kordun Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Bog jeste "poslao" muhameda, tako krupne stvari se itekako ticu Boga, bez njegove volje ne bivaju, onaj ko tako ne misli u velikoj je zabludi, takodjer sa druge strane oni koji misle da je svaka jeroticeva konstrukcija dobra su obicni povodljivci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 A ko od duPljana nije bio velikosrbin? Pa sam Đukanović trebao je jednog dana da zameni Miloševića i postane veliki vojvoda srpski. Ili Jevrem Brković, jedan od glavnih ideologa duPljanizma, nekad velikosrbin i Karadžićev lični jaran.. Kad je bilo očigledno da Milošević gubi, kao pacovi prvi su napustili tonujući brod i pretopili se u navek i vek vekove nesrpske Crnogorce... Lepo se kaže u narodu: Prodaše veru za večeru. I Bog zna, možda bi im se pridružili i sam Karadžić i pokojni Ražnjatović da već nisu bili ožigovani kao ratni zločinci. Za Miloševićevu ćerku se govorilo da se bila pričlanila Miraševom cirkusu. dukljani nisu ljudi ravni humljanima, to ne poredi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
niksrbin Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Шта се догодило овом човеку? Како да му тако драстично клецне логика? И одмах су за све криви тамо неки полупросвећени православци... Али, ето, мора да постоји неко, макар и измишљен, на кога ћеш пројектовати свој хејт да би са друге стране, а насупрот томе, креирао своју небул... тезу. Звучи веома познато. Чак и досадно колико је познато. Гордост брате, гордост! Тај архи-грех је узрок свих наших падова. Варламизам је ипак врлина за овакав рационализам стила "Дедејић & Јеротић" , баш као нека фирма, јел' те [emoji3] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Опет, мислим да то није баш тако, можда некакав тзв. екуменизам, синкретистички. Православни хришћани са овим немају ништа. Ma, ovdje već o tome i mladenci prave duge rasprave od sat vremena na radiju: https://goo.gl/mL87ki A ima dosta svakakvih kritičkih glasova u javnosti, katoličkoj i ostaloj: https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&client=ubuntu&channel=fs&biw=1600&bih=1082&q=pape%C5%BE+franti%C5%A1ek++isl%C3%A1m&oq=pape%C5%BE+franti%C5%A1ek++isl%C3%A1m&gs_l=serp.3..0i30.255649.267901.0.270610.13.13.0.0.0.0.168.1375.6j7.13.0....0...1c.1.64.serp..0.4.427.m4JlKCBFYDo No, ja si msilim da je njega zakleo papa Benidikt XVI da o islamu ne govori ništa loše već samo dobro jer kad je u Regensburgu papa Benedikt XVI spomenuo na predavanju vizantijskog cara Manojla II Paleologa odmah bilo poubijano nekoliko katoličkih sveštenika časnih sestara i vjernika širom svijeta od islamista, o tom sam ja već pisao nedavno tu negdje na forumu. Radi se prosto o diplomatiji jer mu ništa drugo ne preostaje rekne li bilo šta o islamu što nije izričito pohvalno i pozitivno to momentalno "odskaču" svi hrišćani svuda po svijetu gdje žive izmiješano s muslimanima, katolici, protestanti i pravoslavni. Dakle, ne radi se ni o sinkretizmu a ni ekumenizmu već o vrlo promišljenoj diplomatiji bar za vrijeme dok se ne skine to aktualno pitanje "islamske države" i terorizma po Evropi s dnevnog reda. Naravno da može i drugačije a to je još otvoreni rat s islamom, no, to neće niko ni emeritni papa Benedikt XVI ni ovaj sadašnji Francis. Radi se o fanaticima i skoro neuračunljivim ludjacima, tim islamističkim teroristima, oni su redom svi tako ispranog mozga i reprogramovani kao roboti, Klingoni, a protiv njih možeš samo na dva načina il ovako diplomatski il totalnim ratom. Taj rat u Siriji već vode Rusija i ostali al islam je svuda po svijetu, ne samo u Siriji: https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&client=ubuntu&channel=fs&q=pape%C5%BE+Benedikt+citoval+byzantsk%C3%A9ho+c%C3%ADsa%C5%99e+Manuela+II.&oq=pape%C5%BE+Benedikt+citoval+byzantsk%C3%A9ho+c%C3%ADsa%C5%99e+Manuela+II.&gs_l=serp.12...10222.41331.0.43243.11.11.0.0.0.0.152.1371.1j10.11.0....0...1c.1j2.64.serp..0.9.1146.qwBo-mT7hIs Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Ova besjeda na radiju je odlična, taj mladenec ovdje iznio gomilu tih svakakvih najrazličitijih optužbi protiv pape Francisa i sa svih strana od članstva u masoneriji, satanistima i njegove apostazije pa do ekumenizma, sinkretizma i LGBT aktivizma. Dakle bilo tamo govora o ekumenizmu, sinkretizmu, njegovoj navodnoj pripadnosti masoneriji itd. i na kraju ih sam sve tako savršeno rasturio na paramparčad kao Šešelj haški tribunal, ahahahaha. O tom kako ga katolički tradicionalisti optužuju da je došao razložit katoličanstvo, protestanti da im se došao nametnut za poglavara, pravoslavci da je došao uništit pravoslavlje itd. Na primjer, ovdje se govori baš o tom sinkretizmu i kaže, sinkretizam bi bio kad bi se od svakog zahtijevalo da odstupi od svojih istina vjere pa hinduisti na primjer priznaju Isusa Hristosa kao Božijeg Sina u zamjenu za to da hrišćani prihvate postojanje reinkarnacije itd. Ali ne radi se o tome već o mirnoj koegzistenciji, suživotu religija pored sebe, nešto u tom smislu kako je to govorio veliki sin jugoslavenskih naroda i narodnosti i osnivač nesvrstanih J.B.Tito. http://bit.ly/1ULlVtc Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мики Стаменковић Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Дедеић ако је рекао да је Мухамед посланик Божији јесте муслиман.Јеротић тако нешто није рекао никада можда је рекао да је пророк. Посланик божији или Ресулалах је онај који успоставља нову религију нови верозакон -шариа ,пророк или наби је онај који говори неку верску истину и открива људима божију вољу например Аврам Ноје или Исус у муслиманском веровању а вали или упутитељ је онај који води верску заједницу у конкретним питањима као например шиитски имами Али,Хасан,Хусеин,Сеџад,Бакир;Садик,Муса,Реза,Џевад,Хади,Хасан Таскари и скривени имам Махди,.Да би неко био наби мора да буде вали а да би био посланик мора да буде и једно и друго.Мухамед је имао све три функције. Дедеић је по свему судећи јер није ни чуо за имаме сунитски муслиман.Он није изговорио пуну шехаду.Успут оно ешхеду напред значи сведочим.Дакле пуна шехада јесте Сведочим да је нема Бога сем Бога и да је Мухамед његов посланик и још сведочим да је Али пријатељ Божији и наследник Посланика. Чини ми се да Дедеић ипак не верује ни у шта.Требало би га питати јер муслиман по свим правним школама никоме ко каже да верује у Бога и да је муслиман не сме рећи да није муслиман.И по томе припадници исламске државе нису муслимани јер текфире друге муслимане говорећи им да то нису иако на то немају право. Dexi and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Свака тица своме јату, но! Овај ће онда бити растрзан на све стране. Зна ли он сам гдје му је јато или лети за оним које му се у тренутку учини примамљивим!? Dexi је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Evo kako je mitropolit Mihailo odgovorio srpskim popovima koji su ga kritikovali zbog izjave da je “Allah jedan” Nakon nedavnih izjava za Face TV, poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo našao se na udaru, kako kaže, rulje koju vode srpski popovi. Onaj radikalno nastrojeni dio stanovništva naših istočnih susjeda mitropolitu je zamjerio komentare na presude Vojislavu Šešelju i Radovanu Karadžiću, a posebno izjavu „da je Allah jedan, a Muhammed njegov poslanik“. U intervjuu za „Dnevni avaz“ Mihailo se osvrnuo na napade te druga aktuelna pitanja. Nakon nekoliko Vaših istupa u bh. medijima, opet ste na meti napada. Kako ih komentirate? – Ma ja to plaho ne pratim. Bavim se nekim drugim poslovima. Čitam nekad iz štampe i kažem: „Pa dobro, što morate prijetiti, trebali ste doći i lako završiti. Nisam ja toliko kukavica da bježim od vas, nego vi bježite od mene, čovječe. Vaša poruka da je Allah jedan izazvala je dosta reakcija i u BiH. Time ste kazali da faktički svi vjerujemo u jednog Boga, da smo svi ljudi. – Pa, dat ću vam nekoliko primjera šta kažu patrijarsi. Recimo, patrijarh aleksandrijski Partenije. On naziva islam religijom velikog Boga i njegovog apostola Muhammeda. Ili patrijarh antiohijski Ignjatije iz Saudijske Arabije kaže kako se i vi, muslimani, i mi, kršćani, nalazimo u traženju lica Božijeg, kako se i vi i mi obraćamo tvorcu zemlje i u svako doba tražimo oproštaj. Znači, svi se mi obraćamo Bogu, a to što nekome smeta što je Allah Bog, evo prevest ćemo na engleski, tamo se to, čini mi se, kaže „God“. Već ste kazali da nema kazne za zločine koji su počinjeni u Bosni. Kako onda gledate na presude Karadžiću i Šešelju? – To je neki dogovor između Tribunala, Srbije i RS. To je urađeno da ne bi došlo do nereda, da bi i Srbija išla brže u NATO i EU. Međutim, obojica tih ljudi koji su na vlasti u Srbiji, Nikolić i Vučić, koji žele da izdignu Srbiju iznad onoga što jeste, bili su radikali, i otac i majka im je bio Šešelj, a sad su se promijenili, da okrenu Srbiju. Hoće li uspjeti, ne znam. Nakon ovih presuda, Šešeljevi radikali divljali su po Srebrenici i pozivali ponovo na klanje… Evo kako je mitropolit Mihailo odgovorio srpskim popovima koji su ga kritikovali zbog izjave da je “Allah jedan”Posted by: Urednik2 in Vijesti 4. April 2016. 3,348 Views Nakon nedavnih izjava za Face TV, poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo našao se na udaru, kako kaže, rulje koju vode srpski popovi. Onaj radikalno nastrojeni dio stanovništva naših istočnih susjeda mitropolitu je zamjerio komentare na presude Vojislavu Šešelju i Radovanu Karadžiću, a posebno izjavu „da je Allah jedan, a Muhammed njegov poslanik“. U intervjuu za „Dnevni avaz“ Mihailo se osvrnuo na napade te druga aktuelna pitanja. Nakon nekoliko Vaših istupa u bh. medijima, opet ste na meti napada. Kako ih komentirate? – Ma ja to plaho ne pratim. Bavim se nekim drugim poslovima. Čitam nekad iz štampe i kažem: „Pa dobro, što morate prijetiti, trebali ste doći i lako završiti. Nisam ja toliko kukavica da bježim od vas, nego vi bježite od mene, čovječe. Vaša poruka da je Allah jedan izazvala je dosta reakcija i u BiH. Time ste kazali da faktički svi vjerujemo u jednog Boga, da smo svi ljudi. – Pa, dat ću vam nekoliko primjera šta kažu patrijarsi. Recimo, patrijarh aleksandrijski Partenije. On naziva islam religijom velikog Boga i njegovog apostola Muhammeda. Ili patrijarh antiohijski Ignjatije iz Saudijske Arabije kaže kako se i vi, muslimani, i mi, kršćani, nalazimo u traženju lica Božijeg, kako se i vi i mi obraćamo tvorcu zemlje i u svako doba tražimo oproštaj. Znači, svi se mi obraćamo Bogu, a to što nekome smeta što je Allah Bog, evo prevest ćemo na engleski, tamo se to, čini mi se, kaže „God“. Već ste kazali da nema kazne za zločine koji su počinjeni u Bosni. Kako onda gledate na presude Karadžiću i Šešelju? – To je neki dogovor između Tribunala, Srbije i RS. To je urađeno da ne bi došlo do nereda, da bi i Srbija išla brže u NATO i EU. Međutim, obojica tih ljudi koji su na vlasti u Srbiji, Nikolić i Vučić, koji žele da izdignu Srbiju iznad onoga što jeste, bili su radikali, i otac i majka im je bio Šešelj, a sad su se promijenili, da okrenu Srbiju. Hoće li uspjeti, ne znam. Nakon ovih presuda, Šešeljevi radikali divljali su po Srebrenici i pozivali ponovo na klanje… – Svaki je takav pokušaj, pa i za poštenog hrišćanina, iz koje god zemlje dolazio, nedopustiv. To treba najoštrije sankcionirati. To su fanatici. A fanatik je najopasniji i najgori i o tome se ozbiljno treba voditi računa. Oni kažu da su porušene neke crkve i manastiri, ali ja sam malo stariji čovjek, pa pamtim i znam. Pa samo u Banjoj Luci srušeno je 16 džamija, jedna je bila u Beogradu i nju su zapalili. Pa i to je bogomolja! To treba sačuvati, neka se ljudi mole svome Bogu. Ne mogu shvatiti da to ljudi rade. Kako to riješiti? – To mora da se rješava s državom. EU i NATO moraju pomoći BiH da se konačno normalno živi. Prolazio sam kroz Bosnu, grehota je ljude tako pritiskati. Po meni je to moralni zločin. Treba bosanski narod da se oslobodi toga zla. Nije narod kriv, nego vođe. Jer ja sam siguran da ni Karadžić ni Mladić ni Šešelj nikada nisu ubili nikoga iz puške, ali su bili huškači na rat. Ja sam za to da se svako pozove na odgovornost, pa makar bio moj rođeni otac. Hoćete li opet dolaziti u Srebrenicu? – Bio sam prošle godine na 20. godišnjici i ove godine ću doći. Lakše mi je kad odem tamo. Treba sve ljude pustiti da slobodno žive Kako komentirate rastući nacionalizam u Evropi koji je proistekao iz izbjegličke krize? – To nas vodi u bespuće. Tu strada jadna nesretna sirotinja. Mi imamo i ovdje jednog nesretnika, srpskog vladiku Amfilohija, koji kaže: „Islam je lažna vjera.“ Ja kažem, nemojte prizivati neprijatelje, nego da živimo u slozi. Kako reći da je to lažna vjera kad u nju vjeruje više od milijardu ljudi? Treba sve ljude pustiti da žive slobodno. Muka mi je kad pomislim na srebreničke majke – Muka mi je samo kad pomislim na srebreničke majke. Jedna je izgubila 24 člana porodice, pa to je za mene genocid, a kamoli ubiti 8.000 ljudi za dan-dva! To je sramota! Kada sam išao u Srebrenicu, vidio sam jednu pravoslavnu crkvu oko koje su se ljudi uhvatili za ruke i idu oko crkve. Pitam, šta je ovo? Kažu, tu je bila džamija, srušili je i sad je podignuta crkva. To ljudi ne rade! To je anarhija. Saff.ba http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Pošto obraz raspope? Караконџула and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Pošto obraz raspope? Не познаје цену оног што нема. Душу је продао и начисто залутао. Dexi, Караконџула and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Vaša poruka da je Allah jedan izazvala je dosta reakcija i u BiH. Time ste kazali da faktički svi vjerujemo u jednog Boga, da smo svi ljudi. – Pa, dat ću vam nekoliko primjera šta kažu patrijarsi. Recimo, patrijarh aleksandrijski Partenije. On naziva islam religijom velikog Boga i njegovog apostola Muhammeda. Ili patrijarh antiohijski Ignjatije iz Saudijske Arabije kaže kako se i vi, muslimani, i mi, kršćani, nalazimo u traženju lica Božijeg, kako se i vi i mi obraćamo tvorcu zemlje i u svako doba tražimo oproštaj. Saff.ba Патријарх антиохијски из Саудијске Арабије? У којом свету он живи? Kaludjerovic Sreten and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Патријарх антиохијски из Саудијске Арабије? У којом свету он живи? Претпостављам да ниси довољно упозната са 'црквом' чији је пастир дотични декица. Ево, ово ти је ''православни сабор'' на ком је његова ''црква'' добила аутокефалност. У почетку ћеш вероватно мислити да је нека пародија у питању, али на жалост није Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Патријарх антиохијски из Саудијске Арабије? У којом свету он живи? Ne razmiješ ti to, ide o Veliku Saudiju isto kao na primjer u Velike Morave što je slučaj: https://www.pouke.org/forum/topic/42756-skandal-u-hrvatskoj-hrt-otcepio-dalmaciju/?p=1435929 no, kako je to krenulo po Njemačkoj i Francuskoj svi ćemo se mi ubrzo naći u EUrabiji, ahahahaha: http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/30544-desive-odhaleni-byvaleho-muslima-pata-kolona-spojencu-islamu-mezi-nami.aspx http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/30555-je-islam-v-europe-obohatenim-alebo-nebezpecenstvom-odpoved-na-tuto-otazku-je-jednoznacna-europa-uz-je-vo-vojne-s-islamom-.aspx http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Search.aspx?Query=Polsko http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Default.aspx Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Претпостављам да ниси довољно упозната са 'црквом' чији је пастир дотични декица. Ево, ово ти је ''православни сабор'' на ком је његова ''црква'' добила аутокефалност. У почетку ћеш вероватно мислити да је нека пародија у питању, али на жалост није Познајем - можна не баш супер, али од прилике, да, пошто сам координатор страних вести на cerkiew.pl и морам да знам баr мало такожје и за неканонске Цркве, да на пример не промашим и не напишем о некој неканонској Цркви као канонској Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Април 5, 2016 Пријави Подели Написано Април 5, 2016 Ne razmiješ ti to, ide o Veliku Saudiju isto kao na primjer u Velike Morave što je slučaj: https://www.pouke.org/forum/topic/42756-skandal-u-hrvatskoj-hrt-otcepio-dalmaciju/?p=1435929 no, kako je to krenulo po Njemačkoj i Francuskoj svi ćemo se brzo naći u EUrabiji, ahahahaha: http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/30544-desive-odhaleni-byvaleho-muslima-pata-kolona-spojencu-islamu-mezi-nami.aspx http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/30555-je-islam-v-europe-obohatenim-alebo-nebezpecenstvom-odpoved-na-tuto-otazku-je-jednoznacna-europa-uz-je-vo-vojne-s-islamom-.aspx http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Search.aspx?Query=Polsko Тада то није Велика Саудија него калифат Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука