ukinuo zenama slobodu izbora?  :bla:

мож да каже 100 пута, па неће постати истина свеједно.

зато што је хришћанима добро бити и роб и слободњак, али то не значи да ће бити и духом роб већ ће добором вољом моћи да изабере да промени. зато се нико и не бори у нечије име, већ дође време сви за себе да изборе слободу, или ропство. ми можемо деловати са плаже а у ропству, ако ме разумеш.

гласао бих да се укине заувек.

шта би са очевом слободом да му се роди дете, које мајка носи? ипак је било потребно двоје за то, да не улазим у верску ''дубиозу'' Трећег. рецимо да сагледамо идеалан случај двају слободних воља, не изузетке силовања или тако неке девијације пошто је 99% случајева децеубистава управо слободном вољом зачето и извршено.

није ''избор'' убијати дете, већ је то чин.

као што рекох, немерљиво је ''убиство'' животиње и биљке и убиство детета, човека, једне свесне личности. то што наука не познаје свест, само је фалинка и управо се у томе огледа њена саблазан - у фаличности погледа на ствари.

Подели на овим сајтовима

Kako mislis nauka ne poznaje svest? Ne radi se o tome da je ne poznaje, nego da kaze da dete ima svest, dok je embrion ili fetus od nekoliko nedelja nemaju.

Uvek je izbor da li cemo da ubijemo ili ne, bez obzira koga ubijamo, biljku, dete, zivotinju, fetus, odraslog coveka. U tome je sustina slobodne volje. Neki ljudi smatraju da je u redu ubijati fetuse ali nije u redu ubijati zivotinje, neki drugi ljudi smatraju da je u redu ubijati zivotinje ali nije u redu ubijati fetuse. Ja samo ne znam kako da te dve grupe ljudi zive u miru i toleranciji, kako ti i ja mozemo da se volimo i postujemo ako ja hocu tebi da zabranim da zivis kako hoces i da te nateram da zivis kako ja mislim da je ispravno, i obrnuto, ti isto to hoces da uradis meni?

Подели на овим сајтовима

телесни пост није ни пола посла, а тај посао се никад не завршава.

Tooo Medo!!

Vidim ja nesto mi cudno, kad ono - promenila sam poruku!

Sorry, slucajno!!!

Micy

Jao Medo sta ti radim c c c

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Kako mislis nauka ne poznaje svest? Ne radi se o tome da je ne poznaje, nego da kaze da dete ima svest, dok je embrion ili fetus od nekoliko nedelja nemaju.

Uvek je izbor da li cemo da ubijemo ili ne, bez obzira koga ubijamo, biljku, dete, zivotinju, fetus, odraslog coveka. U tome je sustina slobodne volje. Neki ljudi smatraju da je u redu ubijati fetuse ali nije u redu ubijati zivotinje, neki drugi ljudi smatraju da je u redu ubijati zivotinje ali nije u redu ubijati fetuse. Ja samo ne znam kako da te dve grupe ljudi zive u miru i toleranciji, kako ti i ja mozemo da se volimo i postujemo ako ja hocu tebi da zabranim da zivis kako hoces i da te nateram da zivis kako ja mislim da je ispravno, i obrnuto, ti isto to hoces da uradis meni?

извини, а како су то измерили да фетус нема свест, зато што нема ЦНС?  0110_hahaha

па откад је воља, свест, емоција телесне природе? једино ако не сматраш да је то све биохемија па онда нема ни разлога ни да наставимо даље писање о томе.

кад ми измере свест, да не кажем измисле верометар, и кад престану да ''свест'' малтретирају лековима којима ''усклађују'' седативима и стимулантима, а због ''научног'' наследства првог легалног дистрибутера хероина и кокаина Сигмунда Фројда, онда могу да ми се јаве за свест па ћу да их упутим на Цркву и Њено учење од последњих пар иљада годиница да их образује шта јесте свест.

како си ти релативизовала убиства детета са жвакањем биљака - то ми је фасцинантно, ђаво би ти позавидео  smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' />

где и ко теби и шта намеће, извини? па да кренемо од конкретног, јер не видим да те неко држи у кошуљи или затвору због тога што јеси.

ако треба да отворимо нову тему, да се не косимо више о ову крзнасту ...

Подели на овим сајтовима

телесни пост није ни пола посла, а тај посао се никад не завршава.

Tooo Medo!!

Vidim ja nesto mi cudno, kad ono - promenila sam poruku!

Sorry, slucajno!!!

Micy

Jao Medo sta ti radim c c c

smej.gif ма опуштено, дешавало се и мени  smej.gif

па јесте, као кад бришеш прашину по кући - никад краја чишћењу. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

С обзиром да керче не реагује агресивно на људе и да су му ноге одсечене равномерно , тешко да је то учинио један човек , вероватније је да је пас упао у неку машину тј. да је нека машина то учинила.

У граду има толико могућности да керче повреди некаква машина да је логичније (барем мени) да то помислим, мада с обзиром каквих данас све људи има, не би ме изненадило и да је у питању неки умоболник ( јер нормалан човек не чини овакве ствари)...

Ух лично сам се увјерио у нељудскос човјечију према живим бићима које волимо звати животиње.Када сам са главе једног пса скинуо балон од шест литара који му је неко ставио да умре од глади и жеђи.То је горе од одсјецања главе или шапа.

Свијет који видимо је створен због човјека,да човјек њиме господари али не и да уништава.

Ми можемо користити све природне ресурсе који су нам потребни али само у количинама неопходним за опстанак преко тога то је похлепа и проклество.

@modran1458 Instagram #modran1458

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Не симпатишем толико кућне љубимце, више сам за то да се уместо њих гаје деца, али их никад не бих мучио и убијао.

Подели на овим сајтовима

Ја имам пар кокошака и кера и веома су добри вако ко људи мислим, друштвени су , играју се са мном и ја с њима и штоно кажу бабе толико су паметни само што не проговоре.

Не капирам људе који муче животиње, мислим да би исто били у стању радити и људима, идиот је идиот без обзира кога терорише.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • 1 year later...

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Стравично је како се део људи понаша према животињама . Дали се ти људи питају како би се они осећали када би се неко понашао према њима , као што се они понашају према животињама .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Стравично је како се део људи понаша према животињама . Дали се ти људи питају како би се они осећали када би се неко понашао према њима , као што се они понашају према животињама .

Neki su njezni u ophodjenju prema ljupkim delfincicima:

2550500215395f21f35f27011917863_orig.jpg

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=09&nav_id=858913

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...