osana Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 To i ja mislim...Ako Rusija krene bice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Не могу да верујем! Две жене! Најновија вест: Биће много више жртава, повређени у тешком стању! Чеченски терористи. То није први пут. И обични шахидке то раде. Иначе ја обично седам у тај вагон) други од машиновође) који је експлодирао данас. Међутим, ја бих био у том вагону сат касније. Али на посо нисам пошао јер је жена укључила телевизор и видео сам ову вест. Иначе ово ми је трећи пут да сам ту негде око ових напада ( једном у центру, и једном после посла на Ришкој станици). Сутра на посо истом том линијом. Таксисти су подигли цену на превоз више од 10 пута данас.... хвала Богу те те видех на форуму, цркох да ли је све ок!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Мој отац који такође том линијом путује на посао јутрос се успавао... Мама га из Србије звала и он тако сазнао... Није гледао телевизију... Слава нека је Господу, али ови муслимани стварно претераше... Шта им обични невини људи сметају... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Таксисти обични су у питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Сазнала сам од пријатеља да је позван у војску, али не знам ког опсега је мобилизација. Надам се да је наша Цеца добро, нисмо се чуле још. Oља, има ли вести од Цеце? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Жао ми је ,страшно ми је жао.Вјечнаја памјат.Саучешће породицама и ближњим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Дмитриј Медведев: борба против тероризма ће бити настављена без колебања до краја 29.03.2010 Линија државе на гушење терора и борба против тероризма ће бити настављени без колебања и до краја, изјавио је после трагедије у московском метроу председник РФ Дмитриј Медведев. Он је сазвао специјално саветовање, на којем је поручио руководству органа реда да држе ствар под сталном контролом и да му реферишу о току истраге. Експлозије су се десиле у метроу у шпицу, када тардиционално има много путника. То ниеј само условило велики број жртава - 37 погинулих и на десетине рањених, већ је отежало и спровођење спасилачких радова. Специјалне службе су морале да прекину кретање возова на појединим деоницама подземне железнице, да блокирају станице преседања, чак да ограниче приступ путничких аутомобила центру града. Требало је ослободити пролаз у зону трагедије за специјалну технику и возила хитне помоћи. За оперативније пребацивање најтежих рањеника у московске клинике били су коришћени санитарни хеликоптери Министарства за ванредне ситауције. Евакуација лакше рањених путника и оних који нису пострадали, али су се нашли у близини, била је изведена брзо и усаглашено. Очевидци говоре да панике није било, мада су многи били врло уплашени. Њима на лицу места психолошку помоћ пружају стручњаци Министарства за ванредне ситуације, саопштила је нашем дописнику начелник Управе за информисање Министарства за ванредне ситуације РФ Ирина Андрианова. Наши психолози се сада налазе на месту трагедија, пружају помоћ људима који су се налазили у епицентру догађаја, раде са пострадалима, са очевидцима, са оним људима који се налазе у тешком психолошком стању. Један од главних задатака руководства Москве било је успостављање нормалног саобраћаја у центру Москве, бувквално паралисаног због експлозија. Већ убрзо после несреће организовани су додатни бесплатни аутобуси, рекао је руководилац прес-службе Мосгортранса Александар Анасовски. Одмах после избијања ванредне ситуације главна управа московског градског саобраћаја је решила да организује бесплатне компензационе аутобуске маршруте, који врше траснпортне услуге путницима. То је 130 возила. За осигурање непрекидног рада надземног путничког саобраћаја организован је штаб, чији су сарадници опремљени средствима оперативне везе, мегафонима, видео камерама. Поводом експлозија тужилаштво РФ је покренуло кривично дело по члану „тероризам". Генерални тужилац Јуриј Чајка је узео истрагу под личну контролу, саопштила је за Глас Русије званични представник Генералног тужилаштва РФ Марина Гридњева. Пиротехничари су већ прегледали оба места несреће. Сви рањеници су евакуисани. Сада на лицу места ради истражна бригада, која прегледа тела погинулих. По последњим подацима, снага експлозивних направа је износила до 3 килограма у тротилском еквиваленту. Обе експлозије су биле организоване по истој схеми. Оне су се десиле не у тунелу, већ непосредно на станицама за време уласка и изласка путника. Тренутно се проучавају снимци видео-камера, које су постављене у метроу. Такође се предузимају и друге акције, које омогућавају да се установи на који начин, како, одакле су терористкиње самоубице стигле непосредно на места извршења терористичког акта. У међувремену службе за очување реда града и Русије преведене су у појачани режим вршења дужности. http://serbian.ruvr.ru/2010/03/29/5766797.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Драго ми је брате Дибидусрусе да си добро, Боже сачувај, сваки дан нека катастрофа 8084.gif crvenilo Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Сазнала сам од пријатеља да је позван у војску, али не знам ког опсега је мобилизација. Надам се да је наша Цеца добро, нисмо се чуле још. Oља, има ли вести од Цеце? 0102_laugh Не могу да је још нађем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Dobila sam poruku! Evo! Здравствуй, Оленька! Со мной все нормально, не волнуйся, родная! Психологически тяжело - так страшно началась Страстная неделя... Упокой, Господи, души убиенных рабов Твоих 0102_laugh(((( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Упокој душе раба Твојих, Господе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Московљани носе цвеће у знак сећања на погинуле на станице метроа Лубјанка и Парк културе Московљани носе цвеће према станицама московског метроа Лубјанка и Парк културе, где су у понедељак ујутро одјекнуле две експлозије. Нико ми није погинуо, али сви живимо у једном граду, како да не одамо пошту погинулима, рекао је младић који је дошао на станицу Парк културе са два каранфила. Према последњим подацима, експлозије су однеле 38 живота, рањене су 64 особе. У среду у центру Москве ће бити одржана Акција сећања на жртве терористичких аката. На тргу у пуној тишини ће се упалити хиљаде свећа. Сви који жале за невиним жртвама могу да дођу на трг како би упалили свећу и одали пошту погинулима минутом ћутања. Без митинга, без политичких парола, без националних и религизоних разлика, без речи, саопштавају организатори акције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Обама осудио серију терористичких аката у московском метроу Председник САД Барак Обама осудио је серију терористичких аката у московском метроу, назвавши их недопустивим. Амерички народ заједно са народом Русије бори се против насилног екстремизма и одвратних напада терориста, који демонстрирају такво занемаривање људског живота. Ми осуђујемо ове одвратне акције, стоји у званичној писменој изјави председника САД. Он је такође изразио дубоко саучешће народу Русије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Зло се притајило тамо где га нису чекали 29.03.2010, 16:57 Када се деси трагедија попут московских терористичких аката на памет пада све - од крваве освете до идеологије, доведене до фанатизма. И најмање желимо да мислимо да су се људи, који су смислили злочин, руководили баналном политичком сврхом. Ипак, апстраховавши се од сасвим оправданих емоција, хајде да пробамо да осмислимо контекст догађаја. Учинићемо корај уназад: прошле недеље, тачније од 22. до 28. марта, своју прву посету региону Сверног Кавказа учинио је известилац Парламентарне скупштине СЕ Дик Марти. И ево његове оцене оног што се дешава у чеченији: Ми смо овде као чланови заједничке европске породице, а не као судије, рекао је господин Марти. Желим да вам дам комплимент за оне позитивне измене у републици чији смо сведоци. Први пут сам на Северном Кавказу. Овде је народ необично гостољубив, благословена земља. Овде постоји све што је потребно да се живи у миру и слози. Некоме се очигледно слична оцена није допала. Јер она се лоше уклапа у сепаратистичке планове бандита на Кавказу. Могуће да су терористички акти у Мосвки имали за сврху подећање Дику Мартију, Парламентарној скупштини СЕ, па и читавом свету у целини да су сепаратистичке идеје на Кавказу још живе. Да ли је то могло да буде узрок дешавања? Такво питање поставили смо српском војном аналитичару Миловану Дрецуну, који пажљиво прати сва дејства терористичке интернационале. Сигурно је реакција онога шта се десило у Москви сада, везано за оно што се дешава на Северном Кавказу, односно да исламски сепаратисти користе тероризам и самоубилачке акције као једно веома ефикасно оружје у борби да један део територије Руске Федерације претворе у некакву независну државу. Ја морам да вам кажем да сам ја, пратећи исламски екстремизам и тероризам у региону на Косову, у такозваном Санџаку и у Македонији, дошао је у септембру прошле године до поверљиве информације да двојица исламских терориста из Узбекистана врше регрутовање добровољаца за џихад на Северном Кавказу. И да се тада пронео глас међу припадницима муџахединске јединице Абу-Бекир-Сидик, која се базира у јужном делу Косовске Митровице, где ће бити припремљене велике терористичке акције у широј околини и у самој Москви у наредних годину дана. Изгледа да је та гласина ипак била веродостојна. Можда комисија на челу са поштованим Диком Мартијем треба да води истрагу у помало другачијем правцу? Рецимо, да крене трагом Милована Дрецуна, који је још на јесен чуо да се припрема џихад на Кавказу. А можда би требало да обрати пажњу и на неке сајтове, где се корисници не устручавају да оставе детаљне одзиве на посету делегације Парламентарне скупштине СЕ: Ја сам схватио да нам никаква светска организација неће помоћи, опет народну ослободилачку армију називају терористима. Нама ће помоћи само Алах, независност, уједињење Кавказа и стварање снажне силе, иначе смо осуђени на пропас. Уместо тога, најављујући посету Кавказу, известилац Парламентарне скупштине СЕ је говорио о томе да је регион постао опасан по становништво и изразио посебну забринутост због стања рада правобранилаца у региону. Невоља је, како се испоставило, сачекала на сасвим другом месту. Тимур Блохин, Ксенија Тошић - Глас Русије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Конузин захвалио на солидарности Руски амбасадор у Београду Александар Конузин захвалио је српским званичницима и грађанима на солидарности након напада у московском метроу. "У име Русије и у моје име примите изразе искрене захвалности за душевну бол коју делите са нама, коју осећају сви Руси, за вашу доброту и људску солидарност. Заједно тугујемо. Хвала вам", пише у изјави руског амбасадора. Конузин је поновио речи руског председника Дмитрија Медведева да ће "Русија наставити бескомпромисну борбу против тероризма". "Као и одувек, рачунамо на наставак активне сарадње у овој борби са надлежним службама Републике Србије", додао је Конузин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука